Digidexo.com

Tegn og symptomer på nyre Blokkering

En person som har to nyrearteriene - en leverer blod til venstre nyre, mens den andre leverer blod til høyre nyre. Nyrearteriene bryte ut i flere andre mindre arterier. Hvis disse nyrearteriene blir helt eller delvis blokkert, kan det føre til nyresvikt, ifølge helse informasjon nettsted Health. Når en person har nyresvikt, nyrene ikke lenger fjerne overflødig væske, elektrolytter og avfallsmateriale fra en persons blod, organer 'hovedfunksjon.

Blokkeringer og blodtrykk

En delvis nyre blokkering kan ikke vise noen tegn i det hele tatt, mens en fullt blokkert nyre vil typisk vise mange tegn. Ifølge Merck, skulle noen opplever symptomer på nyre blokkering søke behandling. Høyt blodtrykk, spesielt i et ungt menneske, er en mulig indikasjon. En person kan også oppleve smerter i sitt venstre eller høyre nyre og smertefull vannlating.

Typiske symptomer og Testing

Foruten å ha korsryggen og magen smerter, kan noen med nyre blokkering også oppleve kvalme, oppkast og feber. Hvis hele nyren blokkering inntreffer i 60 minutter eller mer, vil permanent skade mest sannsynlig forekommer, i henhold til Merck. En komplett blodprosent og urinanalyse vil være i stand til å avgjøre om en person har en blokkering, og det kan ofte bli behandlet. Imidlertid vil effektiviteten av en hvilken som helst behandling avhenger av varigheten og graden av blokkeringen.

Relatert sykdom og forebygging

En person med en historie med perifer arteriell sykdom (PVD) er mer sannsynlig å utvikle nyre blokkering. PVD er forårsaket fra obstruksjon av store arterier i armer og ben. Diabetes, bruk av tobakk og overvekt kan føre til blokkering i tillegg. Noen ganger er det bare medikamenter for å behandle nyre-blokkering. Men hvis nyrene er fullstendig blokkert, kirurgi kan være nødvendig for å åpne blokkerte arterie. Medisinering er å foretrekke fremfor en operasjon for behandling, men hvis arterien er skadet, må det repareres med kirurgi, ifølge Health. En person kan kontakte sin lege for mer informasjon om forebygging av nyre blokkering.