Digidexo.com

Hva er Lyme sykdom Symptomer og behandling?

Lyme sykdom er en bakteriell infeksjon som kan føre til betydelige langsiktige helseproblemer hos mennesker. Stede på alle kontinenter og positivt identifisert i 49 av de amerikanske statene, er sykdommen funnet oftest i ekorn og mus. En hake som biter en infisert dyr kan deretter overføre sykdommen til mennesker. Individer bekymret Lyme sykdom bør være klar over sine første symptomene, langvarig sykdom advarsler, og behandlingsprotokoller.

Første symptomene på Lyme sykdom

De første symptomene på Lyme sykdom vises innen 3 til 30 dager etter flåttbitt. Det første tegnet er en sirkulær utslett med en tydelig senter som sprer og utvider, og samtidig opprettholde sin sirkulære utseende. Dette utslett kalles erythema migrans og vises i 70 til 80 prosent av Lyme sykdom tilfeller. Andre symptomer på infeksjon kan etterligne influensa, som feber, smerter i kroppen, og en følelse av tretthet.

I løpet av de neste ukene, kan mennesker smittet med Lyme sykdom merke muskelsvakhet, svimmelhet, migrene, og stive ledd. Etter noen måneder, kan infiserte mennesker merke leddgikt-lignende symptomer, inkludert verkende eller hevelse ledd, nummenhet i lemmer, og lokalisert smerte.

Identifisere Lyme sykdom

Lege diagnose av Lyme sykdom ofte er avhengig av observasjon av fysiske symptomer, som for eksempel ringformet utslett. En pasient historie vil bli tatt, inkludert spørsmål om mulig eksponering for flåttbitt og andre symptomer pasienten kan ha observert.

Blodprøver er tilgjengelig som måler antistoffnivåer for å finne ut om kroppen kjemper en infeksjon, men kan ikke være helt pålitelig på grunn av en tendens til at falske positiver. Andre tester, inkludert urin analyse og immunofluorescent flekker, ikke er anbefalt av CDC.

Behandling av Lyme sykdom

Antibiotika, enten muntlig eller intravenøst, er vanligvis foreskrevet for de enkeltpersoner som berøres av Lyme sykdom. Hvis antibiotika er foreskrevet i de innledende stadier av infeksjon, vil de fleste mennesker få fullt. Når behandlingen er initiert etter de første ukene av infeksjon utbruddet, kan de som er smittet oppleve sykdomssymptomer i måneder eller år.

Unngå Lyme sykdom

Unngå kontrahering Lyme sykdom ved å bruke plantevernmidler i hjemmet til å kontrollere flåtten befolkningen, og bruke insektmiddel når du er utenfor. Når det er mulig, bli klar over skogområder. Hvis friluftsliv omfatter områder med tre dekke, vurdere iført lyse klær som fullt ut dekker kroppen (dvs., lange ermer skjorter og lange bukser). Når utendørs aktiviteter har opphørt, bør du sjekke nøye for flått og fjern umiddelbart hvis funnet.