Digidexo.com

Problemer med Jaw

Problemer med Jaw


Den kjeven eller kjevebenet er det eneste ben i ansiktet som har evnen til å bevege seg. Kjeven innehar også de nedre tennene på plass. Forhold som bruxism, eller tenner sliping, kan resultere i kjevesmerter og problemer med kjeven. Den øvre del av kjeven beveger seg ikke og holder de øvre tenner på plass. Kjeveproblemer kan forårsake problemer når du snakker eller spise, pusteproblemer eller utgjøre en kvelningsfare blant pasientene.

Pauser og dislokasjoner

Pauser og dislokasjoner i kjeven kan være et resultat av en traumatisk skade eller slag mot ansiktet. Dislokasjoner oppstår når kjeven kobles fra temporomandibulær leddene, ifølge HealthCentral.com. Symptomer på en forstuet kjeven inkluderer problemer med å snakke, en kjeve som ikke lukkes, smerte, feiljustert tenner, sikling og en utstående kjeven. Symptomene pasientene erfaring med en brukket kjeve inkluderer blødninger, blåmerker, hevelse, ømhet i kjeven området, nummenhet og begrenset bevegelse. Kirurgi kan være nødvendig å behandle moderat til alvorlig kjevebrudd. Leger kan kable kjeven stengt under tilhelingsprosessen for å forebygge og begrense bevegelsen.

Kjeveledd syndrom

Kjeveledd, kjeveleddet, er et begrep som beskriver leddet som forbinder kjevebenet til skallen, så vel som en samling av problemer med kjeven. Problemene kan inkludere en sprukket eller hvesing når du spiser eller snakker, eller manglende evne til å åpne munnen helt. Pasienter med kjeveleddet kan lide med kjevesmerter, hodepine, tannpine, øreverk og ansiktssmerter. Tennene sliping eller stress kan forårsake tilstanden når pasienten knytter kjevemusklene. Ifølge HealthCentral.com dårlig holdning, en manglende evne til å slappe av, dårlig kosthold og mangel på søvn kan også føre til TMJ symptomer. Og leddgikt kan påvirke kjeveledd og forårsake betennelser og smerte.

Behandling for TMJ inkluderer medisiner som muskelavslappende, smertestillende, Botox og kortikosteroider. Noen pasienter med TMJ også dra nytte av kognitiv atferdsterapi, som kan hjelpe pasienten slappe av og fjerne stress. TMJ pasienter kan bruke bite vakter for å hindre tennene sliping under søvn og hindre noen av ubehag fra kjeve tilstand.

Prognathism

Misdannelser i ansikts bein kan føre til at tennene blir forskjøvet og kjeven til å stikke. Kjeven utvekst forårsaker symptomer som tygge og talevansker. Hos noen pasienter, er den kjeve fremspringet den normale ansiktsformen av den enkelte. Forhold som Crouzon syndrom og basal cell nevus syndrom kan også være ansvarlig.

Pierre Robin syndrom

En liten underkjeve karakteriserer tilstanden Pierre Robin syndrom. Tilstanden kan føre til puste og mateproblemer for spedbarn med tilstanden. Barn med Pierre syndrom er utsatt for kvelning under søvn når tungen faller tilbake. Utviklingen i kjeven er tregere hos barn født med tilstanden, men etter de første månedene, hastigheter utvikling opp.