Digidexo.com

Cytoxan Bruk i interstitiell lungesykdom

Cytoxan, et legemiddel kjent generelt som cyklofosfamid, har mange behandling bruker. En anvendelse er for behandling av interstitiell lungesykdom, på tross av Cytoxan største potensialet for uønskede bivirkninger som er lik den lungetilstand selv.

Cytotoksiske medikamenter

Ifølge Mayo Clinic, to cellegiften-type narkotika - cyklofosfamid (merkenavn Cytoxan) og azatioprin (Imuran) - kan brukes til å behandle interstitiell lungesykdom, men de begge har alvorlige bivirkninger (redusert antall røde blodlegemer, økt kreft og infeksjonsrisiko). Disse medikamentene kan administreres via pille, injeksjon eller intravenøst. I tillegg til å være kraftig, fungerer de over en lang periode, ifølge University of Washington School of Medicine.

Cytoxan (Cyclophosphamide)

Generisk navn for Cytoxan er cyklofosfamid. Cytoxan brukes i behandlingen av mange tilstander i tillegg til interstitiell lungesykdom (inkludert forskjellige former for artritt). Men ifølge Mayo Clinic, er det ikke det første stoffet for interstitiell lungesykdom. Azatioprin er. Dette er fordi Cytoxan har mer alvorlige bivirkninger (hallusinasjoner, kramper, brystsmerter, pustevansker og lungebetennelse) enn azatioprin (Imuran). Derfor er azatioprin generelt forsøkt først.

Interstitiell lungesykdom (ILD)

Interstitiell lungesykdom er faktisk mer enn en lidelse; den er en gruppe av lidelser. Det kan utvikle seg over tid, eller plutselig, med symptomer (tørr hoste, åndenød) noen ganger ikke blir anerkjent som følge av ILD før irreversibel lungeskade allerede har skjedd.

Det kan ha mange årsaker; Imidlertid er årsaken ikke alltid kjent i hver situasjon. Noen årsaker inkluderer medisinering bruk, eksponering for giftstoffer i miljøet eller på jobb, stråling, andre medisinske tilstander eller en infeksjon. Uavhengig av årsaken, men tilstanden til slutt påvirker en enkeltpersons evne til å puste, og det fører til permanent arrdannelse av lungevev.

Cytoxan og interstitiell lungesykdom

Interstitiell lungesykdom er ikke kureres. Det kan være livstruende når pusten blir så problematisk (og ingen annen behandling har med hell klart det) at den eneste behandlingsalternativ igjen å prøve er en lungetransplantasjon.

Men mens du bruker Cytoxan har anerkjent alvorlige bivirkninger (så mye så det er ansett som et annet alternativ til azatioprin), bivirkningene ofte bleke i forhold til behovet for å prøve det for å ta opp pusteproblemer oppleves av pasienten og for å unngå trenger for en lungetransplantasjon.

Advarsel

I tillegg til de andre alvorlige bivirkninger av Cytoxan, og kombinerer det med andre behandlings legemidler (eller stråling eller oksygenbehandling) ved behandling av tilstanden interstitiell lungesykdom kan øke lungetoksisitet forårsaket av Cytoxan bruk, ifølge Drugs.com. I tillegg har høye doser av Cytoxan resulterte i 1 prosent av pasienter som opplever interstitiell lungefibrose og pneumonitt (forhold også knyttet til interstitiell lungesykdom gruppe).