Digidexo.com

Colon Cleanse Vs. Koloskopi Prep

Helsen til tykktarmen er viktig for din generelle helse, fordi det påvirker opptaket av viktige næringsstoffer i kroppen din. Noen ganger kolon renser og koloskopier er nødvendig for å holde kolon fungerer normalt og å oppdage fysiske problemer som for eksempel unormale polypper. Forberedelsene til et kolon rens og en koloskopi er forskjellige, så en person som vurderer en av prosedyrene må være klar over hvilken prosedyre å følge.

Diet

Hvis du kommer til å ha et kolon rens gjort, så ikke bekymre deg for å endre kosthold. Du kan trappe opp fiber litt for å hjelpe deg å ha en god avføring før prosedyren, hvis du ønsker, fordi dette vil redusere mengden av materie at prosedyren må fjerne fra tykktarmen. Ellers kan du spise normalt.

Hvis du skal ha en koloskopi, må du spole eller gå til en flytende diett minst en dag før prosedyren. Matvarer som kylling buljong og klare drikker er tillatt. Spise fibrøs mat vil hjelpe med tarm regularitet under normale omstendigheter, men de skaper også fast avføring. Den rensing løsninger tatt for en koloskopi, men jobbe som ekstreme diuretika som produserer veldig løs avføring, så dette skaper en konflikt i kroppens fysiske prosesser av avføring opprettelse og utvisning. Så hold av på fiber.

Rensing Solutions

Hvis et kolon rens er nødvendig, kan du ikke bruke noen over-the-counter medisiner eller urter for å rense ut kolon før prosedyren. Disse virkelig ikke er nødvendig hvis kostholdet er bra nok allerede til rette for gode avføring, og de kan gjøre deg dehydrert.

Du må ta et kolon rensing løsning hvis du velger for en koloskopi. Løsningen innebærer vanligvis drikker stoffer som fungerer som avføringsmidler, ofte magnesium citrate. Vanligvis legen din vil ha deg drikke løsningen minst to ganger (en gang på kvelden før koloskopi og en annen på morgenen av prosedyren). Det er typisk for disse løsningene for å få deg til å føle deg som oppkast, så dette, kombinert med behovet for å deficate, vil kreve at du har et bad i nærheten.

Formål

Hold hensikten med hver prosedyre i tankene. Hensikten med en kolon renset er å fjerne avføring måte og toksiner fra tykktarmen. Det gjøres når folk opplever kolon else eller føler at tykktarmen er ikke så rent eller effektiv som den kan være. En kolonoskopi, på den annen side, ikke er ment å fjerne avføring avfall. Den er beregnet på å få et bilde av tykktarmen for å finne eventuelle irregulære vekster eller tegn på sykdom. Jo renere kolon er, jo bedre undersøkelse legen kan gi deg for dette formålet. Koloskopier er også utført når en biopsi eller polypp fjerning må gjøres.