Digidexo.com

Hvordan virker kjemisk avhengighet Effect hjernen?

Illusion of Pleasure

Kjemisk avhengighet påvirker hjernen ved overstimulating produksjonen av nevrotransmittere serotonin og dopamin. Når for mange nevrotransmittere slippes ut i blodet, kan en person utvikle følelser av lykke eller glede. Men hvis for mye blir absorbert inn i blodet i en lengre tid det skaper en negativ innvirkning.
Det ironiske er at det lykkelige følelsen en narkotikabrukeropplevelser kan faktisk være hjerneceller dør, noe som forklarer hvordan kjemisk avhengighet kan gi varig hjerneskade.

Sykdom og Brain

Noen hjernesykdommer kan lette kjemisk avhengighet, og det motsatte kan være sant, så vel. For eksempel Parkinsons sykdom fører til hjernen for å produsere svært lite dopamin, forårsaker nevrologiske avbrudd kjennetegnet ved manglende generelle muskel koordinering. Folk i disse forholdene ofte prøver å selvmedisinering, ved hjelp av ulovlige rusmidler eller misbruker alkohol for å fremme falske følelser av velvære, slutt å sende dem inn i en psykologisk nedadgående spiral som fører til ytterligere fysisk nedbryting.

Kjemisk avhengighet og aggresjon

En persons hjerne kjemi kan faktisk endre seg i løpet av narkotika eller alkohol avhengighet, som mennesker utvikle kjemiske hemninger i hjernen som i hovedsak la dem arbeide langs siden av hverandre.
Gamma-aminosmørsyre eller GABA, er et kjemisk stoff som kan gjøre folk oppfører seg normalt. Når hjernen blir kjemisk avhengig, kan mangelen eller overproduksjon av utskilt GABA føre en person å bli aggressive eller voldsom. Pasienter ofte feilaktig føler at deres rusmiddel av valget vil gjøre disse negative følelsene avta, i hovedsak øke inntaket av det stoff som er å skade dem.
For å bekjempe dette, leger ofte foreskrive stoffet disulfiram, noe som forstyrrer gleden opplevelser som bidrar hevde kjemisk avhengighet i første omgang.