Digidexo.com

Hvordan Vurdere nikotinavhengighet

Hvordan Vurdere nikotinavhengighet


Physicians verden over har utviklet tester og verktøy for å vurdere nivået av nikotinavhengighet i sine pasienter. Tiltak, som for eksempel Fagerstrøm Toleranse Questionnaire, har blitt brukt til å vurdere nivået på nikotinavhengighet hos pasienter. Du kan følge noen enkle trinn for å selv vurdere om du eller noen du elsker har en nikotinavhengighet. Ifølge National Institutes of Health og MedlinePlus, 87 prosent av alle lungekreftdødsfall skyldes røyking, så vurdere ditt nivå av avhengighet og få hjelp i å slutte er viktig å gjenvinne helsen.

Hvordan Vurdere nikotinavhengighet

Hvis du ikke røyker hver dag, vurdere hvor ofte du gjør røyk. Noen folk røyker når de er ute med venner eller drikke sosialt. En person som røyker av og til tror kanskje at han ikke har en avhengighet til nikotin. Men hvis du ikke klarer å holde fra å røyke en sigarett eller sigar når du er ute med venner, kan det tyde på avhengighet av nikotin.

Legg merke til hvor raskt du røyker etter å ha våknet opp om morgenen. Enten det er i løpet av fem minutter eller en time før du tenner den første sigaretten kan avgjøre om du vil være i stand til å slutte på egen hånd eller vil trenge hjelp fra en medisinsk faglig.

Bestem din evne til å opprettholde kontroll over cravings når du er på steder som du ikke kan røyke som restauranter, kirker eller flyplasser. Hvis noen ser seg om etter et sted å "snike meg ut" og røyk, og kan ikke vente til han forlater det området, er hans nivå av avhengighet åpenbart sterkere enn om han kan rolig vente og slutte å tenke på en sigarett før han er i et område som tillater røyking.

Spor hvor mange sigaretter du røyker på en dag (eller hvor mye snus, rør eller sigarer). Noen som røyker så få som fire sigaretter om dagen trolig fortsatt har en nikotinavhengighet, men kan være i stand til å slutte lettere enn den personen som røyker 20 eller mer per dag.

Når du er syk med influensa eller andre luftveissykdom, og du fortsatt ikke kan hjelpe, men røyke selv om det forverrer sykdommen, kan du finne ut at du har en sterk nikotinavhengighet. En avhengighet er noe som er vanskelig eller umulig å kontrollere, selv når du vet at det er skadelig for helsen.

Hint

  • Til hjelp i å stoppe røyking vane, først lære deg å variere ganger at du kanskje røyker. For eksempel, hvis du alltid røyker etter et måltid, ikke tillate deg selv å ha en sigarett før minst en time er gått etter at du er ferdig å spise. Hvis du vanligvis røyker mest i bilen, gjør at en "no-røykesone." Jo mer ubehagelig du gjør det for deg selv å røyke, jo mer sannsynlig er det at du vil være klar til å sparke avhengighet.
  • Sjekk ut produkter som pastiller, tyggegummi eller andre anti-røyke-enheter for å hjelpe i avslutte prosessen. Mange av disse produktene inneholder nikotin som kan hjelpe deg med å sparke en vane først, deretter avvenne deg ut av nikotin i seg selv.
  • Ta kontakt med legen din før du prøver noen anti-røyke produkter. Noen produkter kan være farlige for de med hjerteproblemer, eller de som fortsetter å røyke samtidig som bruk av produktet.