Digidexo.com

L-Tryptofan og Vekttap

Med så mange vekttap kosttilskudd tilgjengelig på markedet, hvordan velger du? L-tryptophan, viden kjent for sine fordeler i behandling av depresjon og stemningslidelser, blir stadig mer populært som et hjelpemiddel for vekttap. Den leveres med praktisk talt ingen bivirkninger og er naturlig forekommende.

Bakgrunn

Menneskekroppen trenger åtte aminosyrer for å fungere. L-tryptofan er en av dem. Det forekommer naturlig i mange matvarer, inkludert kalkun, melk, egg, sjokolade, bananer, rødt kjøtt og andre matvarer med protein. Du kan også kjøpe L-Tryptofan som en urte supplement i pille-eller pulverform fra ernæringsmessige butikker eller på nettet.

Slik fungerer det

L-Tryptofan reduserer cravings for karbohydrater og søte matvarer. Det fungerer ved å øke serotoninnivået i hjernen. Serotonin bidrar til å regulere stoffskiftet og appetitt, redusere cravings og hjelpe en person bestemme når de er sultne og når de ikke er.

Andre bruksområder

L-Tryptofan er ofte brukt til å behandle depresjon og bipolar lidelse. Det kan også fungere som en stemning-enhancer å berolige angst, redusere panikkanfall og fremme bedre søvn. Det kan også være gunstig for dem som prøver å slutte å røyke, eller slutte å drikke alkohol. L-Tryptofan kan bidra til å balansere humøret mens du trekker deg fra avhengighet.

Advarsel

L-Tryptofan har svært få bivirkninger --- spesielt sammenlignet med andre vekt-tap produkter. Men hvis du tar for mye, kan du oppleve psykotiske symptomer, så sjekk med din lege eller helsepersonell om riktig dose for deg. L-tryptofan kosttilskudd er ikke regulert av FDA. Spør legen din om det er OK å ta dette tillegget sammen med eventuelle andre medisiner du er i dag.

Kostnad

L-Tryptofan koster ca $ 20 for 90 kapsler. Dette kan variere avhengig av hvor du kjøper produktet.

Historie

I 1989, FDA utestengt L-tryptophan. På den tiden ble det antatt å ha forårsaket en dødelig influensalignende sykdom kalt Eosinofili-myalgi syndrom, eller EMS, etter et stort utbrudd. Alle ofrene ble tatt L-tryptophan. Senere, eksperter konkluderte sykdommen ble forårsaket av en forurenset batch av L-Tryptofan fra Japan. Forbudet ble til slutt opphevet i 2002, og tillegget er nå tilgjengelig igjen i USA