Digidexo.com

Herbal prevensjonsmetoder

Herbal prevensjonsmetoder


Urte potions har blitt brukt i århundrer for å hindre eller forstyrre graviditet. Lite forskning har blitt utført i effektiviteten, langsiktige bivirkninger eller sikkerheten til urte prevensjonsmetoder, så de bør ikke stoles på som en eneste prevensjonsmetode, men de kan gi et alternativ for kvinner som er misfornøyd med sin nåværende form for prevensjon, og som kan tåle en viss risiko for graviditet.

Hvordan Herbal prevensjonsmetoder Work

Urtemedisiner påvirke fruktbarheten på forskjellige måter. Noen blokk hormonproduksjon, er noen handling på livmor og andre antas å danne et beskyttende belegg rundt hele egg som forhindrer befruktning. Andre har blitt funnet å påvirke sædcellene produksjon eller mobilitet. Noen urter, som synes å forstyrre implantasjon, kan tas på etter behov. Andre har en kumulativ effekt på kroppen og bør tas daglig for å etablere effektivitet.

Wild Yam

Wild Yam, en klatring staude som vokser i Nord-Amerika, som tradisjonelt har vært brukt i folkemedisinen som et prevensjonsmiddel. En jordmor og herbalist heter Willa Shaffer lært av Wild Yam i 1980 og begynte å eksperimentere med dosering. Hennes hefte, Wild Yam: Prevensjon Without Fear, anbefaler å ta tre Wild Yam kapsler to ganger daglig, men spesifikke doseringer er ikke gitt. Den aktive komponent i Wild Yam, diosgenin, antas å omdannes i menneskekroppen til progesteron, som kan hindre befruktning på to måter: ved å inhibere ovulasjon og ved å fortykke cervikal fluid, for derved å redusere sperm mobilitet.

Neem

Neem er et tre innfødt til India, hvor den har vært brukt som et prevensjonsmiddel siden BC Neem olje første århundre kan brukes som en aktuell sæddrepende middel eller kan tas internt av både menn og kvinner. Kvinner i Madagaskar tygge på Neem blader daglig for å forhindre graviditet. De fleste kliniske studier på den preventive effekten er utført i India, der Neem blad tabletter inntas av menn for en måned ble vist seg å gi reversibel mannlig sterilitet.

Ferula Planter

Silphium, en plante av slekten ferula som er utdødd, ble brukt som en urte prevensjons i antikkens Hellas og Egypt. Som Silphium ble mindre tilgjengelig, kvinner begynte å bruke en annen form av ferula arter, asafetida, som prevensjonsmiddel. I laboratorietester, asafetida og andre medlemmer av ferula slekten ble vist å hemme implantasjon av befruktede egg i rotter.

Queen Annes Lace

Frøene fra Queen Annes Lace, eller vill gulrot, har blitt brukt som en p-pille siden den tid Hippokrates, som anbefalte deres bruk både for å forebygge og forhindre graviditet. Forskning har vist at frøene forstyrre implantasjon prosessen hvis tatt rett etter samleie.