Digidexo.com

Hvordan Calm Barn med Sensory Processing Disorder

Hvordan Calm Barn med Sensory Processing Disorder


Barn med Sensory Processing Disorder (også kjent som Sensory Integration Dysfunction) har ofte vansker som regulerer energinivået. Mange ganger kan de virke "dum" eller "hyper", mens andre ganger synes de altfor sliten og lav. En rekke aktiviteter / terapi kalt "sensoriske dietter" kan være rettet mot en bestemt SPD barnets behov. Disse vil i stor grad redusere ujevne atferd og bringe en ungdom tilbake til et optimalt nivå av energi for læring og sosialt samspill.

Bruksanvisning

•  Finn ut om ditt barns energi nivået er høyt eller lavt. Det er vanligvis åpenbare, men noen ganger kan det være vanskelig å finne ut. For eksempel kan hun være å ha et raserianfall, og har en lav-frustrasjon toleranse og dette indikerer et høyt nivå av energi i stedet for en lav en.

Hvis energinivået er veldig høyt, det er matvarer som kan bli prøvd som vil gi sanseinntrykk for å roe ned. Disse er ofte elementer som krever arbeid å tygge eller suge på. Prøv tannkjøtt, Taffy, eller frukt samleoppdateringer til å begynne med. Crunchy snacks som gulrøtter og selleri er også effektive. Suge på et strå kan også være nyttig. Gi barnet ditt med et sunt, tykk smoothie eller yoghurt og ha henne prøve å bruke et strå i stedet for en skje.

Aktiviteter som bidrar til å roe en sensorisk barnet opplever høy energi kan inkludere hoppe på en trampoline, spinning i en stol, og hoppende på en øvelse ball.

Elementer som kan spilles med å roe et barn med Sensory Processing Disorder er leire, vann, tørket ris eller bønner, og sand. Har barnet ditt spille i en varm kar med vann, eller i en sandkasse hvis hun virker urolig. Gi en bøtte med vann og en pensel og ha henne "male" dekk. Samle små leker og gjemme seg i en kasse med ris eller bønner, da har barnet ditt finne de elementene.

Når barnet ditt har lav energi, noen av de ovennevnte matvarer og aktiviteter kan også arbeide for å bringe henne nivå av energi høyere. Trikset blir å prøve disse forskjellige teknikker individuelt og merke seg hvilke arbeid og som ikke gjør det.

Andre aktiviteter å prøve: skyve et vakuum, bærer bøker og andre tunge gjenstander opp trappen, vaske vinduer. Alle disse aktivitetene har fordeler for barnet med SPD, og ​​for deg også! For mer beroligende eller energigivende ideer, se ekstra ressurser under.

Hold en logg over de effektive mat og aktiviteter, og sørg for å ta med til ditt neste besøk til en ergoterapeut (se disclaimer nederst på denne siden).

Tips og advarsler

  • Ansvarsfraskrivelse: Før engasjerende i nye behandlingsformer eller teknikker for et barn med Sensory Processing Disorder, bør foreldrene ta kontakt med familien barnelege eller ergoterapeut.