Digidexo.com

Hvordan identifisere Opposisjonell Defiant Disorder

Alle barn handle opp fra tid til annen. Deres atferd kan bli forstyrrende som et uttrykk for sorg, sinne eller angst. I slike tilfeller kan de atferdsproblemer gå bort når den underliggende årsaken behandles. Men i noen tilfeller utagering kan være et tegn på en tilstand som kalles opposisjonell atferdsforstyrrelse (ODD). Her er noen måter å finne ut om en childâ € ™ s atferdsproblemer skyldes ODD.

Bruksanvisning

Hvordan identifisere Opposisjonell Defiant Disorder

•  Observer hvis barnets atferdsproblemer er kontinuerlige og vare i minst seks måneder, og hvis barnet er nedbrytende både hjemme og på skolen. Ofte disse barna har en hard tid å danne og opprettholde positive relasjoner med sine jevnaldrende.

Observer om barnet ditt manifesterer visse atferd assosiert med ODD, inkludert negativitet, trass, ulydighet og fiendtlighet rettet mot autoriteter.

Se om barnet ditt er konsekvent stille symptomer på ODD, inkludert hyppige raserianfall, krangler med voksne, og nekter å følge reglene, skylde på andre, hevnlyst, aggressivitet mot jevnaldrende og dårlige karakterer.

Tips og advarsler

  • Opposisjonell atferdsforstyrrelse ofte forekommer sammen med andre tilstander som ADHD og Aspergerâ € ™ s syndrom.
  • Symptomene på opposisjonell atferdsforstyrrelse er lik andre atferdsforstyrrelser, som kan gjøre det vanskelig å oppdage.