Digidexo.com

Biller som Sting

Biller som Sting


På spørsmål om hva vi kan antyde om sinnet til en hypotetisk skaperen av livet på jorden, kjente biologen JBS Haldane berømte svarte, "en stor forkjærlighet for biller." Mer enn 350.000 arter av biller finnes, og 40 prosent av alle insekter er klassifisert som en slags bille. Selv med så mange arter av bille å tilpasse seg sine omgivelser, har ingen utviklet seg en stinger. Biller ikke svi. Det finnes arter, derimot, som har utviklet strategier for selvoppholdelsesdrift, noen potensielt belastende for mennesker, men ingen veldig farlig.

Stag Beetles

Utdrikningslag biller får sitt navn fra sine truende forgrening mandibles, som ligner geviret av en hjort. Disse underkjever utviklet seg til kamp blant mannlige biller for kameratene. Utdrikningslag biller er i stand til å bite gjennom menneskehud, men biter sjelden forårsake mer enn mindre ubehag og helbrede lett, noe som resulterer i ingen alvorlige skader. Disse billene er ikke betraktet som skadedyr, men aktivt støtte skogkledde omgivelser ved å hjelpe brytes død ved. I Japan blir de betraktet som ufarlig og interessant nok til at deres oppdrett er blitt en populær hobby.

Blister Beetles

Blister biller er så kalt for sin evne til å produsere blemmer på menneskelig hud. Den blemmer er forårsaket av deres hemolymph, som voksen blister biller produsere i kvantitet når presset eller gnidd. Vabler ofte vises på armer eller nakke. Mens de forårsake ubehag, disse blemmer er sjelden smertefullt, og krever vanligvis ingen andre enn grunnleggende førstehjelp og leges på egen hånd. Disse billene er tiltrukket av utendørs lys om natten, men bare kontakt er lite sannsynlig å resultere i hemolymph utgivelsen og påfølgende blemmer.

Bombardier Beetle

Den afrikanske Bombardérbiller besitter kanskje den mest imponerende forsvars utviklet av en art av bille: en giftig, kokende varm væske som setter av et høyt, eksplosiv lyd når sparken. Disse billene 'mål er nesten perfekt i alle retninger, noe som gjør dem en formidabel plage. Heldigvis er Bombardérbiller ingen stor trussel for mennesker. Selv om dens væske kan brenne og irritere huden, er det ikke medfører store skader; Det er imidlertid ødeleggende for rov maur mot hvem det utviklet seg. Denne forsvarsmekanisme er så avansert at Bombardiers biller blir ofte sitert som bevis for kreasjonisme.

Flesh Eating Beetles

Også kjent som dermestids, disse billene lever på kadaver, og er ofte funnet i store mengder fôring på dyreskrotter. De er ikke kjent for å mate på levende kjøtt eller utgjøre noen direkte fare for mennesker, selv om de kan bli skadedyr og søke områder der døde dyr kjøttet er igjen utsatt. På grunn av deres effektivitet i stripping kjøttet av de døde, kjøtt spise biller er ofte brukt av museer til "skeletonize" døde dyr. De har til å bli overvåket nøye, selv om, eller deres umettelige appetitt vil føre dem til å sluke døde skinn, lær og papir.