Digidexo.com

Propionate bivirkninger

Propionate, et anabole steroid består av sammensatte testosteron enanthate, er et steroid supplement brukes til å øke testosteron, muskelstyrke, muskelstørrelse og utholdenhet i sine brukere. Som med en hvilken som helst anabole steroider, er det en rekke av sideeffekter som kan oppstå ved bruk.

Undertrykkelse av naturlige hormoner

Hemming av naturlige hormoner er den vanligste bivirkning av steroider. Når du får i deg en utenforstående kilde av hormoner i kroppen, sender den en melding til endokrine systemet at det ikke lenger behov for å produsere den. Kroppen din gjør dette for å forbli i en likevekt tilstand og ikke ønsker å produsere for mye av ett kjemikalie. Når steroider er stoppet, kroppen ikke lenger produserer nok av det spesielle hormonet, forlater kroppen uten vitale hormoner den trenger for å holde seg på homeostase.

Gynocomastia

Gynocomastia refererer til feminisering av brystvevet og utvikling av kvinnelige brystet egenskaper, en side-effekt som er meget vanlig ved bruk av steroider. I tillegg til å øke testosteronnivået, steroider også øke østrogennivået i sine brukere å motvirke tilstrømningen av hormoner blir inntatt. Det overskytende østrogen finner sin vei inn i brystvevet til brukeren, og binder seg til vevet som allerede er der, som fører til en økning av fettvevet. Felles indikatorer på gynocomastia er kløende brystvorter og smerter i brystet. Avvikle steroider når noen av disse symptomene blir tilstede.

'Roid Rage'

Økt aggresjon, mer kjent som "roid raseri", er en vanlig bivirkning av steroider. Dette er vanligvis tilskrives de forhøyede nivåer av testosteron til stede i kroppen, og kan føre til økt vold eller psykose. Det er viktig å merke seg at personligheten til den enkelte spiller en sentral rolle i hvorvidt disse symptomene vedvarer. Hvis den enkelte er allerede utsatt for aggresjon og voldelig atferd, vil steroider trolig øke disse egenskapene. Motsatt kan de med mer passive personligheter ikke oppleve økt aggresjon.

Leverskade

Anabole steroider passerer gjennom leveren når blir behandlet av kroppen, forlater muligheten for at gjentatt steroider kan føre til leverskader. Når noe er behandlet av leveren, er det brytes ned av enzymene, og deretter føres inn i blodet. Steroider forårsake leverenzymer å bli forhøyet etter at de er ferdig med å bryte det ned, og til slutt kan dette føre til langvarig skade.

Reproduktive problemer

Reproduktive problemer som kan oppstå som et resultat av den økte nivåer av testosteron til stede ved bruk av steroider. Disse inkluderer prostataforstørrelse, krymping av testikler, og sterilitet. Det er viktig å merke seg at mange av disse problemene bare oppstår etter langvarig steroid bruk.

Advarsel

Det er viktig å innse at disse bivirkningene kommer som et resultat av å bruke noen anabole steroid, ikke bare propionate. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, søke hjelp av en medisinsk faglig umiddelbart.