Digidexo.com

Hva gjør Depo Provera Do?

Hva gjør Depo Provera Do?


Depo-Provera er en resept prevensjon medisinering. Det gis som en injeksjon hver tredje måned. Depo-Provera virker ved å hindre egg fra å bli utgitt av eggstokkene. Mens Depo-Provera er effektivt for å forhindre graviditet, betyr det ikke tilby beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer.

Om Depo-Provera

Depo-Provera er vanligvis gitt som et skudd i overarmen eller baken. Skuddene må administreres av en lege eller sykepleier ved hver tredje måned. Hvis du går glipp av en injeksjon, kan du ikke være beskyttet mot graviditet. Den første injeksjonen gis i løpet av de første fem dagene etter en normal menstruasjon, i løpet av de første fem dagene etter fødselen hvis du ikke kommer til å amme, eller i det sjette uke etter at du føder hvis du planlegger å amme.

Hvis du har tenkt å slutte med Depo-Provera injeksjoner for å bli gravid, vil normal funksjon av eggstokkene tilbake, men det kan ta ni til 10 måneder for å bli gravid etter siste injeksjon. Du bør ikke bruke Depo-Provera i mer enn to år på grunn av risiko for osteoporose.

Ifølge Mayo Clinic, er Depo-Provera injeksjon omtrent 97% effektivt for å forhindre graviditet, og hver injeksjon kan koste $ 30 til $ 75.

Side Effects

Bivirkninger av Depo-Provera kan inkludere vektøkning, slapphet, tretthet, endringer i menstruasjonen, irritabilitet, depresjon, søvnløshet, mage oppblåsthet eller kramper, hetetokter, leggkramper, ledd- eller ryggsmerter, kviser, tap av hår på hodebunnen, endringer i seksuell lyst, influensa eller kaldt symptomer, og ømme bryster, hevelse eller smerter.

Injeksjonen kan gi bivirkninger på injeksjonsstedet, inkludert arrdannelse, rødhet, klumper, irritasjon og smerte. Depo-Provera injeksjon kan forårsake vaginal bivirkninger, inkludert en hvit utflod og kløe, svie, irritasjon, rødhet og hevelse. Ta kontakt med din lege hvis disse bivirkningene blir alvorlige eller plagsomme.

Alvorlige bivirkninger

Mindre vanlige, men mer alvorlige bivirkninger av Depo-Provera omfatter plutselig urolig mage, oppkast, kraftig hodepine, svimmelhet, dobbeltsyn, utstående øyne, problemer med å snakke, beslag, gulfarging av øyne eller hud, ekstrem tretthet, tyngre eller lengre enn normal menstruasjons blødning, og svakhet eller nummenhet i et ben eller arm. Alvorlige bivirkninger må rapporteres til legen din umiddelbart. Hvis de er alvorlige, må du søke legehjelp.

Andre farer

Tegn på en blodpropp i en blodåre, kalles en dyp venetrombose, kan omfatte alvorlig ømhet eller smerte under midjen og ømhet, rødhet, varme, hevelse eller smerter i det ene beinet bare. Tegn på at en blodpropp i en blodåre har forflyttet og reiste til lungene, såkalt lungeemboli, kan inkludere kortpustethet, plutselig knusing eller skarpe brystsmerter, og hoste opp blod. Dette kan være en livstruende tilstand, og du bør søke legebehandling.

Tegn på en allergisk reaksjon inkluderer utslett, elveblest, kløe, problemer med å svelge eller puste, og hevelse i hals, tunge, lepper eller ansikt. Tegn på infeksjon på injeksjonsstedet kan omfatte konstant smerte, varme, pus, blødning eller hevelse.

Langsiktige risikoen

Depo-Provera kan redusere mengden av kalsium bein er i stand til å lagre, og denne tilstanden kan ikke gå tilbake til det normale etter at du slutter injeksjoner. Dette tap av kalsium kan føre til svake og tynne ben, kalt osteoporose, på et tidspunkt senere i livet. For å redusere denne risikoen, spise mat med høyt vitamin D og kalsium.

En liten økning i risiko for brystkreft kan forekomme hos kvinner yngre enn 35 som begynte å motta Depo-Provera i løpet av de siste fire-fem årene.