Digidexo.com

Tester og behandling for tuberkulose

Hvert år ca 2 millioner mennesker over hele verden dør av tuberkulose (TB), melder US Centers for Disease Control and Prevention. I USA, dødsfall fra TB er sjeldne på grunn av tester og behandling for infeksjonen.

Mantou Test

Under PPD eller Mantou hudtest for tuberkulose, får du en injeksjon av et protein under huden din. Pasienter med tuberkulose vanligvis utvikle alvorlig betennelse rundt injeksjonsstedet innen 48 til 72 timer, slik at legen din vil ha deg å komme tilbake innen tre dager for å ha området sjekket, forklarer det amerikanske National Library of Medicine.

Typer av andre tester

Andre tester som brukes for TB inkluderer brystet x-stråler og magnetic resonance imaging (MRI), blodprøver og analyse av slim eller nesesekreter.

Funksjon av behandling

Formålet for behandling av tuberkulose er å drepe bakterier som forårsaker infeksjonen gjennom bruk av reseptbelagte medikamenter. Legemidler som brukes til å behandle tuberkulose hindre bakterier fra å vokse og spre seg, noe som til slutt fører dem til å dø.

Medisiner

Den hyppigst foreskrive antibiotika medisiner for TB inkluderer isoniazid, rifampicin, etambutol og pyrazinamid. I noen tilfeller, leger fore alle fire av medikamenter på en gang, i henhold til de Mayo Clinic.

Risiko for behandling

Medisiner som brukes som behandling for tuberkulose har potensial til å forårsake skade på leveren din. Symptomer på denne sjeldne, men livstruende bivirkning er kvalme, oppkast, tap av appetitt, gulfarging av hud eller øyne, mørk urin, hevelse i magen og tåkesyn eller fargeblindhet.