Digidexo.com

Slik håndterer Ascites

Slik håndterer Ascites


Ascites, oftest assosiert med leversykdom, er oppsamling av ascitisk fluid inne i bukhulen, forårsaker abdominale hevelse og ubehag. Væsken oppsamlingen kan også trykke mot lungene, noe som gjør det vanskeligere å puste, og magen, avtagende appetitt.

Ascites manifesterer vanligvis duraing den cirrhotisk fasen av leversykdom, ccording til American Liver Foundation. Den tilnærming til å håndtere ascites er systemisk og begynner med dietetiske endringer. Men noen lidelse med ascites, som en komplikasjon av leversvikt, kanskje til slutt må en levertransplantasjon.

Slik håndterer Ascites

Administrerende Ascites

•  Begrens saltinntaket. Pasienter bør forbruker ikke mer enn 2000 mg natrium per dag, anbefaler American Association for Study of Liver Diseases. Natrium beholder fluidet, forårsaker en økning i blodvolum. Økt blodvolum, kombinert med leversykdom, kan føre til portal hypertensjon. Det trykk som oppstår portal hypertensjon kan føre ascitisk fluid å lekke fra leveren i bukhulen.

Ta kontakt med en kostholdsekspert, eller be om en lav-natrium diett fra legen din. Kjøpe lav natrium kokebøker, og tilberede maten uten å bruke bearbeidet mat eller legge salt.

Ta medisiner for å håndtere ascites. Når diett alene ikke kontrollerer din ascites, kan legen forskrive diuretika, også kjent som vanndrivende. Duretics arbeide innenfor nyrene å øke utvisning av salt og vann fra kroppen din, ifølge Michael Neal, forfatter av "Medical Farmakologi at a Glance».

Du må kanskje også antibiotika til behandling av infeksjoner. For eksempel kan inflammasjon i peritoneum være forårsaket av en spontan infeksjon av ascitesvæske og må behandles med antibiotika.

•  Gjennomgå paracentesis. Denne fremgangsmåten fjerner peritoneal væske fra bukhulen, Drs. Faried Banimahd og Irene M. Spinello forklare i november 2009 utgaven av Journal of Emergency Medicine. I løpet av denne stasjonære prosedyren, er fluidet fjernes ved hjelp av en nål, eller, i tilfelle av store volum paracentesis, gjennom et rør inn i bukhulen. Store volum paracentesis fjerner mer enn 5 liter væske, og krever en albumin infusjonsvæske.

Krever paracentesis kan signalisere en forverring av din tilstand, og det er sannsynlig at du vil trenge å gjenta prosedyren for å opprettholde kontroll over dine ascites.

Tenk å få en transjugular intrahepatisk Porto shunt, kalt TIPS, eller et kirurgisk shunt, hvis legen din anbefaler at tiltaket. En shunt avleder blod fra portvenen, synkende trykk og hindre serie ascites.

Behandlingsresistent ascites er en akseptabel indikasjon for TIPS, rapporterte Dr. Elizabeth Verna i desemberutgaven 2008 av Virtual Mentor, en publikasjon of American Medical Association. På grunn av komplikasjoner i forbindelse med TIPS er denne prosedyren reservert for de pasientene som ikke kunne tolerere hyppige paracentesis.

gjennomgå transplantasjon kirurgi hvis tiltak for å administrere dine ascites har mislyktes. Oppmuntre dine venner og familie til å bli organdonorer. Ifølge Mayo Clinic, folk dør hver dag mens du venter på en transplantasjon. Det er rett og slett ikke nok donert organer for alle i nød.

Hint

  • Følg legens råd.
  • Få nok sengeleie.
  • Ikke innta alkohol.
  • Ikke ta noen medisiner uten godkjenning fra legen din.