Digidexo.com

Røyking og prostatakreft

Prostatakreft er den hyppigst diagnostisert form for kreft i amerikanske menn. Helsearbeidere har gjort omfattende studier for å finne en link mellom prostatakreft og røyking.

Misforståelse

Røyking ikke forårsaker prostatakreft på egen hånd. Ifølge American Cancer Society, fungerer røyking som en kreft promoter ved å utsette sirkulerende hormonnivået til kreftfremkallende.

Betydning

Forholdet mellom røyking og prostatakreft er fortsatt usikker på grunn av de motstridende resultatene av forskningen utført på emnet. Men studier har funnet koblinger mellom nåværende røykere, alder, antall år røykte og prostatakreft.

Risiko

Ifølge American Cancer Society, er 66 prosent større sannsynlighet for å ha kreften spredt seg utenfor prostata dersom de utvikler prostatakreft middelaldrende menn som er nåværende røykere. Videre nåværende røykere er 30 prosent større sannsynlighet for å dø hvis de blir diagnostisert med prostatakreft.

Time Frame

Ifølge ACS, menn som røyker minst 40 stk-årene (en pakke om dagen i 40 år eller to pakker om dagen over 20 år) var mer sannsynlig å ha mer avansert prostatakreft.

Forebygging / løsning

Menn som sluttet å røyke før de blir diagnostisert med prostatakreft betraktelig bedre sine sjanser til å ha en helbredelig form av sykdommen dersom den oppstår senere. Røyking sterkt svekker langsiktig helse; Derfor anbefales det at du unngår å røyke for å redusere sannsynligheten for å utvikle kroniske sykdommer.