Digidexo.com

Slik starter en Bereavement Support Group

Selv sorg etter tapet av en kjær er forskjellig for alle, kan det hjelpe å snakke med andre som opplever det samme. En sorg støttegruppe kan gi deltakerne mulighet til å snakke om sitt tap, dele tips på mestring og støtte hverandre. Noen sorg støttegrupper er rettet mot en bestemt type tap, for eksempel en sorg gruppe for foreldre som har mistet et barn, er andre grupper beregnet på alle som har lidd et tap.

Slik starter en Bereavement Support Group

•  Bestem deg for hyppigheten av møtene. Mange sorggrupper møtes en gang i måneden, men mer eller mindre hyppige møter er et alternativ. Husk for å hjelpe deltakerne arbeide gjennom sorgprosessen, bør møtene holdes regelmessig.

Finn et sted. Ring lokale kirker, samfunnshus, bibliotek og sykehus, noe som kan ha et konferanserom der møter kan holdes gratis. Velg et tidspunkt og dag i uken for å holde møter. Tømme dagen og tidspunktet for møtet med den personen som er ansvarlig for plasseringen før du annonsere møtet for publikum.

Kontakt sykehus, Hospices og mentale helseklinikker og gi informasjon om sorgstøttegruppen. Gjør flyers å sende til de ovennevnte stedene. Vurdere å sende en pressemelding til lokalsamfunnet aviser for å informere offentligheten om støttegruppen.

Lag en liste over retningslinjer for deltakerne å følge. Fokus for gruppen skal være for deltakerne å få støtte mens du går gjennom sorgprosessen. Dette er bedre oppnådd gjennom en ikke-dømmende miljø. Gi medlemmene med en kopi av retningslinjene, som for eksempel å holde informasjon som er delt konfidensiell, slik at alle deltakerne en mulighet til å dele hans eller hennes følelser og stille nonjudgmental atferd til alle deltakerne.

Utvikle en liste over emner som skal behandles på kommende møter. For eksempel vurdere emner, for eksempel håndtere de stadier av sorg, mestring med helligdager og trinnene i healing. Selv om møtene kan ta en annen form når de går videre, vil ha en uttalt tema gi deg et utgangspunkt for hvert møte.

Vurder å be høyttalere for å delta på møter. Foredragsholdere fra samfunnet, slik som leger, sorg rådgivere og andre psykiske helsearbeidere, kan ha informasjon om å få gjennom en sorgprosess for å dele med gruppen.

Hint

  • Hold deltakelse i støttegruppen gratis for alle deltakere. Medlemmer kan gi donasjoner som de ønsker å hjelpe med eventuelle utgifter, for eksempel forfriskninger.
  • Sett av tid for alle deltakerne til å snakke om de ønsker det. Men ikke presse noen til å åpne opp. Alle avtaler med sorgen forskjellig og ikke alle medlemmer vil føles som å dele på hvert møte.