Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom en plate Protrusion og en svulmende Disc?

Hva er forskjellen mellom en plate Protrusion og en svulmende Disc?


En svulmende plate oppstår når geleaktig kjerne inni rygg brusk (plate) buler utover plassen det vanligvis okkuperer. En utstående eller herniated plate buler vanligvis utenfor rommet mellom ryggvirvlene og ofte sprekker, per de ansatte på Mayoclinic.com.

Identifikasjon

En svulmende platen er mer vanlig enn en plate utvekst eller herniated plate. Smerten er vanligvis mer alvorlig med den sistnevnte tilstand. Imidlertid bør man behandle disse tilstandene, fordi begge kan føre til mer alvorlige brusk og rygg problemer.

Typer Symptomer

En utstående eller herniated plate har en tendens til å føre til en skarpere smerte enn en svulmende plate. Utstående plater er også mer sannsynlig å forårsake muskelsvakhet, nummenhet i lemmer eller utstrålende smerter som isjias.

Andre typer symptomer

Fordi disk utstikkere øve mer kraft på spinalnerver, er en person mer sannsynlig å oppleve mer alvorlige symptomer som svimmelhet, brystsmerter og til og med blære eller tarm kontroll problemer.

Effekter av behandling

Begge tilstander kan behandles med resten, immobilisering, is, varme, medisiner og mosjon. Nøkkelen er å få den innledende betennelsen under kontroll. Mens du hviler, bør isen brukes de første dagene for å begrense blodstrøm. Etter det, kan du bruke varme og trene for å øke blodgjennomstrømningen, som transporterer oksygen og næringsstoffer for helbredelse.

Time Frame

Det kan ta flere måneder å komme over en utstående plate. Svulmende plater vanligvis leges raskere fordi det er mindre strukturelle skader på platen.