Digidexo.com

L-lysin og rynker

Lysin, eller L-lysin, er en essensiell aminosyre som kroppen ikke kan naturligvis foreta. I motsetning til aminosyrer, essensielle aminosyrer må innhentes fra kostholdet. Mangel på lysin i kostholdet kan føre til svake bein og dårlig kollagenproduksjonen.

Viktigheten av lysin

Lysin er nødvendig for utvikling hos barn. Hos voksne, hjelper det legemet absorbere kalsium, som brukes til å opprettholde balanse mellom nitrogen. Lysin hjelper også til å hindre forkjølelsessår forårsaket av herpes type 1 virus.

Rynke Dannelse

Kollagen er ansvarlig for sunn, ungdommelig hud. Rynker dannes når kollagenproduksjonen i kroppen er svært lav. Som lysin er nødvendig for fremstilling av kollagen, kan en diett fattig på lysin øke utvikling av rynker.

Matvarer med lysin

Lysin er funnet i en rekke mat kilder, men det er mest tallrike i fjærfe, hvetekim, meieriprodukter, fisk og belgfrukter. Lysin er også funnet i mange grønnsaker og planter, inkludert spinat og linser. Spise mat med lysin kan forsinke utbruddet av rynker.

Lysin kosttilskudd

Folk flest trenger ikke å ta et supplement fordi det finnes i så mange matvarer, men de som har hatt gjentatte episoder av herpes simplex infeksjon blir anbefalt å ta en lysin supplement.

Too Much Lysine

Selv om det ikke er så vanlig, kan ta for mye lysin føre til en økning av kolesterol, og kan også forårsake gallestein.