Digidexo.com

Hvorfor er sitronsyre brukes som en antioksidant?

Hvorfor er sitronsyre brukes som en antioksidant?


Sitronsyre inneholder en betydelig mengde av vitamin C - en kraftig antioksidant også kjent som askorbinsyre - som beskytter mot frie radikaler og produserer kollagen for å opprettholde blodkaret struktur og lege sår.

Fakta

Antioksidanter beskytte mot, og i noen tilfeller omvendt, oksygenskader. Sitronsyre bremser oksidasjon, som når sitronsaft hindrer et kutt eple fra å slå brun.

Kilder

Antioksidanter fra sitronsyre kan komme fra lime, sitroner, appelsiner og andre sitrusfrukter. The American Dietetic Association sier en diett rik på hele korn, grønnsaker og nøtter gir alle antioksidanter du trenger.

Betraktninger

Sitronsyre, en rik kilde for vitamin C, kan bidra til et sunt immunsystem. Det finnes imidlertid uenighet om den potensielle toksisitet av vitamin C, som ekstremt høye doser kan forårsake problemer med nyrene.

Historie

Sitronsyre rolle som et kraftig nærings-tett mat og antioksidant går tilbake flere århundrer til når britiske sjøfolk oppdaget limes forhindret dem fra å utvikle skjørbuk på lange reiser.

Betydning

Fruktjuice, inkludert de som inneholder sitronsyre, spiller en viktig rolle i å forsinke utbruddet av Alzheimers sykdom, ifølge en studie av eldre mennesker i Seattle, publisert i "The American Journal of Medicine" i 2006.