Digidexo.com

Soy Milk Safety

Soy Milk Safety


Soya har blitt en stor del av menneskets diett i de siste tiårene, en betydelig del av disse er inntatt i form av soyamelk. Bekymring over økt forbruk av soyamelk stammer hovedsakelig fra tilstedeværelsen av store mengder fytoøstrogener, kalt isoflavoner.

Isoflavoner og Østrogen

Østrogen er et hormon som produseres av både menn og kvinner, og det fungerer som det primære kvinnelige kjønnshormonet. Østrogen og soyaisoflavoner molekyler er strukturelt svært like.

Isoflavone Receptor Bonding

Likhetene mellom isoflavoner og østrogen tillate isoflavoner å følge østrogen reseptorer i menneskekroppen. Isoflavoner kan enten etterligner østrogen eller blokkere opptaket av østrogen ved å tette reseptoren.

Soya og brystkreft

William Helferich, en matvitenskap og human ernæring professr ved University of Illinois, rapporterer at forbruket av isoflavoner tidlig i livet kan forebygge brystkreft, mens forbruket av isoflavoner i midten til senere i livet kan forverre kreft brystsvulster.

Soya og pubertet

Ifølge Jill E. Schneider, PhD., Av Lehigh University, rotter fôret soyaisoflavoner genistein i et laboratorium innstilling opplevd tidlig pubertet. Schneider konkluderte med at mer forskning er nødvendig for å avgjøre soya er effekter på mennesker.

Soya og sædkvalitet

En rapport i Journal of Human Reproduction 23. juli 2008 beskrev en studie hvor soya inntak var korrelert med senket sædkvalitet, spesielt hos overvektige menn. Men overvektige menn har vanligvis høyere nivåer av østrogen uavhengig av soya inntak. Mer forskning er nødvendig for å støtte eller motarbeide denne konklusjonen.

Konklusjon

Forskning på soya har vist motstridende eller usikker. Ifølge Dr. Schneider, et fullstendig opphør av soyaprodukter --such som soya milk-- er ikke nødvendig, men moderering av soya inntak er anbefalt.