Digidexo.com

Hvordan finne ut om du er overvektig for din høyde

Hvordan finne ut om du er overvektig for din høyde


Opprettholde en sunn vekt for din høyde reduserer risikoen for helseproblemer som diabetes, koronar hjertesykdom, hjerneslag og visse typer kreft. Body Mass Index (BMI), som er et estimat av kroppsfett beregnes ut fra en persons høyde og vekt, er en av de enkleste og mest pålitelige måter å avgjøre om du er overvektige eller fete. Følgende er noen skritt du kan ta for å sjekke om du er overvektig for høyden din.

Hvordan finne ut om du er overvektig for din høyde

Kilo og meter (eller centimeter)

Skaff en nøyaktig måling av vekten din i kilo ved hjelp av vekter.

Få en nøyaktig måling av høyden din i centimeter. Stå med ryggen til en vegg, og holde en linjal mot toppen av hodet i en 90 graders vinkel til veggen. Lag et lite merke på veggen med en blyant på det punktet der herskeren møter veggen. Mål avstanden mellom gulvet og merket i cm ved hjelp av et målebånd.

Del din høyde i centimeter med 100 for å få din høyde i meter. For eksempel 170 centimeter fordelt på 100 tilsvarer 1,7 meter.

Flere høyden din i meter av seg selv. For eksempel, 1,7 multiplisert med 1,7 er lik 2,89.

Del din vekt i kilo med figuren du fikk i trinn 4. Rundt resulterende tallet til to desimaler, og dette er din BMI. For eksempel 69 kilo delt på 2,89 betyr en BMI på 23,88.

Tolke din BMI ved hjelp av standard vekt statuskategorier. Disse kan fås fra din lege eller online på Centers for Disease Control and Prevention, nasjonale hjerte Lung and Blood Institute, Weight Control Information Network, og andre nettsteder. For eksempel, en BMI på 23,88 faller i vektklasse som anses sunt.

Pounds og tommer

Skaffe en nøyaktig måling av vekten din i pounds ved hjelp av vekter.

Skaff en nøyaktig måling av høyden din i inches ved å stå med ryggen til en vegg, og holde en linjal mot toppen av hodet ditt, i en 90 graders vinkel til veggen. Lag et lite merke på veggen med en blyant på det punktet der herskeren møter veggen. Mål avstanden mellom gulvet og merket ved hjelp av et målebånd.

Multiple høyde i inches av seg selv. For eksempel, 67 multiplisert med 67 er lik 4489.

Del din vekt i pounds av figuren du fikk i trinn 3. For eksempel 152 pounds delt på 4489 tilsvarer 0,03.

Multipliser tallet du fikk i trinn 4 med 703. Rundt resulterende tallet til to desimaler. Dette er din BMI. For eksempel 0,03 multiplisert med 703 gir en BMI på 21,09.