Digidexo.com

Slik unngår du å få diabetes under svangerskapet

Det er mulig for en kvinne å få diabetes når hun er gravid. Svangerskapsdiabetes er navnet på den type diabetes som utvikler seg under svangerskapet. Noen kvinner som er rammet av svangerskapsdiabetes har det forsvinne etter svangerskapet avsluttes. Andre vil utvikle type 2 diabetes senere i livet. Kvinner som er på det høyeste risikoen for å få diabetes mens gravide er sorte, latinamerikanere American Indian og Alaska-innfødte kvinner. Her er måter å unngå å få diabetes under svangerskapet.

Slik unngår du å få diabetes under svangerskapet

•  Spis en diett høy i fiber. Studier har vist at kvinner som spiser en høy fiber diett før de ble gravid er mindre sannsynlig å få svangerskapsdiabetes. Matvarer som inneholder mye fiber inneholder hele korn brød, muffins, bagels, appelsiner, epler med huden, bær, lima bønner, black-eyed peas, brun ris, brokkoli, spinat og andre mørke bladgrønnsaker. En kvinne bør øke sin fiber inntaket.

Oppgave. Prøv å trene minst 30 minutter om dagen, fem dager i uken. Trening er gode på å forebygge diabetes. Prøv å holde deg aktiv for å brenne kalorier og holde ekstra vekten nede. Øvelsen vil også bidra til å holde blodsukkeret normalt, og det kan gjøre at du føler deg bedre. Turgåing er vanligvis den enkleste type trening når du er gravid.

Spis et sunt kosthold. I tillegg til en diett som er høy i fiber, bør alle dine matvalg være sunn. Eliminere fet mat i kostholdet ditt. Lage sunn mat valg som frukt, grønnsaker, fisk, magert kjøtt, tørre bønner, erter, hele korn og lite fett eller skummet melk og ost.

Spis mindre porsjoner. Mens du spiser sunn mat, spise mindre porsjoner av sunn mat. Du ønsker ikke å få for mye vekt. Den ekstra vekten kan bidra til at du får svangerskapsdiabetes. Spis mindre porsjoner av sunn mat å hjelpe deg å nå og bo på en sunn vekt.

Drikk vann. Når gitt et valg av hva du skal drikke, alltid velge vann. Selv om du kan bli fristet, ikke velg en brus eller annen drikke som er høy i kalorier. Vann er en sunn drikk og er bra for deg. Det vil hjelpe deg å holde kalorier ned.

Hint

  • Andre tips for å unngå diabetes under svangerskapet er overvåking blodsukkeret ditt før du blir gravid og gjør at blodsukkeret er på et utmerket nivå. Du kan også ta insulin og se en kostholdsekspert for å hjelpe deg å spise sunn mat.
  • Hvis ikke kontrolleres, kan svangerskapsdiabetes føre til problemer med levering for mor og baby. Diabetes kan også føre til at babyen skal ha fødselsskader og kan føre til at mor har problemer, som for eksempel høyt blodtrykk, hjertesykdom eller nyresykdom.