Digidexo.com

Hvordan sjekke Eye Test Gjennom Snellen Chart

Årlig besøk til en optiker er en smertefri og viktig del av å ta vare på helsen din. Dette besøket kan inkludere en synsskarphet test med den kjente Snellen diagram. Snellen horoskop begynner på toppen med en eneste stor bokstav (ofte en E) med rader av stadig mindre bokstaver under. Den minste rad med bokstaver som pasienten nøyaktig leser er estimatet av synsskarphet, med 20/20 anses normalt syn. Du kan sjekke din siste synsundersøkelse eller overvåke retinal behandlinger ved hjelp av en Snellen diagram hjemme.

Hvordan sjekke Eye Test Gjennom Snellen Chart

•  Spør din øyelege for din Snellen brøkdel. Han kan gi deg en korrigert (med briller) og ukorrigert (uten briller) fraksjonen. Hvis Snellen fraksjonen er 20/20, kan du se på 20 fot de samme bokstavene en gruppe mennesker med normalt syn kan også se på 20 fot. Hvis brøk er 20/40, kan du se de samme bokstavene fra bare 20 meter at gruppen med normalt syn kan se fra 40 meter. Generelt, jo høyere bunnfraksjon, jo dårligere persons syn.

Skriv ut en Snellen diagram; en er tilgjengelig i Resources i denne artikkelen. Jo bedre kvaliteten på print jo mer nøyaktig diagrammet vil være, som utformingen av Snellen diagram avhenger små, men svært kontras bokstaver. For samme grunn, bare skrive ut diagrammet ut på hvitt papir.

•  Beregn avstanden du må stå fra Snellen diagram. Normalt er høyden av det første brevet er 3,5 inches, og du stå 20 meter. Hvis din første brevet er mindre, ta den høyden og dele på 3,5 og deretter multiplisere med 20 for å få avstand i fot. For eksempel, hvis den første bokstaven er to inches høy, dele to med 3,5 (som tilsvarer 0,57), og deretter multipliseres med 20 (som tilsvarer 11.43). I dette eksempelet, hvis din første brevet er to inches høy, ville du trenger å stå ca 11 1/2 meter fra diagrammet.

Mål punkt der du må stå ved hjelp av målebånd. Begynn på toppen av tabellen og lese ned til bokstavene er for små til å se klart. Har en venn stå ved siden av diagrammet og se på nøyaktighet, og sammenligne din Snellen brøk med en du fikk av din optiker.