Digidexo.com

Vitamin Anbefalinger for Post-Menopause

Vitamin Anbefalinger for Post-Menopause


Menopause, ofte referert til som "endring av livet", gjør faktisk frembringe en rekke forandringer i kroppen. Spise en godt balansert, sunt kosthold kan bidra til å motvirke mange vanlige effekter på overgangsalder. Men siden de ernæringsmessige behovene til kvinner endres vesentlig etter overgangsalderen, er definisjonen av velbalansert ikke helt det samme som det var under fertil år. For å forbli sunn og aktiv etter overgangsalderen, er det viktig å undersøke vitamin anbefalinger for post-menopause og justere kostholdet deretter.

Fysiske endringer under og etter overgangsalderen

Som menopause oppstår, er vesentlige fysiske endringer sett i kroppen. Som østrogenproduksjonen avtar dramatisk, metabolisme bremser, muskelmasse avtar, og fettlagre øker, øker risikoen for fedme og relaterte helsefare, som for eksempel diabetes og hjertesykdommer. Kroppens vev, inkludert de av sirkulasjonssystemet og hjertet, mister sin elastisitet, øker risikoen for kardiovaskulær sykdom. Osteoporose blir en høyere risiko som kroppen begynner å reabsorb beinceller raskere enn den produserer dem, redusere bentetthet. Imidlertid kan administrasjon av vekt og øke ernæring i stor grad redusere disse virkninger av menopause. Siden endringer i hormonnivåene i overgangsalderen har en innvirkning på ernæringsmessige behov, og vær spesielt oppmerksom for å sikre at tilstrekkelige mengder av visse viktige vitaminer og mineraler er inkludert i kostholdet kan spille en avgjørende rolle i å opprettholde helse hos postmenopausale kvinner.

Kalsium

Kalsium er blant de viktigste næringsstoffene i å motvirke virkningene av overgangsalderen. Kvinner som nærmer menopause og postmenopausale kvinner krever høyere nivåer av kalsium for å opprettholde beinhelse. Mens den anbefalte daglige rasjon for kvinner i fertil alder er ca 1000 mg kalsium per dag, bør postmenopausale kvinner være å ta i ca 1500 mg, eller, hvis hormon-replacement therapy er i bruk, er 1200 mg per dag anbefales .

Vitamin D

Tilstrekkelig inntak av vitamin D er viktig for postmenopausale kvinner, siden dette næringsstoffet er viktig for kalsiumopptak og beindannelse. Vitamin D støtter også riktig funksjon av immunsystemet, så vel som å hjelpe i forebygging av tykktarmskreft. Et minimum av 800 IU er nødvendig for å unngå vitamin D-mangel. Meieriprodukter er den beste kilden til vitamin D, med en åtte-unse glass melk inneholder ca 100 IE.

Antioksidanter

Antioksidanter, slik som vitaminene A, C, E og beta-karoten, er vesentlige elementer i post-menopausal diett. Disse næringsstoffene er viktig ved forhindring av hjertesykdommer, visse former for kreft og aldersrelatert makuladegenerasjon. Antioksidanter virker til å blokkere effektene i kroppen av frie radikaler, som skader kroppsvev, og er kilden til mange av de typiske tegn på aldring. Disse vitaminer finnes i en rekke frukter og grønnsaker, for eksempel squash, søtpoteter, tomater, spinat, appelsiner og blåbær.

Andre viktige næringsstoffer for postmenopausale kvinner

Omega-3 fettsyrer, som er tilgjengelig i nøtter, fisk, raps olje og soyaprodukter, tilbyr en rekke fordeler i kardiovaskulær helse, samt nærende hud, hår og negler. Tilstrekkelig inntak av fiber, 25 til 30 gram daglig, er spesielt viktig hos postmenopausale kvinner, bidrar til å holde kolesterolnivået lavt og kan hjelpe i forebygging av hjertesykdom og slag. Soya, en phytoestrogen, kan ha gunstige virkninger på kroppen når produksjonen av naturlig østrogen er svekket av overgangsalder, og det kan senke kolesterolnivået i tillegg, støtte hjerte helse.