Digidexo.com

Åndelig Vekttap

Åndelig vekttap er en ganske moderne praksis med gammel opprinnelse. Som de fleste åndelige trossystemer, spise er en stor (men ofte oversett) del av åndelig liv. Mindful spise, faste og åndelig slanking har vært viktige aspekter av ulike trossystemer og religioner for aldre. Uavhengig av din personlige trossystem eller religion, kan du innlemme dine vekttap mål med din åndelighet for å holde din kropp, sinn og ånd sunt.

Mindful Eating

Mindful spise er prosessen med å spise mens klar over næring din mat tilbud, slik at maten er koblet til jord (og deg selv), og bli klar over autentisk sult i motsetning til å spise for følelsesmessige årsaker. Ifølge Center for Mindful Eating, er det første trinnet i mindful eating å bruke sansene dine. For mange av oss kan se mat gjør oss sultne. En form for meditasjon, oppfordrer mindful spise deg til å fokusere på duften av maten din, utseendet på maten, smak, tekstur og smaken av maten, og lyden av maten når den blir tygget. Nyt disse øyeblikkene sakte. Mindful spise vil hjelpe deg å spise uten dom, men også koble til å spise for næring, ikke å fylle følelsesmessige behov.

Fasting

Mange åndelige utøvere vil ved behov raskt å øke åndelig bevissthet, mental klarhet og generell helse. Faste er praksisen med å avstå fra å spise fast føde for en gitt tidsperiode. Ifølge Healthy.net, kan faste øke metabolismen som igjen detoxifies kroppen og klargjør sinnet. Du kan også gå ned i vekt ved å faste. Du bør først konsultere en medisinsk faglig før du starter noen form for diett, men du kan spole i noen dager ved å begrense din diett for å fruktjuice, te og vann. Dette vil bidra til å skylle kroppen av giftstoffer slippes ut i kroppen din under faste prosessen.

Åndelig Slanking

Ifølge GodWeb.org, er åndelig slanking en form for slanking der du fokuserer på åndelig potente matvarer og unngå høyt kolesterol, høyt fett og ernæringsmessig lave matvarer. Artikkelen "The Spirit Diet" skisserer en rekke matvarer som har religiøs og åndelig betydning på tvers av trosretninger. For eksempel, fiken representerer velstand og oppfyllelse, mens fisk representerer åndelighet og energi. Begge matvarer er lav-fett og høy i næringsstoffer. Etter ånden diett holder din energi fokusert på åndelig oppfyllelse stedet for å telle kalorier for å gå ned i vekt, som igjen fører til at du mindre stress og gjør kroppen din å forbrenne de matvarer du spiser enda raskere.

Et annet eksempel på åndelig slanking er pastor George Malkmus 'Hallelujah Diet. Ifølge YourLifeSource.com er Hallelujah Diet basert på Bibelens lære og forskning og erfaringer fra utvikleren, Malkmus. Først og fremst en rå-mat diett, innebærer Hallelujah Diet spising av rå frukt og grønnsaker, kosttilskudd i drink eller pulverform, og kokte frukter og grønnsaker en gang om dagen. Dietten tyder også daglig mosjon og åndelig hengivenhet. Imidlertid antyder QuackWatch.com at Hallelujah Diet er mangelfull i B-12, vitamin D og andre mineraler. Kontakt lege før du begynner på diett.