Digidexo.com

Hvordan er en Pacemaker Innsatt?

Hoved Deler av en Pacemaker

En pacemaker er en enhet som bruker elektriske impulser for å sikre en vanlig hjerteslag. Den består av en generator og en enkelt eller flere kabler kalt leder. Generatoren, også referert til som et batteri, sender ut strømmen for hjerteslag. Ledningene er koblet til hjertet og levere elektrisitet.

Behov for en Pacemaker

Det menneskelige hjertet har en naturlig pacemaker, men i tilfeller der hjertet har lidd skade, som naturlig pacemaker kanskje ikke fungerer i det hele tatt eller ikke regulere hjerterytme godt nok. Når hjertet slår for sakte til å opprettholde kroppen, er en pacemaker installert for å korrigere tilstanden, kjent som bradykardi. Motsatt, når hjertet slår for fort, vil en pacemaker kontrollere takykardi, en racing hjerterytme.

Kirurgi

Operasjonen er en poliklinisk prosedyre. Pacemakeren mottakeren ikke å spise eller drikke om morgenen av prosedyren. Skulderen er rengjort og barbert om nødvendig. Skulderen blir deretter bedøvet og mottar et snitt 1-2 inches i lengde. Pacemakeren er plassert nær hjertet og festet til den nærliggende muskelgruppe. Ledningene er koblet til generatoren og hjertet. En bandasje er anvendt og en test er gjennomført.

At pasienten kommer for en sjekk innen en uke. I mellomtiden, er pasienten rådes til å unngå anstrengende aktiviteter, samt over-utvide den opererte skulderen. Legen vil teste pasientens hjerterytme på oppfølging.

Recovery

Pasienter er i stand til å gjenoppta sine normale liv, men blir bedt om å fortsette sine medisiner for de opprinnelige hjerte problemer. En pacemaker vil normalt vare i 6 til 8 år. Pasientene tilbake til legen for pacemaker checkups en gang i året etter operasjonen. Pasienter rådes til å unngå metalldetektorer på grunn av forstyrrelser faren utgjøres av pacemakeren.