Digidexo.com

hvordan måle pulsen manuelt

Hvordan overvåke hjertefrekvens manuelt

Hvordan overvåke hjertefrekvens manuelt


Hjertefrekvensen eller puls er hastigheten som hjertet ditt slår, pumpe blod gjennom kroppen din. Det er en god idé å vite hvordan å overvåke eller kontrollere pulsen. Det er spesielt viktig for de som har et hjerte-relaterte sykdommer eller ønsker å følge sine mål hjertefrekvens under trening. Les videre for å lære hvordan å overvåke pulsen manuelt.

Bruksanvisning

•  Rest først. Å nøyaktig sjekke hvilepulsen, må du ha blitt sittende uten noen aktivitet i minst 10 minutter.

Finn pulsen din. Det er to vanlige områder å sjekke pulsen manuelt. Den første og den mest nøyaktige er på innsiden av håndleddet ditt, rett under tommelen. Bruk to fingre til å føle pulsen. Hvis det ikke kan føles eller lese på sitt nettsted så kan du sjekke på halsen over halspulsåren, like utenfor sentrum av nakken din.

Telle beats når du føler pulsen din. Første kryss du føler er null, og du teller opp for en full 30 sekunder. Deretter doble antall slag etter hjertefrekvensen.

Tips og advarsler

 • For å sjekke pulsen under trening, stopp i midten av ditt treningsprogram for å sjekke, og deretter justere aktivitetsnivået tilsvarende.
 • Visse medisiner kan forstyrre hjerterytmen din, snakk med legen din om å overvåke hjerterytmen din og hva som er normalt for deg.
 • Bruk aldri tommelen til å sjekke pulsen som den har en puls av sine egne.

Hvordan ta pulsen manuelt

Hvordan ta pulsen manuelt


Den gjennomsnittlige voksne Hjertet pumper fem liter blod per minutt. Det er mye arbeid for denne vitale organ, og hjerteproblemer kan oppstå i løpet av et helt liv. Vær proaktiv med ditt hjerte helse ved å overvåke din puls. Bestem pulsen telling med antall ganger hjertet slår hvert minutt. Du har mer enn ett alternativ å velge mellom når du tar pulsen din hjemme. Øv å finne den du er mest komfortabel med.

Bruksanvisning

•  Ta pulsen i håndleddet. Plasser midten og pekefingeren på innsiden av håndleddet rett under bunnen av tommelen. Flytt fingrene rundt til du føler en puls. Se på klokken. Tell antall pulsslag som forekommer i 30 sekunder. Multipliser dette tallet med to for å få pulsen i ett minutt.

Ta pulsen fra halspulsåren. Plasser indeksen og andre fingre på den side av halsen like under luftrøret. Flytt fingrene rundt til du føler en puls. Telle beats i 30 sekunder. Multiplisere med to for å få pulsen din.

Bruk et stetoskop. Sett deg ned og plassere ørepluggen inn i ørene. Plassere diskdelen av stetoskopet over hjertet, som er i midten av brystet mot den venstre siden. Se på klokken. Tell hjerteslag i ett minutt for å få pulsen din.

Kjøp en elektronisk puls meter. Du kan sjekke pulsen i fingeren, håndleddet eller brystet med denne enheten. Følg instruksjonene som følger med pulsmåler for enkelt å få pulsen din.

Hvordan å føle pulsen over øyet

Hvordan å føle pulsen over øyet


De fleste førstehjelp og HLR klasser undervise første responders hvordan å se etter en person puls på halsen, pulsen. Men det er ikke det eneste stedet hvor du kan finne en. Ifølge Betsy Jordan, en sykepleier med over ti års legevakten erfaring, kan puls poeng bli funnet over hele kroppen. Faktisk, det er puls poeng i templene, som ligger litt over øynene. Finne den time puls er ikke noe vanskeligere enn å sjekke for pulsen.

Bruksanvisning

•  Plasser peke- og langfingeren på personens tempel. Påfør lett trykk. En puls blir påviselig gjennom svak komprimering av tinningarterien.

Kontroller flere steder på tempel hvis du ikke kan oppdage en puls. Arterien beliggenhet varierer litt fra person til person.

Sjekk den andre tempel hvis du ikke kan oppdage en puls; pulsen kan bli sterkere på den andre siden.

Tips og advarsler

 • Sørg for å bruke milde press. Hvis du trykker for hardt, kan du ende opp med følelsen din egen puls.
 • Bruk aldri tommelen til å se etter en puls. Det er en puls punkt som ligger der, og pulsen du føler kan være din egen.
 • Som med alle medisinske kriser, må du ringe 911.
 • Hvis dette er en nødssituasjon som krever HLR, må du fortsette å administrere HLR inntil medisinsk personell avlaster deg.

Hvordan måle pulsen din med iPhone

Hvordan måle pulsen din med iPhone


Siden 1974 publisering av Barbara Brown bok "New Mind, New Body," mange amerikanere har blitt interessert i biofeedback, som er praksisen med å bruke teknologi for å få informasjon om dine biologiske prosesser, slik som hjernens funksjon og puls. Flere iPhone-app utviklere har utnyttet tilstedeværelsen av kameraet og blitsen å legge muligheten til å måle puls ved hjelp av en teknikk som kalles "photoplethysmography", som også brukes i pulsoksimetre, enheten festet til pasientens pekefingeren under et sykehusopphold.

Hvordan måle pulsen din med iPhone

•  Trykk på Hjem-knappen for å gå til startskjermen hvis du ikke allerede er der.

Trykk på "App Store" for å lansere App Store.

Trykk på "Søk".

Trykk på i søkeboksen, skriv "puls" uten anførselstegn og trykk "Søk" knappen på tastaturet.

Velg ett av puls-måling apps. Flere er tilgjengelig, både gratis og betalt, for eksempel "Instant Heart Rate", "Heart Rate -. Free" eller "Cardiograph" Trykk det i listen, og trykk på "Free" eller prisen for å installere den. Skriv inn iTunes passord når du blir bedt.

Ta hurtig app ikonet for å starte den.

Plasser fingeren lett over iPhone-kameraet og LED-blits.

8. Trykk på knappen som starter pulsmåling.

Stå stille, før målingen er fullført.

Hint

 • Ikke hvil håndleddet eller underarmen på et skrivebord eller bord, som som kan påvirke flyten av blod til fingeren.
 • Hvis iPhone har ingen blits, sørg for at du er i nærheten av en sterk lyskilde, for eksempel en bordlampe.
 • Puls-måler iPhone-apps er for nyheten bruk og er ikke en erstatning for legehjelp. Se en lege hvis du mistenker at du er syk.

Hvordan er BMI Beregnet manuelt?

Om BMI

BMI, kroppsmasseindeks, også kjent som Quetelet indeks, blir brukt til å estimere en sunn vekt for en person basert på hans eller hennes høyde. Denne indeksen skiller ikke mellom muskelvev vekt og fettvev vekt, så en person som har bygget opp mye muskelmasse kan ha en høy BMI, noe som skulle tilsi at personen var overvektig eller muligens også overvektige.

Klassifikasjoner som brukes med BMI er: alvorlig undervektig, undervektig, normal, overvektig og tre klasser av fedme.

BMI målingen ble først beregnet ved Quetelet, en belgisk matematiker, tidlig på 1800-tallet. Leger, trenere, utøvere og helse-tenkende individer alle bruker BMI for vurderingsformål.

Enheter

Informasjon må beregne BMI er høyde og vekt. Hvis disse målingene er tatt opp i britiske enheter (pounds og inches), er en keiserlig BMI beregning benyttes. Hvis disse målingene er registrert i metriske enheter (kilo og meter), er en beregning BMI beregning benyttes.

Imperial BMI Beregning

Pounds av vekt multipliseres med 703 og deretter dividert med inches av høyde squared.

Eksempel:
Høyde: 63 inches
Vekt: 155 pounds
BMI = (155 x 703) / (63 x 63)
BMI = 108965/3969
BMI = 27,5

Metric BMI Beregning

Kilo vekten fordeles etter meters høyde kvadrat.

Eksempel:
Høyde: 1,7 meter
Vekt: 70 kg
BMI = 70 / (1,7 x 1,7)
BMI = 70 / 2,89
BMI = 24,2

Resultater

Se følgende diagram for tolkningen av BMI beregnes.

Standard Tolkning
BMI Klassifisering
<16.5 alvorlig undervektige
16,5 til 18,5 Undervekt
18,5-25 Normal
25-30 Overvekt
30-35 Obese-klasse I
35-40 Obese-Klasse II
40 + Obese-Klasse III

På grunn av forskjellige kroppstyper på tvers av etniske grupper, varianter av Standard Tolkning tilbyr et klarere bilde av høyden til vekt forholdsmessigheten av en person. Noen land, som Singapore, bruker en variant av Standard tolkning. Et eksempel på en slik variant er vist nedenfor.

BMI Klassifisering
<14.9 Sult
15 til 18,4 Undervekt
18,5 til 22,9 Normal
23 til 27,5 Overvekt
27,6 til 40 Obese
40 + sykelig overvektige

Hvordan beregne puls manuelt

Hjertefrekvensen er antall ganger hjertet slår per minutt. Det svinger ofte på grunn av anstrengende aktivitet, angst og stress. Å vite hvordan man skal beregne pulsen manuelt kan hjelpe deg å finne din hvilepuls som i sin tur hjelper deg å finne ut en treningsplan. Hvis du kjenner din hvilepuls, kan du også bestemme en forhøyet sats som skulle tilsi et helseproblem eller stressende miljøer. Beregning pulsen manuelt lett med riktig kunnskap.

Hvordan beregne puls manuelt

•  Først må du bestemme situasjonen der blir du beregne din puls. En hvilepuls er best tatt i morgen rett etter at du våkner opp. På denne måten er det ingen stressfaktorer eller kjemikalier som påvirker prisen. For din forhøyet puls mens du trener, har tenkt å ta pulsen på høyden av din treningsøkt.

Trykk lett tips av indeksen og midtre fingrene til enten radial arterie i sentrum av håndleddet eller halspulsåren i halsen ligger rett ved siden av din luftrør. Den pulserende sensasjon bør være merkbare og rytmisk. Ikke bruk tommelen til å ta pulsen din.

Overvåk pulsen med en klokke eller klokke med sekundviser å telle antall slag du føler deg i 30 sekunder. Du kan også bruke en digital stoppeklokke.

Multipliser dette tallet med to for å beregne din puls.

Hint

 • Kjenne sitt pulsen er viktig å vise fremgang i en øvelse diett. Som hjertet er trent til å utføre arbeid for lengre perioder av gangen på en mer effektiv måte, kan trene pulsopprettholdes over lengre tid; og til slutt, vil det ta mer innsats for å holde pulsen høyere. Den hvilepuls kan også bestemme effekten av en trening diett siden det vil falle over tid på grunn av treningseffekten.
 • Of course, med noen øvelse diett, bør du oppsøke lege før du begynner en. Også, hvis du blir svimmel og føler deg svimmel under en treningsøkt, bør du avslutte aktiviteten og diskutere med legen din.

Hvordan å miste mannlige bryster

Hvordan å miste mannlige bryster


Mannlige bryster kalles gynekomasti, og det er svært vanlig, spesielt blant tenåringer gutter. Det er ofte knyttet til fedme (overvekt) og hormoner. Når det er en overproduksjon av hormonet østrogen, kan det bidra til tilstanden. Selv i tenårene er det vanligvis forårsaket av overflødig fett, kan det også være forårsaket av underliggende kjertelvevet. For å eliminere tilstanden, kan du prøve noen av disse tipsene.

Hvordan å miste mannlige bryster

•  Spis høy protein, lite karbohydrater og lite fett måltider. Hold deg unna noen mettet fett. For eksempel bør du ikke spise chips, kaker, godteri, sukker, pasta, brød, poteter eller noen matvarer som inneholder store mengder mettet fett. Sjekk maten etiketter og se etter mettet fett og trans fett. Sunn mat vil inneholde litt av disse usunt fett. Proteinkilder er magert kjøtt, egg og ost. Begrens ost til 3 gram per dag på grunn av fettinnholdet imidlertid. Prøv å kjøpe kjøtt og meieriprodukter som ikke inneholder hormoner. Hormoner og steroider kan bidra til mannlige bryster.

Finn ut hva hastighet kroppen brenner fett og trene på den hastigheten. En enkel måte å finne din fettforbrenning rate er å trekke alderen din fra 220. Dette nummeret er den hastigheten som hjertet må slå for å brenne fett. Holde pulsen på ca 85% av denne prisen å brenne fettvevet. Det ville bety hvis du er 13 år gammel, du trekke dette fra 220. Den resulterende tallet er 207. Multipliser 207 x 0,85 for å få fettforbrenningen rate.

Trening med cardio trening i 30 til 60 minutter per dag. Morsomme øvelser som fungerer overkroppen vil holde dine arbeids outs fra å bli kjedelig. Prøv å spille tennis, basketball, kickboxing, og andre idretter som involverer mye av overkroppen bevegelser. Dette vil hjelpe deg å arbeide på overkroppen spesielt mens du fortsatt brenne fett. Hvis du kan bære et hjerte monitor watch mens du trener vil du alltid vite pulsen også. For å sjekke hvor pulsen manuelt, kan du stoppe i ti sekunder i midten av en trening og sette to fingre på halspulsåren i halsen. Tell antall slag i 10 sekunder. Multipliser dette tallet med 60 for å få hjerteslag per minutt.

Tren med vekter og isometrics. Gjøre bestemte øvelser som er rettet mot brystet som brystpress, stigning brystpress og pushup. Pushups i bestemte vil hjelpe målet brystmusklene. Gjør militære, bred hånd og vanlige pushups å blande den opp og målrette alle områder av brystet. Pull ups er også en fin øvelse for brystet. Hvis du ikke kan trekke deg selv, sette en stol tilbake under deg til å hjelpe deg i å skyve kroppen opp.

Se en lege og har skjoldbruskkjertelen sjekket for å være sikker på at dine hormoner fungerer som de skal. Hvis den mannlige bryst tilstanden er alvorlig at du kan ha tester for forhold som Klinefelters syndrom og Gilberts syndrom. Disse forhold er kjent for å forårsake mannlige bryster. Har hormonprøver i tillegg til å sikre at hormoner er balansert riktig. Ha en kroppsfett test også. Sunn kropp fett for unge menn er 8% til 20%.

Betrakt drikker en proteindrikk som inneholder aminosyrer som L-arginin, kreatin og L-glutamin. Disse kosttilskudd vil hjelpe deg å miste fett i stedet for muskler når miste vekt. Få minst 8 til 10 timers søvn om natten for å tillate utvinning og muskelvekst også. Pass på å drikke rikelig med vann for å skylle fettet ut av systemet ditt. Vanninntaket bør være 64 gram per dag. Ikke ta noen ulovlige rusmidler. Stoffer som marihuana, heroin og amfetamin kan føre til tilstanden av mannlige bryster. Hold kaloriinntaket mellom 2500-3000 per dag hvis du er aktiv. Alt over det vil trolig bli lagret som fett.

Hvordan Unn jeg en Metformin Overdose?

Hvordan Unn jeg en Metformin Overdose?


Metformin er et medikament som vanligvis foreskrevet for å behandle diabetes. Dosering involverer narkotika metformin er sjelden når det brukes alene (uten ekstra diabetiker medisiner) ved anbefalt dosering. Symptomer på metformin overdose resultat fra en tilstand som kalles melkesyreacidose. Laktacidose kan forekomme ved normale doser, men er sett hovedsakelig i overdose. Symptomer inkluderer magesmerter, oppkast, diaré, takykardi, agitasjon, forvirring, sløvhet, koma og død. Hypoglykemi (lavt blodsukker) sjelden sett hos pasienter som bruker metformin. Ta glukosetabletter vil ikke behandle metformin overdose. Behandling for metformin overdose er støttende terapi. Målet for behandlingen er å oppnå en normal syre / base-balansen i blodet, kontrollere hjertefunksjon, og for å fjerne eventuelt overskudd av metformin i magen. Ingen motgift eller homøopatisk middel er tilgjengelig for å hjelpe behandle metformin overdose hjemme. Metformin overdose og resulterende melkesyreacidose er ansett som et medisinsk nødstilfelle og behandling kan bare skje i et sykehus.

Hvordan Unn jeg en Metformin Overdose?

Identifiser Alvorlighetsgrad av overdose

•  Vurdere hvor mange tabletter av metformin ble inntatt.

Overdose teknisk skjer når du tar mer enn maksimal daglig dose. Doble sjekke styrken på tabletten og hvor mange tabletter ble tatt. Maksimal daglig dose av metformin (Glucophage) er 2550 mg, og for metformin ER (Glucophage XR) er 2000 mg.

Se etter symptomer på magesmerter, oppkast, diaré, uro og forvirring.

Sjekk hjertefrekvens ved hjelp av en skjerm eller sjekke pulsen manuelt.

For å sjekke pulsen manuelt, plasserer pekefingeren og langfingeren fast på undersiden av din motsatte håndleddet nær bunnen av tommelen. Tell antall slag følte i 30 sekunder og multipliser dette tallet med 2. Dette er antall slag per minutt.

Test blodsukkeret ved hjelp av en glukose skjerm (bare hvis du bruker metformin med ekstra medisiner for diabetes).

Metformin ikke direkte reduserer blodsukkernivået. Hvis brukt i kombinasjon med andre medikamenter for å behandle diabetes blodsukkeret kan være lav. Medisinsk personell må vite blodsukkernivået.

• 

Oppsøk lege

Ring 911 eller komme til nærmeste legevakten

Rapport navn, styrke og antall piller tatt til medisinsk personell.

Rapport symptomer, puls og blodsukker nivå til medisinsk personell.

Hint

 • Bruk en pille boks eller kalender som en påminnelse når medisiner er tatt. Forsøk aldri å fange opp en glemt dose ved å ta en pille for nær neste planlagte dose. Hopp over denne dosen og fortsett med neste normal planlagte dose. Når du er i tvil, ikke ta medisiner.
 • Utilsiktet eller tilsiktet overdoser er livstruende. Oppsøk lege hvis en overdose er mistenkt. Ring 911 eller posion kontroll på 1-800-222-1222.

Hvordan ta pulsen på en pasient med Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom (Parkinsons sykdom, PD eller lammelse agitans) er en progressiv, degenerativ sykdom i hjernen som påvirker ca én av 100 personer over 60 år De typiske symptomene på Parkinsons sykdom hviler tremor, rigiditet, bradykinesi (langsomme bevegelser) og postural ustabilitet. Du trenger ekstra forsiktig hvis du må ta pulsen på en pasient med Parkinsons sykdom. Det kan være vanskelig å forlenge underarmen på grunn av stivhet, og rystelser kan foreta telling av pulsfrekvensen forvirrende.

Hvordan ta pulsen på en pasient med Parkinsons sykdom

•  Plasser pasienten på riktig måte. Du kan spørre pasienten med PD for å sitte på en stol eller ligge i sengen, det som er mer behagelig.

Identifisere hånd med mindre rystelser. De klassiske pille-rulle rystelser sett i Parkinsons sykdom involvere både øvre ekstremiteter, men engasjementet er vanligvis asymmetrisk. Ta pulsen fra mindre berørte side.

Hvis pasienten sitter, plasserer den foretrukne underarmen på en tilstøtende bord. Hvis pasienten ligger i sengen, sitte på en tilstøtende stol og trekke pasientens underarm gradvis mot deg.

Hvil pasientens underarm på en liten pute eller på en del av kroppen hans. Dette er fordi en flytende, utvidet arm vil forverre rystelser på Parkinsons sykdom.

Hvis albueleddet er stivt, kan du bruke den ene hånden til å ta tak i håndleddet og den andre hånden til å støtte albuen når du plasserer underarmen. Dette vil hindre en utilsiktet skade når du tar pulsen på en PD pasienten.

Pinpoint radial puls. Bruke pads av indeksen og midtre fingrene, finne ut av hvordan sterkeste pulse på pasientens håndledd. Radial arterie ligger på samme side av håndleddet som tommelen.

Komprimer radial arterie ved hjelp av to fingre. Utøve akkurat nok kraft slik at du kan føle sterk pulsering med hvert hjerteslag. Ikke trykk for hardt; om du ikke ønsker å utslette radial puls.

Hvis rytmen av pulsen er regelmessig (dvs. som tråkkfrekvens av en marsjerende hær), telle antall pulseringer i 15 sekunder. Multipliser antall pulsations med 4. Produktet er pasientens puls per minutt.Byen normal puls er 60 til 100 slag per minutt.

Hvis rytmen av pulsen er uvanlig rask eller langsom, telle antall pulseringer i 60 sekunder. Det er ikke behov for en multiplikator; dette er puls per minutt.

Hvis rytmen av pulsen er uregelmessig (dvs. det er hoppet over beats), ikke stole på pasientens radial arterie pulsering. Ved hjelp av stetoskopet, lytte til pasientens hjerteslag gjennom brystet i 60 sekunder for å bestemme hjertefrekvens. Ellers kan du gå glipp av de uregelmessige rytmer.

Hint

 • De hviler rystelser på Parkinsons sykdom er bare til stede når pasienten er våken. Som sådan, kan det være lurt å ta pulsen på pasienten når han sover.
 • Ikke bruk pute av tommelen til å identifisere radial arterie pulse. Tommelen har sin egen lille arterien, og du kan forveksle din egen arterien pulse for pasienten din.

Hvordan ta Heartbeat Gjennom pulsen

Hvordan ta Heartbeat Gjennom pulsen


Det er mange måter å sjekke pulsen, inkludert å ta din hjerteslag gjennom pulsen på din indre håndleddet eller halsen. Tar pulsen din vil måle din kardiovaskulære aktivitet og oksygenforbruk. Målingen er beregnet i slag per minutt, eller BPM. Kontrollere hjerteslag gjennom pulsen er oftest brukt før, under og etter fysisk aktivitet for å vurdere om kroppen din utfører innenfor målet ditt, eller optimal, hjertefrekvens. Tar din hjerteslag gjennom pulsen din er ikke å forveksles med å kontrollere blodtrykket ditt.

Hvordan ta Heartbeat Gjennom pulsen

Wrist Pulse

•  Plasser tuppen av pekeren, midtre og ring fingrene på den ene hånden på håndflaten på den andre hånden håndleddet.

Plasser fingrene under bunnen av tommelen for å sikre en nøyaktig lesing.

Finn puls, eller "slå" av blod som strømmer gjennom blodårene i håndleddet.

Bruk en klokke med sekundviser eller en håndholdt tidtakeren å telle hvor mange beats du føler deg i ett minutt. Dette nummeret er hjertefrekvensen.

Neck Pulse

Plasser spissene pekeren og midtre fingrene på begge hender på nedre fremre delen av halsen, ca 2 inches under begge ørene.

Finn det puls, eller "slå" av blod som strømmer gjennom arteriene i nakken.

Bruk en klokke med sekundviser eller en håndholdt tidtakeren å telle hvor mange hjerteslag du føler deg i ett minutt. Dette nummeret er hjertefrekvensen.

Hint

 • Dersom du ikke finner din puls med en gang, justere fingrene til du finner det og føler en jevn rytme. Du kan også bestemme puls for din alder, kroppsmasse og nivå av fysisk aktivitet ved å gå til American Heart Association nettside.
 • Unnlatelse av å måle en puls kan resultere i en medisinsk krise.
 • Vær forsiktig med å kontrollere pulsen av eldre personer eller små barn, som deres hud kan lett får blåmerker.

Hvordan ta pulsen på en 2-åring

Hvordan ta pulsen på en 2-åring


Et barns puls kan tyde på trivsel eller sykdom, avhengig av om pulsen er forhøyet, treg eller normal. Når du skal ta pulsen på en 2-år gammelt barn, prøve å holde barnet rolig slik at pulsen ikke heve unødvendig. Med en lavmælt tilnærming og en fast touch, kan du føle barnets puls i en av to forskjellige steder på barnets kropp.

Hvordan ta pulsen på en 2-åring

Flytt fingrene enten venstre eller høyre for barnets adamseplet, eller strupehode, mot ytterkanten av halsen. Stopp fingrene når du kommer til grop mellom strupehodet og nakke muskler som går loddrett ned barnets nakke.

Feel for halspulsåren i denne situasjonen. Du skal føle arterien pulserende.

Begynn å telle beats mens timing i 10 sekunder med en annenhånds. Slutte å telle umiddelbart når 10 sekunder utløper.

Multipliser pulsen med seks for å få 2-åringen puls.

Hint

 • Alternativt kan du også telle pulsen i 60 sekunder uten å multiplisere.
 • Et annet sted for å finne en 2-årige puls er den radielle arterie, plassert på undersiden av håndleddet, like under tommel.
 • En 2-åringens normal hvilepuls bør falle mellom 70 og 110 slag per minutt, ifølge Kids Health nettsted.

Hvordan ta pulsen min med stetoskop

Hvordan ta pulsen min med stetoskop


Enten du prøver å sjekke pulsen under eller etter trening, lurer på hva din hvile puls er eller bare har problemer med følelsen i håndleddet eller halsen pulsen din, ved hjelp av et stetoskop gjør det enkelt. Det viktige er å bruke en høy kvalitet stetoskop ment for medisinsk bruk. Billige stetoskop solgt for hjemmebruk er ofte av så dårlig kvalitet at du ikke kan høre noe. Du kan ofte finne en medisinsk kvalitet stetoskop for omtrent samme pris som vil fungere godt for å ta pulsen din.

Bruksanvisning

•  Sett stetoskop øret stykker i ørene. De bør passe godt, men komfortabelt, i sentrum av øret. Du bør også være i stand til å høre noen bevegelse av stetoskopet, slik som det børsting mot klærne. Hvis du ikke kan høre godt, justere øret stykker.

Plasser mellomgulvet, eller største side av den runde enden av stetoskopet, mot huden på venstre bryst.

Lytt til din hjerterytme. Juster membranen opp eller ned, setter mer eller mindre press på det til du kan høre hjerteslagene tydelig.

Start stoppeklokken, eller vente på den andre hånden på klokken for å nå 12.

Tell hjerteslagene du hører gjennom stetoskopet for 15 fulle sekunder.

Multipliser antall hjerteslag du telles med fire. Den totale er i slag per minutt pulsen din.

Tips og advarsler

 • Hold stetoskopet direkte mot huden din slik at andre bevegelser, for eksempel skjorta gni mot huden din, ikke forstyrrer høre hjerteslagene.
 • Ikke legg stetoskopet i nærheten av noe høyt eller snakke eller rope inn i den mens øretelefonene er i ørene for å unngå hørselskader.

Hvordan ta pulsen på en Foot

Hvordan ta pulsen på en Foot


Ulike puls poeng eksisterer på menneskekroppen - for eksempel på templet, håndledd eller fot. Leger sjekke de ulike puls poeng i henhold til formålet med undersøkelsen, for eksempel palpating en fot puls å bestemme vaskulær helse. En fot puls, også kjent som dorsalis pedis puls, kan ikke være i den nøyaktige plasseringen på hver person. Likevel, når du vet den generelle plasseringen, bør du være i stand til å finne den.

Bruksanvisning

•  Be personen til å legge seg ned på ryggen eller sitte i en stol med fotstøtte slik at hælene hviler på sengen eller fotstøtte og tærne peker oppover.

Plasser to fingre på press i ankelen, rett over området mellom stortåen og andre tå.

Skyv fingrene nedover, omtrent halvveis ned på toppen av foten. Hvile fingrene på den benete området som ligger mellom de to første tærne på foten for å finne pulsen.

Hvordan manuelt Blås en Digital Blood Pressure Monitor

Blodtrykksmåling er en viktig del av en full helse omsorg diett. Regelmessig blodtrykk vedlikehold kan hjelpe pasientene unngå potensielt livstruende helseproblemer. Pasienter som tar blodtrykket medisiner krever streng dokumentasjon av blodtrykket opplesninger. Digitale blodtrykk maskiner er utstyrt med en opsjon på å blåse opp mansjetten manuelt. Utføre denne oppgaven for hånd kan være nyttig hvis inflasjonen enheten ikke fungerer eller hvis pasienten føler seg mer komfortabel med en helsepersonell blåse opp mansjetten.

Bruksanvisning

•  Finn bryteren på blodtrykksmåleapparat som deaktiverer automatisering. Slå på monitoren fra automatisert til manuell modus.

Fest en hånd pære til blodtrykksmåleren. Bruke en mansjett som er en hensiktsmessig form for pasienten. Hvis tilgjengelig, kan du bruke en universell mansjett som passer alle størrelser.

Be pasienten om å sitte eller ligge med armen utvidet. Be pasienten forblir fremdeles for varigheten av testen. Hold deg rolig og stille under varigheten av lesningen.

Fest mansjetten tett til pasientens overarm og sikre det på plass med borrelås på mansjetten. Stram hånd pære skrue og klem pære raskt til mansjetten er full av luft.

Vent til enheten for å måle blodtrykket automatisk. Spill lesing som vises på enhetens digitale displayet, dato og tidspunkt for testen. Fjern mansjetten, med den manuelle pære er festet, fra pasienten. Tillate mansjetten tømmes manuelt.

Tips og advarsler

 • Ta blodtrykksmålinger når pasienten er i en avslappet tilstand. Unngå å ta målinger umiddelbart etter høyt stressperioder eller anstrengende trening.

Hvordan manuelt Løft Disabled

Hvordan manuelt Løft Disabled


Manuelt løfte en person med en funksjonshemming er en ferdighet som krever opplæring og praksis. Det finnes flere vanlige metoder for manuelle heiser. Hvis det er mulig, observere en heis som utføres før du prøver en selv. Riktig teknikk er viktig for å hindre skade på både løfteren og liftee.

Bruksanvisning

•  Sjekk området og fjerne eventuelle hindringer som kan reise deg under løftet. Kontroller at liftee sitter rett ved siden av området som han blir løftet. Nærmer liftee og la ham vite at du skal bistå ham i en manuell heis. Finne ut hvilken type lift er nødvendig. Vanlige heiser inkluderer en ett-person løft: vanligvis for personer under 50 pounds; to personer, topp-og-bunn heiser og to personer, og side-til-side heiser.

For en en-person heis fra en rullestol til en annen overflate, stå på siden av personen i rullestol. Bøy knærne, slik at ryggen forblir rett. Sett din dominerende hånd rundt liftee rygg, holdt ham fast under armen. Scoop den andre armen under liftee knær, holder ham trygt på låret. Telle til tre å forberede liftee og stå opp. Bevege føttene i stedet for å vri kroppen din til å sette liftee ned på en annen overflate.

For en to-person topp og bunn heis, vil du trenge en annen løfteren. Den høyere eller sterkere person står ved siden av person i rullestol. Jo kortere løfteren står på føttene, står overfor den andre løfteren. Personen på toppen klemmer liftee bakfra, ta tak i håndleddene av liftee, hvis armene krysset over brystet hans. Løfteren på bunnen vil bøye knærne, og ta tak i liftee av lårene, og pass på å bære vekt på hennes underarmene fremfor håndleddene. Teller til tre og flytte liftee i en flytende bevegelse fra den ene overflate til den neste.

For en to person side-til-side lift, bør hver løfteren være av samme størrelse og styrke. Stå til den ene siden av person i rullestol. Bøy knærne og sette en arm rundt baksiden av liftee og en arm under låret. Den andre løfteren vedtar samme posisjon. Kontroller at du har et godt grep på toppen. Hvis ikke, er et alternativt grep for en liftee som er sterk i overkroppen til å gripe seg ved toppen av armen heller enn på baksiden. Koordinere heisen ved å telle til tre og løfte jevnt fra en overflate til en annen.

Tips og advarsler

 • Noen typer heiser fungere bedre i ulike situasjoner. For overføring fra en rullestol til en pool dekk, har side-til-side lift fordeler. For overføring fra en flat overflate til en annen, ofte den nederste og øverste løfte fungerer bedre.
 • Lytt til den personen hvis han er i stand til å fortelle deg hvilke løfter som skal brukes.
 • Løft aldri en person med en funksjonshemming av en arm eller et ben, som du kunne bryte et bein eller forrykke en joint. Alltid sørge for å løfte den personen med en sterk område av kroppen, holde personen sikkert under overføringen.
 • Personer over 100 pounds krever en mekanisk heis. Forsøk på å løfte dem manuelt kan føre til skade.

Hvordan sjekke pulsen, Breathing og Airway

Hvordan sjekke pulsen, Breathing og Airway


Enten du er en profesjonell eller en god samaritan tilskuer, når du reagerer på ulykkesstedet, må du huske dine ABCs. A: Etablere en luftveier for offeret. B: Se etter tegn til å puste. C: Sjekk offer for en puls.

Bruksanvisning

Etablere en Airway

Survey scenen for farer, se etter andre tilskuere til å hjelpe og be noen om å ringe 911.

Don et par av gummi- eller plasthansker, hvis mulig.

Be om samtykke til å behandle fra et bevisst offer. Samtykke er underforstått hvis offeret er bevisstløs.

Plasser offeret på ryggen. Sette en av hendene på offerets panne, og plassere to fingre under offerets haken.

Løft en voksen offerets haken forsiktig oppover til ca en 75-graders vinkel for å åpne luftveiene. Løft en ungdom offerets haken forsiktig oppover til ca en 60-graders vinkel. Løft et spedbarn offerets haken forsiktig oppover til ca en 45-graders vinkel. Et spedbarn er noen yngre enn ett år gammel.

Kontroller luftveiene for hindringer som for eksempel oppkast eller biter av mat. Scoop eventuelle hindringer fra offerets luftveiene eller munnen ved hjelp av hansker pekefinger som et scoop.

Sjekk for Breathing

Se etter tegn på å puste i 5 sekunder.

Se etter tegn på å puste. Se ofrene brystet for å se om det er stigende og fallende, noe som skulle tilsi puste skjer.

Lytt etter tegn på pusting ved å plassere øret nær offerets nese. Svak pust kan ikke produsere opplagt stigende og fallende av brystet, men du kan fremdeles være i stand til å høre puste.

Plasser hånden foran offerets nese og munn for å se om du kan føle deg varm luft blir utvist under pusting. Hvis du har et speil, for eksempel en fra en kosmetisk sak, hold den under offerets nese og se om det tåke med utvist pusten.

Gi to innblåsninger, og igjen se etter tegn til å puste i 5 sekunder.

Sjekk for Circulation

Se etter tegn på sirkulasjon ved å sjekke for en puls.

Finn en puls på en voksen på halspulsåren, som er plassert i halsen. Plasser pekefingeren og langfingeren på offerets adamseplet, spore over til siden av halsen og trykk fast like under kjeven til du finner halspulsåren.

Finn en puls på et barn på innsiden av overarmen ved hjelp av pekefingeren og langfingeren.

Begynn kunstig åndedrett hvis du finner tegn til sirkulasjon, men ingen tegn til å puste.

Bestemme Mellom Rescue Breathing eller HLR

Finn ut om det er tegn til sirkulasjon.

Sjekk om det er tegn til å puste.

Begynn HLR hvis det ikke er noen tegn til sirkulasjon.

Start-redning puste hvis det er tegn til sirkulasjon, men ingen tegn til å puste.

Utføre redning puste på en voksen ved å gi en redning pust hvert 5. sekund. Etter å ha utført redning puste i 1 minutt, se etter tegn på pust og sirkulasjon i maksimalt 10 sekunder.

Gi kunstig åndedrett til et barn eller spedbarn som du ville gjort for en voksen som er beskrevet i kapittel 4, trinn 5, bortsett øke hyppigheten av åndedrag til hvert 3. sekund.

Så lenge det er tegn til sirkulasjon, fortsetter redning puste inntil offeret fortsetter å puste på egen hånd eller en annen redningsmann kommer. Dersom det under noen av dine sjekker for pust og sirkulasjon det er ingen tegn til sirkulasjon, begynner HLR umiddelbart.

Tips og advarsler

 • Ikke bruk tommelen til å sjekke en offerets puls. Den har sin egen puls, som du kanskje feil for offerets puls.
 • Hver gang du sjekker pulsen, se etter tegn på å puste. Det er mulig for et offer å ha en puls selv om offeret ikke puster. Det er ikke mulig å puste uten at en puls.

Hvordan spore Vital Signs som en funksjon av Omsorgssvikt ved Family

Hvordan spore Vital Signs som en funksjon av Omsorgssvikt ved Family


Mange ganger et familiemedlem trenger legehjelp og dokumentasjon, men har ingen grunn til å være på sykehuset og bort fra hjemmet. Dette er når familien (en partner eller venn) kan ta tradisjonelle målinger kalt "vitale" og skrive dem ned for å ta opp pasientens fremgang. Pasienten selv ikke kan ta vitals fordi man ikke kan effektivt bedømme sine egne vitale.

Bruksanvisning

•  Kjøp en tablett for å spille inn den daglige (eller hvor mange per dag) Vitals legen har bedt om. Gjør dette tablett for vitals bare og dedikerer den til den oppgaven. Hold det rett ved det utstyret du bruker til å ta de viktige målingene.

Ta pasientens temperatur ved en muntlig, øre eller anal termometer. Den digitale lest ut vil gi deg temperaturen av pasienten.

Ta blodtrykksmåling ved hjelp av en blodtrykksmåler. Disse selges i narkotika og super butikker og det er best å kjøpe den typen som fungerer automatisk ved å sette pasientens arm inn i mansjetten som anvist og trykke på en knapp for å blåse opp og få en lesning. En blodtrykksmåler som er den tradisjonelle manuelle cuff, som i legens kontor, selges også i butikker, men du må være opplært hva du skal lytte etter og hvordan du manuelt la luften press release fra den manuelle versjonen.

Finn pasientens puls på innsiden (mot kroppen) side av håndleddet. Nedenfor tommelen omtrent to inches ned. Du vil være i stand til å føle presset av blodet pounding mot huden som det pumper gjennom kroppen. Bruk en stoppeklokke eller klokke med sweep second hand og telle hvor mange humper du føler mot din egen tommel som hjertet banker for 30 sekunder. Dobbelt så mange for å få pulsen per 60 sekunder.

Utdannede medisinske assistenter er lært å telle respirasjon (pust) som de tar pulsen fordi en pasient vil være bevisst på sine puste når de kjenner noen teller det. Det er tøft å gjøre først. Når du begynner, bare telle antall åndedrag som du ser så brystet stiger og faller med pasientens puste mens du er i samtale eller skrive i de andre vitals.

Skriv hver enkelt av disse vitale ned med dato og initialene dine. Ingen gjennomsnitt eller forventede vitale tegn normer vil bli gitt her fordi legen din bør veilede deg om hva som er riktig og hva de er ute etter i pasienten. Din jobb er ikke å tolke, men rett og slett å ta opp.

Tips og advarsler

 • Pass på at du har rett termometer i riktig åpning (munn, øre eller anus) for en nøyaktig lesing.

Hvordan Stay Awake Etter en middag på kvelden

Hvordan Stay Awake Etter en middag på kvelden


Årsakene til kveld døsighet varierer mellom mennesker, fra helsemessige problemer til enkle søvnmangel. Uansett årsak, kan du ha problemer med tretthet etter å ha spist middag i sen ettermiddag eller tidlig kveld. Fordi du sovner for tidlig kan forstyrre din overnatting søvn tidsplan, er det sannsynligvis en god idé å holde seg våken etter en middag. Utnytte ulike teknikker for å våkne deg opp etter å ha spist.

Hvordan Stay Awake Etter en middag på kvelden

Eksperimenter med å spise ulike matvarer for å se om du føler deg mindre døsig. For eksempel, øker protein og fettinntak og redusere karbohydrat forbruk kan gi deg mer energi. Vær oppmerksom på hvordan du føler deg etter å endre menyen for kveldsmåltid, og hvis du føler deg mindre trøtt etter å ha spist ulike matvarer, prøv å gjenta disse matvalg regelmessig for kveldsmåltid.

Hold deg mentalt etter å ha spist. Holde tankene opptatt med en aktivitet som krever tenkning. Arbeidet med ord gåter, lese en bok, skrive et brev, ha en samtale, gjøre lekser eller arbeid på en hobby som sying eller scrapbooking.

Ta en spasertur eller utføre en annen type mild trening. Å øke pulsen og blodstrøm etter spising kan hjelpe på fordøyelsen, og det kan holde deg fra å bli døsig.

Utfør husarbeid etter å ha spist. Hold deg på føttene gjøre vaskeri, oppvask, retting huset, støvtørking eller støvsuging. Fortsett å bevege seg rundt for å bekjempe søvnighet.

Ta en oppkvikkende dusj for å vekke deg opp. Bruk en kroppsvask med en oppkvikkende duft og gni energigivende lotion inn i huden din når du er ferdig i dusjen.

Unngå passive aktiviteter som vil sette deg til å sove. For eksempel vil sitte i et varmt rom med dempet lys og rolige lyder lede deg til å føle deg trøtt, eller sitter i en behagelig stol, passivt ser på TV eller hører på musikk kan gjøre deg døsig.

Hvordan virker Conception arbeid?

Hvordan virker Conception arbeid?

Hva gjør Conception mulig?

For unnfangelsen av et menneske å finne sted den første nødvendig kvalifisering er den seksuelle foreningen av to personer, en mann og en kvinne. Begge må ha nådd en alder av seksuell modenhet og begge må være fruktbar. Samme kjønn fagforeninger kan ikke føre til unnfangelsen.

Hvordan får Conception skje?

Conception oppnås gjennom vaginalt samleie. For at befruktning finner sted hunn må være eggløsning (egg har frigjort og klar for befruktning). Når den mannlige klimaks slipper han en liten mengde ejakulere gjennom tuppen av penisen hans og inn i skjeden av kvinnen. Den mannlige sæd inneholder millioner av spermier, som reiser gjennom fuktig slimhinnene i skjeden, gjennom livmorhalsen og inn i livmoren. Hvis noen sædceller møter den kvinnelige egg eller egg, forsøker de å inseminere egget. Når egget er inseminert det losjer i veggen av livmoren og begynner å raskt utvikle seg til et foster. Dette utviklingsprosess tar vanligvis ca 9 måneder, og endte i fødsel.

Kan Conception skje på andre måter?

Vaginalt samleie er ikke den eneste måten unnfangelse kan finne sted. Enhver kontakt mellom mannlige ejakulere og en kvinnelig vaginal området kan føre til graviditet. Selv om slike tilfeller er sjelden, er det mulig. Likeledes har moderne teknologi førte til advent av "test-tube baby." Dette begrepet har fått sitt navn fra det faktum at befruktning nå kan skje kunstig, ved hjelp av lab-utstyr. For å gjøre dette fruktbarhet leger ta mannlige ejakulere, finne sperm på et mikroskopisk nivå, og deretter implantat sperm manuelt inn i en kvinnelig egg å befrukte det. Når dette er gjort egget kan implanteres inn i kvinnens livmor, noe som resulterer i unnfangelse. Bruken av fruktbarhet narkotika er også ofte involvert i denne prosedyren for å sørge for at det er rikelig tilgang på egg for å være kunstig befruktet.

Hvordan beregne forfallsdatoer

Hvordan beregne forfallsdatoer


Estimert forfallsdatoer er faktisk ikke telles fra datoen for unnfangelsen, men heller 40 uker etter første dag av siste menstruasjon. De fleste svangerskap variere alt 38-42 uker fra første dag i siste menstruasjon. Selv om forfall beregnes fra siste menstruasjon, er det ca to uker etter at egget er befruktet. Svært få kvinner faktisk leverer på sine estimerte forfallsdatoer. Den elektroniske kalkulatorer oppført i referansene gjør det enkelt å beregne forfallsdatoer; denne artikkelen beskriver hvordan du gjør det manuelt.

Hvordan beregne forfallsdatoer

•  Skaff en kalender.

•  Bestem til det beste for din kunnskap første dag av siste menstruasjon og merke det på kalenderen.

Count 40 uker fra den merkede datoen i kalenderen din, og det er din estimerte forfallsdato.