Digidexo.com

Fjerne Flat kolon polypper

Kolon polypper ofte ikke gir symptomer. De blir ofte oppdaget når pasienten er testet for noe annet. Imidlertid kan legen ønsker å fjerne polypper hvis de er kreft eller har potensial til å slå seg til kreft. Flate eller store polypper er mer sannsynlig å forårsake tykktarmskreft enn andre typer. Det er viktig å få disse fjernet for å redusere kreftrisikoen.

Hva er kolon polypper?

I henhold til National Digestive Diseases informasjon clearinghouse (NDDIC), er en kolon polypper en vekst på overflaten av tykktarmen eller i tykktarmen. En polypp kan heves eller flat, og noen mennesker har mer enn én polypp. Polypper kan være godartet eller kreft eller har potensial til å utvikle seg til kreft. Den NDDIC sier folk som er eldre enn 50 er mer sannsynlig å ha polypper, samt pasienter som har slektninger som har hatt tykktarmskreft eller polypper. Du er også sannsynlig å utvikle polypper hvis du drikker alkohol, røyk, spise fet mat, ikke trener eller er overvektige. Mens mange mennesker ikke viser symptomer, noen ganger polypper kan forårsake blod i avføring eller blødning fra anus. Ifølge en artikkel på John Hopkins Health varsler, en "analyse avdekket at de flate lesjoner var mer enn fem ganger så høy sannsynlighet for å være kreft som samme størrelse vanlige polypper."

Fjerne Polypper

Polypper blir fjernet under en koloskopi. Under en koloskopi, legen din vil sette inn en lang, fleksibel slange inn i rektum og inn i tykktarmen. Han vil være i stand til å undersøke hele tykktarmen. Røret har et kamera på enden, samt et instrument for å fjerne polypper. Du vil bli bedøvet under denne prosedyren.

Forberedelse for en koloskopi kan være en ubehagelig opplevelse. Pasienter får medisiner en dag eller to før prosedyren for å kontrollere at tykktarmen er spyles ut slik at legen kan få et klart syn. Flate polypper er vanskelig å se om kolon ikke er helt rent. De medisiner ofte føre til diaré. Det er viktig å følge legens instruksjoner om å holde seg hydrert og også å sørge for utarbeidelse fungerer slik at du ikke trenger å gå gjennom det igjen. Det er også viktig å holde seg hydrert etter inngrepet.

Risiko

Av og til fjerning av store polypper kan føre til overdreven blødning i tykktarmen. I noen tilfeller, selv om sjeldne, kolon kan bli revet. Dette kan kreve operasjon eller sykehusinnleggelse. Det er også en risiko for allergiske reaksjoner på medisiner, infeksjon eller hjerteproblemer. Noen pasienter rapporterer også magesmerter, skarpe smerter, kramper og oppkast etter en koloskopi.

Forebygging

Ifølge NDDIC, er det ingen sikker måte å forhindre polypper. Du kan redusere risikoen ved å miste vekt, unngå alkohol, ikke røyke, spise mindre fet mat og mer frukt og grønnsaker og starte et treningsprogram.

Andre tester og prosedyrer

Laparoskopisk kirurgi kan anvendes for å fjerne større polypper. Ifølge Mayo Clinic, hvis legen har mistanke om tykktarmskreft, kan hun kjøre andre enn koloskopi for å bekrefte og bestemme behandling ytterligere tester. Legen din kan kjøre blodprøver for å bestemme organfunksjon og andre faktorer. Du kan også bli bedt om å ha en barium klyster for å gi legene en annen visning av tykktarmen din. Barium, en kontrastvæske, injiseres i tarmen i en klyster skjema. En CT-skanning, kan også anvendes.