Digidexo.com

Om MS Sykdom

Multippel sklerose, eller MS, er en nevrologisk sykdom som oppstår når immunsystemet angriper det sentrale nervesystemet. Myelin --- som isolerer nervene --- er ødelagt, bryte ned kommunikasjonen mellom hjernen og musklene.

Årsak

Mens den eksakte årsak er ukjent, kan genetiske faktorer slik som forandringer i immunsystemet og miljømessige faktorer, inklusive toksiner og infeksjoner, spiller en rolle i å utløse MS.

Symptomer

MS-symptomer inkluderer nummenhet eller svakhet i ett eller flere lemmer, dobbeltsyn eller kribling.

Komplikasjoner

I noen tilfeller, andre komplikasjoner oppstå hos personer med MS, inkludert muskelkramper, lammelse og epilepsi.

Diagnose

Fordi MS-symptomer kan etterligne andre plager, oppstår diagnose etter utelukker andre mulige forhold. Blodprøver, en Spinal Tap og en MR er vanligvis utføres for å få en nøyaktig oversikt over din fysiske tilstand.

Behandling

Det finnes ingen kur for MS. Behandlingen fokuserer på å kontrollere sykdommen progresjon ved å håndtere symptomer og sykdom "flares", der du møter nye symptomer eller forverring av gamle. Medisiner er vanligvis foreskrevet og tas regelmessig for livet.

Prognose

MS er ikke dødelig, og de fleste pasientene har en normal eller nesten normal levetid. Personer med MS har en høyere selvmordsrate enn de uten, men ifølge University of Maryland Medical Center.