Digidexo.com

Hvordan kan jeg fortelle om noe er en frukt eller grønnsak?

Hvordan kan jeg fortelle om noe er en frukt eller grønnsak?


Frukt og grønnsaker er ulikt definert i biologi og på kjøkkenet. Det er en debatt om hvorvidt visse matvarer, som bønner, er en frukt eller grønnsak.

Botaniske Forskjeller

Ifølge The Vege Resource and Information Center, er frukt den "modne eggstokk i blomstrende planter, sammen med alle uadskillelig knyttet deler av blomsten." Frøene av en plante kommer fra frukten. Eventuelle gjenværende spiselige delen av anlegget er ansett som en grønnsak.

Kulinariske Forskjeller

På kjøkkenet, er frukt generelt ansett søt, grønnsaker som velsmakende. Grønnsaker brukes i kokte retter oftere enn frukt, som ofte brukes til snacks og desserter. Kulinariske grønnsaker som faktisk er botaniske frukt inkluderer tomat, gresskar, pepper, agurk, squash og aubergine.

Beans

I vitenskapelige miljøer, enten bønner er en frukt eller grønnsak er omdiskutert. Bønner er funnet i legume anlegget unike pod. Grupper som Centers for Disease Control vurdere bønner for å være en grønnsak. Andre grupper, som den europeiske foreningen for Grain Belgfrukter Research, vurdere bønner som finnes i disse pods å være frukt.