Digidexo.com

Liste over matvarer med lav Gluten Content

Liste over matvarer med lav Gluten Content


Noen gang lurt på hva som gjør pizzadeig stretchy eller tykner en saus? Gluten er et protein som finnes i hvete, rug, bygg og andre kornsorter som gir brød, pasta og kjeks deres struktur. Gluten er også brukt til å lage bearbeidet kjøtt og som fortykningsmiddel i supper og marinader. For mennesker som lider av cøliaki eller ikke-Celiac glutenintoleranse, kan gluten forårsake alvorlig smerte når fordøyd. En endring i kosthold er nødvendig for å eliminere eller redusere gluten og føle seg bedre.

Matvarer for å unngå

Når du tar på en lav-gluten eller glutenfri diett, bør visse produkter unngås. Unngå mat laget med hvete, bygg, rug og spelt. Dette inkluderer mel som hvete, Graham, alle formål, hvit, kli og Durham. Det inkluderer også noen matvarer laget med disse mel som brød, pizza, pasta og cookies. Les etikettene nøye. Matvarer som inneholder ingrediensene stabilisator, stivelse, aroma, emulgator, hydrolysert eller planteprotein bør heller ikke bli spist.

Frukt og grønnsaker

Ferske frukter og grønnsaker er naturlig glutenfri. Fryste, tørkede og hermetiske frukter og grønnsaker er gode glutenfrie alternativer, som er 100 prosent frukt eller grønnsak juice. Unngå mat som inneholder frukt fyllinger, som paier eller gelé, fordi de var sannsynligvis laget med fortykningsmidler som inneholder gluten. Også styre klar av panerte grønnsaker og supper laget med grønnsaker.

Dairy

Plenty av meieri valg er tilgjengelig i en glutenfri diett, men ikke alle typer meieri gjøre kutt. Velg hele, lav-fett eller skummet melk, men sjekk ingrediensene på kommersielt laget sjokolademelk. Amerikanske og alderen oster som parmesan, cheddar og sveitsiske er fine, men andre oster er ikke. Visse typer rømme og yoghurt kan være lavt eller glutenfri. Sjekk alltid etiketten for å være sikker.

Korn

Ikke alle korn er begrenset på en glutenfri diett. Sikker korn inneholder hirse, quinoa, amarenth, ris, bokhvete og arrowroot. Velg brød, pasta og bakevarer laget med disse korn og de som er merket glutenfri. Mais og korn måltid er også glutenfri, som er ris, soya, mais, potet og bønne mel.

Kjøtt

Biff, kylling, fisk og sjømat som er 100 prosent naturlig og inneholder ingen fyllstoffer eller hvete tilsetningsstoffer kan spises på en glutenfri diett. Unngå kjøttprodukter som pølse og Bologna som er behandlet. Når du forbereder kjøtt, ikke brød eller frakk med røren. Velg marinader som er glutenfri og ikke gjort med fortykningsmidler.

Sauser og Snacks

Peanøttsmør, ketchup og relish er glutenfrie sauser. Sennep, majones, salatdressinger og tomat sauser kan inneholde noen gluten. For snacks, spise korn chips, iskrem, popcorn og pudding.