Digidexo.com

Liste over Solid Foods å mate en baby

Liste over Solid Foods å mate en baby


Foreldre bør begynne å mate sin baby fast føde når han viser tegn på å være klar for faste stoffer, i stedet for bare ved kalenderen. Noen babyer vil trives utelukkende på morsmelk før 6 måneders alder, mens andre vil vise tegn til behov ekstra næring før da. Når vektøkning ikke fortsetter på den ønskede frekvensen, kan foreldre starte faste matvarer så tidlig som 3 måneder. Legge til fast føde til barnets kosthold bør gjøres under veiledning av barnelege.

Hvordan introdusere

Babyen skal ha nok styrke til å holde hodet opp før du introdusere fast føde. Hun bør være å utvikle evnen til å bevege munnen i en tygge måte og kan vise tegn på interesse i maten. Introdusere en ny mat om gangen, slik at du enkelt kan overvåke henne for reaksjoner og allergier. Vent to til tre dager før innføring av en ny mat. Babyer krever fortsatt morsmelk eller morsmelkerstatning til de er minst ett år gammel.

Korn Korn

Det er en god idé å starte med ris frokostblandinger som er glutenfrie og mindre sannsynlighet for å forårsake en allergisk reaksjon. Begynn med en halvflytende kornblanding til sakte introdusere teksturer, vil huske at barnet trenger å justere langsomt til den ekstra "bulk" av fast føde. Barnegrøt bør være jern-forsterkede, som jern bidrar med mange aspekter av barnets utvikling. Når myke korn er mestret, og barnet har tilstrekkelig tenner til å tygge, harde korn som kan plukkes opp for hånd vil hjelpe barnet med koordinering samtidig som det gir næring.

Frukt og grønnsaker

Det er en god idé å starte med grønnsaker før frukt. Naturlig sukker som forekommer i frukt kan lett bli en favoritt for baby, og han kan da viker unna næringsrike grønnsaker. Cook grønnsakene til de er møre og deretter puré. Ved å gjøre dette selv, kan du sørge for at barnet ditt er å få noe annet enn naturlig mat. Noen grønnsaker å prøve inkludere erter, gulrøtter og søtpoteter. Du bør tjene dem separat for å starte og deretter kan du begynne å blande dem sammen. Applesauce, hermetisert fersken og pærer (kuttet fint), mango, skiver nektariner, skrelles og skiver epler eller pærer, samt cut-up eller mashed bananer gjøre for en rekke ulike teksturer og smaker.

Proteiner

Etter ca 9 måneder gammel, kan du begynne å introdusere kjøtt som er kokt og most. Mellom 9 og 12 måneder, avhengig av barnet ditt, kan du begynne å introdusere finhakket kjøtt. Kjøtt å prøve inkludere kylling, biff, beinfri fisk eller fint kuttet opp svinekjøtt. Du kan legge til sauser eller usaltet sauser å hjelpe mykne tørre kjøtt. Unngå eggehviter til barnet er minst ett år gammel og unngå skalldyr eller nøtter til hun er minst to, spesielt hvis det er en familiehistorie med allergi.