Digidexo.com

Hva er årsakene til leddgikt i kjeven?

Artritt oppstår når leddene i kroppen blir betente på grunn av en rekke årsaker, noe som resulterer i smerte og stivhet. Leddgikt kan påvirke mange ulike leddene i kroppen din, inkludert kjeve eller temporomandibulær leddene.

Artrose

I noen tilfeller er leddgikt i kjeven forårsaket av slitasjegikt, begynner en tilstand der brusk eller vev isolerende kjeveledd å slites bort. Kjeven er spesielt utsatt for slitasjegikt fordi brusk er ikke like sterk som i andre ledd og kan utvikle hull med normal slitasje slik som tygging, ifølge Merck Medical Manual.

Revmatoid Artritt

Leddgikt i kjeven kan også oppstå på grunn av revmatoid artritt, en tilstand der immun system feil og angriper slimhinnen rundt felles. Omtrent 17 prosent av personer med revmatoid artritt utvikle sykdommen i kjevene, melder Merck Medical Manual.

Infeksiøs artritt

Leddgikt i kjeven kan også forekomme fra et virus eller bakterier inn kjevebenet, ifølge Merck Medical Manual. Ofte skjer dette når du har en infeksjon, og deretter opprettholde en skade i kjeven din, for eksempel fra et slag mot hodet som fører til en sprekk eller skade på beinet.

Injury

Selv uten en infeksjon, kan en skade føre til leddgikt i kjeven din hvis du opplever blødninger i leddet som et resultat, fordi blodet kan hope seg opp i løpet av kjeveledd og forårsake betennelse.

Time Frame

Eldre mennesker har størst sannsynlighet for å utvikle leddgikt i kjeven, melder Merck Medical Manual. Leddgikt i kjeven hos barn vanligvis stammer fra en skade.