Digidexo.com

Kan lus Crawl på glatte overflater?

Hodelus er blodsugende parasitter som hjemsøke håret av sine menneskelige verter og overføres ved direkte kontakt. De kan ikke fly eller hoppe, men de kan krype overraskende fort.

Beskrivelse

Infestation med hodelus kalles pediculosis. Hodelus spres ved å krype fra en maskin til en annen. De kan spres ved kontakt med noe som har vært i kontakt med en infisert hode, inkludert hatter, kammer, bil sete og hodetelefoner. En lus som faller på en glatt overflate vil krype saktere enn en som faller på en strukturert overflate.

Betraktninger

Lus som blir spredt ved å krype fra person til person. De beveger seg raskt på flater som stoppede møbler som tilbyr plasser for klørne til grep, men saktere på glatte overflater som bordflater og tellere. De kan ikke overleve bortsett fra en human vert i mer enn 48 timer, og kan ikke gjengi noen steder, men på et menneske.

Behandling

Hode lus blir vanligvis behandlet med en kombinasjon av manuell fjerning og rengjøring av håret med en sjampo medisinert. Det kan ta to eller tre uker for å eliminere en infestation. Fremgangsmåten krever også grundig rengjøring av noe som kom i kontakt med den våte persons hode.