Digidexo.com

Hvordan spise en sunn frokost, lunsj og middag

Hvordan spise en sunn frokost, lunsj og middag


En sunn frokost, lunsj og middag er nøkkelen til en sunn livsstil. Når den brukes i samarbeid med en regelmessig mosjon plan, kan det føre til vekttap, økt energi og en lengre, fyldigere liv. Det er mange forskjellige aspekter involvert i planleggingen av sunne måltider, så det er ingen trinn-for-trinn-instruksjoner. I stedet kan du planlegge sunnere måltider ved å følge noen generelle retningslinjer som vil øke den ernæringsmessige verdien av dine måltider og samtidig hjelpe du spiser riktig mengde kalorier.

Hvordan spise en sunn frokost, lunsj og middag

•  Øk mengden av høy-fiber matvarer i kostholdet ditt. Kostfiber holder deg mett lengre, og kan også bidra til å senke kolesterolet og blodsukkernivået. Frukt og grønnsaker er ofte lavt i kalorier og høy i fiber. Andre gode kilder til fiber er hele korn og bønner. The US Department of Health and Human Services anbefaler at voksne får mellom 20 og 30 g fiber daglig, og dietitians anbefaler to kopper frukt og 2 1/2 kopper grønnsaker daglig.

Kutt ned på bearbeidet og pre-pakket mat. Disse matvarer er ofte høy i natrium og lavt i næringsverdi. I stedet prøver å spise så mange hele matvarer som mulig, inkludert grønne bladgrønnsaker, magre proteiner som tunfisk, kalkun og laks, og brun ris.

•  Reduser mengden mettet fett i måltidene dine. Kutt ned på ting som margarin, majones og eggeplommer. I stedet erstatte disse fett med sunt fett, som kommer fra matvarer som olivenolje, gresk yoghurt og eggehviter.

Vurder dine daglige kalori behov og holde seg innenfor disse grensene. The Mayo Clinic nettsiden har et gratis verktøy som skal beregne dette for deg ved å legge inn din alder, kjønn, høyde og vekt.

Øk forbruket av kalsium. Kalsium er et mineral som er kritisk for benhelse og finnes i meieriprodukter. Gode ​​kilder til kalsium er skummet melk, fettfattig yoghurt og ost. Hvis du finner ut at du ikke kan konsumere så mye kalsium som trengs, ta et kalsiumtilskudd.