Digidexo.com

Hvordan virker Alkohol påvirker Homeostase?

Den menneskelige kroppens evne til å opprettholde homeostase, eller likevekt, er en fantastisk egenskap som tillater oss å overleve vidt forskjellige forhold og til og med fornærmelser til vår helse, som et barskt klima, gift eller infeksjon. Alle kroppens systemer samarbeider i dette arbeidet. Nervesystemet, for eksempel bidrar til å regulere pust, urin og fordøyelsessystemet. Hormoner også hjelpe justere kroppens balanse av væske og elektrolytter, blant andre viktige roller i alle kroppens systemer. Mindre energisk dyrt - men ikke mindre viktig - roller i vedlikehold av homeostase inkluderer lymfesystemet evne til å bekjempe infeksjoner, luftveiene vedlikehold av oksygen og riktig pH-nivåer, og urinveiene er fjerning av giftstoffer fra blodet.

Menneskekroppen fends av mange utfordringer for vedlikehold av balanse. En diett som mangler de riktige næringsstoffene i riktige mengder vil indusere kroppen å kompensere eller bli syk. Stress og depresjon kan utfordre luftveiene, hjerte-og endokrine systemer, og dermed svekke deres respektive evner til å opprettholde homeostase. Og, kan utilstrekkelig søvn arbeide alle kroppens systemer for hardt, svekke kroppens balanse. Eksponering for narkotika, alkohol og andre giftstoffer sparke ekskresjonsfunksjoner i høygir, for at ikke disse stoffene akkumuleres og skade kroppens celler.

Alkohol, spesielt, har effekter på homeostase som er både på kort og lang sikt. På kort sikt må leveren og nyrene jobbe overtid for å behandle en eneste glass vin eller øl. De fleste menneskers kropper er godt rustet for denne utfordringen. Mer skremmende problemer oppstår når bruken av alkohol krysser linjen inn i misbruk.

En eneste natt av over-overbærenhet steder stress på nervesystemet, fordøyelsessystemet og excretory systemer. Det er derfor en bakrus har flere symptomer som kan omfatte hodepine, fordøyelsesbesvær, tretthet og endrede mønstre av sult og tørst. Folk kan oppleve skjelving fra nervøs avbrudd eller fra reaksjonene til en tilstrømning etterfulgt av en berøvelse av sukker. Oftest sorterer legemet ut disse akutte respons innen en dag eller to, og returnerer til homeostase.

Kronisk alkoholmisbruk, derimot, kan alvorlig svekke kroppens evne til å bli balansert. Cirrhose i leveren er en velkjent konsekvens av alkoholisme, karakterisert ved at den overskytende alkohol fører arrvev å erstatte sunt levervev, eventuelt svekker leverfunksjonen. Uten et sunt leveren, er homeostase umulig fordi giftstoffer bygge i kroppen og angripe alle andre system, til slutt fører til døden. Flere studier i tidsskriftet "Alcoholism: Clinical and Experimental Research" har pekt på langvarige ubalanser av hormoner som styrer kroppens væske og elektrolyttbalanse, selv etter en alkoholmisbruker har sluttet å drikke.

Lenge før de blir livstruende, disse utfordringene til likevekt forårsaket av for mye alkohol kan svekke kroppens evne til å svare på andre effekter til homeostase, som understreker viktigheten av å bruke alkohol i moderate mengder, eller søker hjelp hvis du ikke kan.