Digidexo.com

Forskjellen mellom Allergen & Antigen

Forskjellen mellom Allergen & Antigen


En allergi er en overfølsomhet av kroppens immunsystem. Disse sensitiviteter er vanligvis ufarlig for helsen, men kan gi ubehag. Forstå allergier krever at vi skal se på dem på et molekylært nivå. Det er mange produkter som diffus eller undertrykke allergier og sine symptomer, og det hjelper å se på dem på et molekylært nivå også.

Allergen

Et allergen er et ikke-parasittisk stoff eller materiale som bevirker en allergisk reaksjon når den kommer inn i kroppen. Pollen, støv midd utskillelse og kjæledyr dander er alle vanlige allergener, men alt kan forårsake irritasjon. Hvordan allergener påvirker kroppen vil variere i forhold til alvorlighetsgrad fra person til person.

Antigen

Et antigen er et stoff, slik som et kjemisk eller bakterier, som utløser produksjon av antistoffer av immunsystemet, som da vil arbeide for å nøytralisere og drepe den. For eksempel bakterier er antigener og kan karakteriseres på et molekylært nivå ved deres evne til å binde seg til et spesifikt antistoff. Hvert antistoff vil angripe bare spesifikke antigener som har visse molekylære strukturer.

Typer Antigener

Et eksogent antigen er et antigen som har kommet inn i kroppen, enten fra en inhalering eller inntak, mens som endogent antigen er ett som er blitt produsert i løpet av normale celler som et resultat av infeksjonen. Autoantigener er proteiner som normalt anerkjent av immunsystemet og igjen alene, men på grunn av genetiske eller miljømessige faktorer de blir angrepet. Dette er kjent som en autoimmun sykdom.

Behandlinger

Allergier er vanligvis behandles med medisin. Disse fungerer hemmer virkningen av histaminer, som fester seg til reseptorer som forårsaker irritasjoner som en rennende nese eller kløende øyne.

Behandling for antigen problemer er mer komplisert fordi det innebærer å innføre visse proteiner til enten å stimulere antistoffbinding eller forhindre ødeleggelse autoantigen.