Digidexo.com

Helse Bekymringer for Iron i godt vann

Helse Bekymringer for Iron i godt vann


Jern går inn i drikkevann som et resultat av naturlige jord prosesser og / eller korrodert rør. Siden vi er omgitt av det, er jern umulig å unngå. Ifølge Minnesota Department of Health, "Iron er den fjerde viktigste mineralet i jordskorpen." Indikasjoner på jern i vann inkluderer farget våtromsinnredning og klær og en ubehagelig smak eller lukt. Mens tilstede i de fleste drikkevann, jern-nivået overstiger sjelden konsentrasjoner større enn 10 deler per million.

Estetiske problemstillinger vs helsemessige problemer

Inntar jern i drikkevann er ikke direkte forbundet med negative helseeffekter. Nivået av jern i de fleste amerikanske drikkevann er ikke betraktet som en helseproblem.

The Environmental Protection Agency (EPA) anser jern i drikkevann et estetisk problem snarere enn et helseproblem. EPA standarder faller inn under to kategorier: primære og sekundære. Primære standarder beskytte folk fra patogener, radioaktive stoffer og giftige kjemikalier.

Sekundære standarder løse estetiske problemstillinger som for eksempel smak, lukt, farge, korrosjon og flekker. Jern i drikkevann faller inn i denne kategorien. Skadede klær, dårlig smaker maten, og korroderte rør og inventar er de viktigste problemene knyttet til jern i vann.

Viktig for helsen

Jern i drikkevann er faktisk avgjørende for god helse. Menneskekroppen krever jern for å transportere oksygen i blodet og mangel på jern kan føre til jernmangel. Jern i drikkevann bidrar til å oppfylle daglige ernæringsmessige behov. Flertallet av vannforsyninger i USA gir om lag fem prosent av det daglige jernbehovet.

Iron Testing

Hvis du er bekymret for nivået av jern i vannet ditt kan du få det testet. Laboratorieanalyse av vannet koster rundt $ 25 og kan bekrefte omfanget av problemet og bidra til å bestemme den beste behandlingen. Disse testene er tilgjengelig på et sertifisert laboratorium eller lokale jernvarehandelen og er enkle å bruke.