Digidexo.com

kjønnshår vekst

Prematur Kjønnshår Vekst

Prematur Kjønnshår Vekst


Kjønnshår vekst er en naturlig forekomst for hver mann og kvinne under årene med pubertet. Kvinner begynner puberteten mellom 8 og 13, ifølge Kids Vekst. Hanner normalt begynner puberteten mellom 9 og 14 år. Noen ganger pubertet begynner noen år tidligere enn normalt og en av de Tell Tale Signs er for tidlig kjønnshår vekst.

Definisjon

University of California Santa Barbara definerer kjønnshår som hår som vokser på skrittet, over kjønnsorganene og langs øvre og inne lår området. Kjønnshår oppstår i løpet av de årene av puberteten hos både menn og kvinner.

Årsaker

Prematur kjønnshår vekst er resultatet en tilstand som kalles, veslevoksne puberteten. Denne tilstanden oppstår når mannlige og kvinnelige barn starter puberteten før de når normal alder for at det skal begynne.

Identifikasjon

Skam håret er tykkere, grovere og ofte curlier enn hår som finnes på andre deler av kroppen, med unntak av armhulen. Kjønnshår er ikke å forveksles med de fine hårene (vellushår) til stede i skrittet av barn, ifølge UCSB.

Risiko

Å være kvinnelig, afrikansk-amerikaner, overvektige og å ha eksponering østrogen eller testosteron er risikofaktorer for tidlig kjønnshår vekst, ifølge Mayo Clinic. Andre risikofaktorer inkluderer medisinske forhold som påvirker det endokrine systemet, spesielt gonadene (kjønnskjertlene).

Behandling

Behandling av utbruddet av veslevoksne puberteten vil behandle for tidlig kjønnshår vekst. Måneds injeksjoner av leuprolide vil forsinke progresjon av puberteten til barnet fyller normal pubertetsalderen. Hvis en underliggende medisinsk tilstand er årsaken, bør behandle den medisinske tilstanden stoppe tidlig progresjon av puberteten.

Kroppslukt hos barn

Kroppslukt hos barn


Barn tidvis har kroppslukt selv når de bader regelmessig. Det er vanligvis ikke en grunn til bekymring. Som barn begynner å modnes og gå inn i puberteten, kan kroppslukt øke. Bakterier lever på huden og samhandler med naturlige oljer som forårsaker lukt. Men hvis kroppslukt er vedvarende til tross for god hygiene, kan det være en indikator på medisinske tilstander, melder NetWellness.

Adrenarche

En tilstand som kalles adrenarche hos barn inkluderer kroppslukt som et symptom. Adrenarche er starten av puberteten. Barnet begynner å vise tegn på pubertet i ung alder - før 8 i jenter og 14 gutter, generelt. Vanligvis har denne tilstanden andre symptomer som armhulen og kjønnshår vekst, høyde og vekt endringer samt brystutvikling. Adrenarche kan påvirke riktig bein utvikling og kan stoppe veksten tidlig.

Fenylketonuri

Det er andre grunner til uvanlig kroppslukt hos små barn, selv om de er sjeldne. Et eksempel er fenylketonuri. Med denne tilstand, til et gen som er nødvendig for å bryte ned aminosyren fenylalanin er mutert. Selv aminosyrer bygge protein, store mengder fenylalanin skape helsemessige problemer som kan være mild til alvorlig. En muggen lukt i barnas hud, urin eller pust er bare ett av mange symptomer, som inkluderer utslett, hyperaktivitet, mental retardasjon, forkrøplet vekst, mikrocefali (lite hode) eller anfall, ifølge Everyday Health.

Gigantism

Gigantisme er en tilstand hvor legemet danner for mye veksthormon. Benvekst kan skape en rask økning i høyden. Selv om det kan være flere årsaker, typisk, gigantisme er forårsaket av en benign tumor i hypofysen. Denne tilstanden er svært sjelden. Symptomer inkluderer økt svetting som kan føre til at kroppen lukt. Men mer fremtredende symptomer inkluderer forsinket pubertet, svakhet, hodepine, synsproblemer, fremtredende kjeve utvikling, tykke fingre og tær, uregelmessig menstruasjon og morsmelk lekkasje, ifølge The New York Times Health Guide.

Betydning

Hvis et barns kroppslukt øker eller er kombinert med andre symptomer, kontakt lege. Forhold som gigantism og adrenarche behov for å bli diagnostisert tidlig å gi den beste behandling for barnet.

Løsninger

Hvis et barns kroppslukt ikke er forårsaket av en medisinsk tilstand, er det flere måter å redusere kroppslukt. Ved å bruke anti-bakterielle såpe bidrar til å fjerne bakterier fra huden som forårsaker lukt. Benzoylperoksid, rubbing alkohol, trollhassel og hydrogenperoksid også bidra til å bekjempe bakterier. Antiperspiranter, som stopper svette, kan også brukes, selv om de kan irritere en barnets hud. Deodoranter eliminere lukten men ikke stoppe svette.

Nettstedet Bad kroppslukt anbefaler å oppmuntre barnet til å bade daglig for å redusere bakterier på huden. Pass også på at etter bading, barnet grundig tørker områder som armhulene, underlivet og føtter. Etter tørking har barnet bruk natron eller maisstivelse, som begge pulvere absorberer lukt. Slitasje frisk sokker hver dag. Slitasje naturlig fiber klær som bomull. Sørg for at barnet er å spise et sunt kosthold som giftstoffer i kroppen kan føre til en dårlig lukt.

Hva er årsakene til lav testosteron hos menn?

Testosteron produksjonen synker naturlig med alderen. Ifølge urologychannel.com, i en alder av 80 kan menn være ned til så lavt som 20 prosent av deres topp-produksjon. Det finnes en rekke medisinske tilstander som kan forårsake testosteron mangel (TD), som kan risikere faktorer slik som fedme, diabetes og høyt blodtrykk.

Typer

Ifølge urologychannel.com, er årsakene til TD delt inn i tre kategorier: primære, sekundære og tertiære. Viktigste årsakene til TD involvere spørsmål om testiklene; sekundære årsaker forekommer i hypofysen; og tertiær årsaker påvirker hypothalamus. Dette er deler av kroppen som deltar i produksjonen av testosteron og er kollektivt kalt hypothalamus-hypofyse-gonadal aksen.

Medfødte sykdommer

Medfødte lidelser er blant de viktigste årsakene til TD. Disse inkluderer Klinefelters syndrom, en tilstand der menn utvikler feminisert organer fordi de har en ekstra kromosom, så vel som andre hormonelle lidelser. Menn som er født uten testikler (en tilstand som kalles anorchism) og de hvis testiklene ikke ned i pungen (kryptorkisme) kan også utvikle TD, ifølge urologychannel.com.

Ervervede betingelser

Forhold som oppstår etter fødselen kan også føre til TD og kan omfatte fjerning av testiklene og andre forhold som påvirker hypothalamus-hypofyse-gonadal aksen. Kjemoterapi, strålebehandling, kirurgisk skade, kjertelproblemer, hodeskade, infeksjoner som påvirker hjernen, testikkelskader og svulster i hypothalamus-hypofyse-gonadal aksen kan alle føre til TD.

Effekter

Virkningene av TD variere i henhold til alder hvor tilstanden utvikles. Gutter som utvikler tilstanden fra fødselen kan ha underutviklede kjønnsorganer, mens de som blir slått med det i løpet av puberteten vil utvikle sekundære kjønnskarakteristika som nedsatt ansikts-og kjønnshår vekst, og underutviklede kjønnsorganer og muskulatur, ifølge urologychannel.com. Voksne som utvikler TD kan oppleve et tap av seksuell lyst, erektil dysfunksjon, tap av kroppshår, svakhet, muskel tap og depresjon.

Ressurser

Selv om millioner av mennesker antas å lide av TD, rapporterer menn helsenett at bare 5 prosent søker behandling. Organisasjonen gir et spørreskjema slik at menn kan bidra til å avgjøre om de har symptomer som kan tyde på TD, og ​​urologychannel.com tilbyr en liste med spørsmål menn kan spørre legen sin om TD.

Rolle av DHT i Libido

Rolle av DHT i Libido


I kroppen, dihydrotestosteron (DHT) virker som en av de mest potente androgene hormoner. Prohormone testosteron tar på denne funksjonen i skjelettmuskulatur vev. Testosteron, i vev rike i enzymet 5-alfa reduktase (5-AR), konverterer til DHT. Disse vev inkluderer sentralnervesystemet (CNS), hud og gonader. DHT viser flere forskjellige effekter når kombinert med andre hormoner. DHT generelt viser en positiv effekt på seksuell funksjon og sexlysten. Den mekanisme ved hvilken dette oppnås resultatene fra en eller en kombinasjon av trasé.

DHT

DHT former naturlig i kroppen fra testosteron, spesielt i androgenavhengige vev, foruten muskelvev. Når testosteron trer neural vev, hud eller endocrine tissue den konverterer til DHT i henhold til de katalytiske egenskaper av 5-AR. I en 5-AR mangel miljø, vil en tilstrekkelig mengde DHT ikke bli produsert, forårsaker alvorlige fysiske og fysiologiske misdannelser.

Case Study

Forskerne studerte en medfødt lidelse som begrenser DHT utvikling hos barn. Pseudohermafrodittisme resultater fra mangel i enzymet 5-AR. Barn med sykdommen display "tvetydig genitalia og er ofte oppdratt som jenter." Ved utbruddet av pubertet, testosteron nivåene øker som forventet, mens DHT nivåer forbli forkrøplet. Muskelutvikling fortsetter som vanlig, men sekundære mannlige kjønnskarakteristika, som for eksempel kropp og kjønnshår vekst, ikke og de har også underutviklede prostata kjertler og peniser. Som et resultat av sykdommen påvirker deres seksuelle funksjoner og libido.

The overarching implication of this pathological study asserts that proper levels of DHT in the body are necessary for proper sexual development and sexual function.

DHT og Østrogen

I både menn og kvinner, til høye nivåer av østrogen viser korrelasjon nedsatt sexlyst, mens høyere prosenter av androgener vil resultere i økt libido. DHT balanserer østrogennivået i kroppen. DHT forhindrer østrogen fra opptrer på vevet ved enten blokkerer androgen-reseptorer i vev eller blokkere RNA transkripsjon etter østrogen er bundet til reseptorene.

In the second way, DHT directly blocks the production of estrogen by inhibiting the enzyme aromatase which androgen hormones require to convert to estrogen.

In the last pathway, DHT acts indirectly on estrogen production by signaling the hypothalamus and the pituitary gland to decrease secretion of gonadotropins. This decrease in gonadotropins causes a decrease in testosterone and androstenedione---the precursors of estrogen.

Misforståelse

En vanlig misforståelse om DHT er fortsatt at sin tilstedeværelse i prostata forårsaker hypertrofi i at vevet. I virkeligheten viser bevis for at høye nivåer av østrogen relateres til hypertrofi i prostata. Eldre menn har en tendens til å vise høyere østrogen til androgen forholdstall, derfor kan de oppleve prostataforstørrelse og redusert libido. Så høyere nivåer av DHT skal forhindre slike spørsmål.

DHT og Libido

DHT status som en svært aktiv androgen hormon fører til en økning i sexlyst, spesielt hos personer som bruker supplerende mengder av det. Dets inhibering av østrogen i kroppen som forårsaker også økningen i seksuell lyst. I voksende individer, fungerer det å utvikle sekundære kjønnskarakteristika.

Denne positive korrelasjonen er på ingen måte en anbefaling for sin overflødig bruk utenfor tilsyn av lege.

Om hårvekst i Pubertet

Om hårvekst i Pubertet


Puberteten er en overgang når barnekropper endre og utvikle seg til voksne kropper. Som seksuelle utviklingen er fullført, jenter bli til kvinner og gutter blir til menn. Pubertet er vanligvis ledsaget av hårvekst i merkelige steder, for eksempel armhulene og skam områder. Gutter kan også forvente hår til å vises på forsiden. Hårvekst i puberteten skjer gradvis og kan avvike mellom individer.

Pubertet

Et barn går gjennom puberteten som han eller hun overganger inn i voksenlivet. I denne fasen, er seksuell og skjelettlidelser vekst avsluttet. Pubertet begynner mellom alderen 9 og 13 for jenter, og mellom 10 og 14 for gutter. Under puberteten, jenter vokse mer hår, øke kroppens fettmasse, opplever skjelettvekst, og utvikle seksuelle organer som bryster, kjønnsleppene og livmor. Gutter vokse mer hår, økt muskelmasse, endre sine stemmer, oppleve en vekst sprute, og utvikle seksuelle organer som testiklene, penis, prostata og pungen.

Puberteten Stages for jenter

I gjennomsnitt, jenter dyrker sin første tilnærmingene av kjønnshår i en alder av 11, etter at brystene begynner å vokse. Så jenter opplever en vekst sprute, mer bryst utvikling, og deres første menstruasjon. Hår begynner å vokse i armhulene ved 12 eller 13. Ved den tiden de er ca 14 til 15, jenter vanligvis har fullført kjønnshår vekst. Dette er etterfulgt av fullførelsen av skjelettvekst og brystutvikling.

Puberteten Stages for Boys

Guttene første vokse kjønnshår på gjennomsnittlig alder av 12, etter at testiklene begynner å vokse. De opplever da penis vekst, midlertidig bryst utvikling, tale endring og vekst sprute. I en alder av 14, gutter begynner å vokse hår i armhulene. Etter opplever sine første våte drømmer og får sine voksne stemmer, ansiktshår begynner å vises. Gjennomsnittlig gutt begynner å vokse en bart på 15 og værhår på 16 år.

Jenter og hår

Under puberteten, jenter vokser hår under armene og i kjønnshår området, inkludert mellom beina, over og rundt vagina inngangen. Mer hår vokser også på armer og ben. Håret vokser gradvis, ser ut til å være lys i bløt i starten, og får tykkere med tiden. Fargen av kroppshår kan ligne på håret på hodet eller mørkere. Jenter kan føle selvbevisst og ønsker å begynne å bli kvitt kroppshår. Det er mange forskjellige hårfjerning teknikker som de kan bruke, for eksempel barbering, voksing eller bruke hårfjerningskremer. Ellers kan de vurdere iført klær som dekker hårete områder hvis de ikke er klar for hårfjerning.

Gutter og Hår

Under puberteten, en gutt vokser vanligvis hår under armene, på overleppen, kinn, hake, hals og i kjønnshår området, inkludert mellom bena, over og rundt hans penis og på pungen. Mer hår vokser også på hans armer og ben. Hårene begynner tynn og myk, deretter blir tykkere og mørkere etter hvert. Kjønnshår kan slå krøllete med tiden. Noen gutter også vokse hår på brystet, ryggen eller nederst i de senere stadier av puberteten. Kropp og ansiktshår kan variere i farge fra håret på hodet. Timing og intensitet av hårvekst forskjellig for enkelte gutter. Hvis gutter ikke liker utseendet på sitt ansikts hår, kan de velge å barbere hjelp av en elektronisk barbermaskin, eller en barberhøvel og barberskum.

Hvordan bli kvitt bikini støt

Hvordan bli kvitt bikini støt


Bikini humper er barberhøvel humper som oppstår i kjønnshår (bikini) området og er en vanlig barbering irritasjon. Bli kvitt bikini støt når de har dannet er ikke lett, men de kan behandles. Nøkkelen til å bli kvitt dem, skjønt, er å unngå de forholdene som tillater dem å danne. Med litt forberedelse og omsorg, kan du unngå å måtte forholde seg til denne uheldige etter effekten av barbering.

Bruksanvisning

Forebygging gjennom riktig Barbering Technique

•  Bade i varmt vann eller ta en varm dusj for å myke opp håret og huden. Dette vil gjøre barberingen enklere og bidra til å redusere risikoen for bikini støt.

Vask kjønnshår område med en bakteriedrepende såpe før barbering. Dette vil holde bakterier som kan forårsake bikini støt fra å infisere din nybarbert hud.

barbere alltid med en skarp barberhøvel. Et sløvt barberblad, er mer sannsynlig å forårsake bikini støt. For å unngå dette, må du endre barberhøvelen etter noen få barberinger. Se Ressurser for noen måter du kan forlenge levetiden på barberhøvelen og holde det skarpt i mer enn ett bruk.

Barbere i retning av kjønnshår vekst. Barbering mot hårets vekstretning vil oppmuntre irritasjon og humper.

Påfør en barbering behandling med lidokain umiddelbart etter barbering for å redusere rødhet og irritasjon.

Lindrende bikini støt

6. Påfør aloe vera lotion til bikini støt. Aloe vera har et rykte for å lindre både smerter og betennelser.

Påfør bleie utslett krem til bikini støt. Bleie utslett krem ​​kan redusere betennelse fra barberhøvel irritasjon.

Påfør en roll-on deodorant til bikini støt. Dette er et triks anbefalt av noen dansere og modeller som rutinemessig slitasje badedrakter eller leotards.

Tips og advarsler

  • Løstsittende klær umiddelbart etter barbering for å unngå friksjon og ytterligere irritasjon av det berørte området. Skulle du fortsatt utvikle bikini støt etter denne prosessen, kan du bruke en kommersiell behandling spesielt formulert for bikini støt eller barberhøvel humper. Neosporin eller et annet antibiotikum salve kan også bidra til å redusere bikini støt. Den beste måten å bli kvitt dem, skjønt, er å unngå deres dannelse gjennom forsiktig barbering praksis.

Bryst Vekst Disorder

Hvis du har en vekst lidelse som betyr at du ikke vokser i samme takt som andre som er på din alder. Det er en standard vekstskjema som legen vil sjekke for å finne ut om du er over gjennomsnittet, gjennomsnittlig eller under gjennomsnittet. En vekstforstyrrelser kan resultere i mange ting, blant annet mangel på bryster eller utviklings brystene for tidlig.

Når Hormoner Act Up

Kjertlene i kroppen produserer hormoner, som er kjemiske budbringere. Større mengder av hormoner produseres når du skriver inn i puberteten. Disse hormonene be endringene i kroppen din, som for eksempel utviklings bryster og kjønnshår eller senking av stemmen din.

Forsinket eller for tidlig Pubertet

Det du har forsinket eller sen pubertet, betyr dette at kroppen og hormonelle endringer som skal ha skjedd ikke har. Noen barn opplever for tidlig pubertet, noe som betyr at deres hormoner har sparket i tidligere enn de burde ha.

Ofte sett

Den vanligste bryst vekst lidelse sett hos barn yngre enn 12 år er en ensidig bryst masse som tilsvarer asymmetrisk bryst utvikling. Ett bryst vanligvis utvikler tidligere enn den andre, men brystene som regel ende opp med å være symmetrisk, ifølge EMedicine.com.

Typer

Andre bryst vekstforstyrrelser inkluderer Athelia, noe som betyr fravær av brystvorter; amastia, som er fravær av brystvevet; polymastia, som er et ekstra bryst og polythelia, som er et ekstra nippel.

Hanner

Hanner kan ha en brystvekst forstyrrelse kalt gynekomasti, noe som får dem til å utvikle bryst. Overdreven østrogen hos menn kan stimulere mannlige bryst vekst. Under puberteten, kan en ubalanse av hormoner føre til mannlig brystkreft vekst. Når menn blir eldre, kan deres testosteron produksjonen synker og brystvekst forekomme.

Betyr Østrogen påvirker bryst vekst?

Østrogen påvirker bryst vekst, og senere i livet, mangel på det har også betydning for brystvev, og ikke på en slik god måte. Mangelen på østrogen vil påvirke formen og størrelsen på brystene dine.

Hormoner Kick In

Når en jente går gjennom puberteten, hennes hormoner, inkludert østrogen, frispark inn. Hennes brystene begynner å utvikle og hun begynner å vokse kjønnshår.

Orale prevensjonsmidler

Når en kvinne tar p-piller, som inneholder østrogen, kan dette gjøre henne brystene øker i størrelse på grunn av væskeretensjon forårsaket av østrogen.

Fettcellene

Østrogen har en direkte innvirkning på adipose (fett) celler. Østrogen gjør ikke cellene større, men gjør et større antall celler.

Virkningen av østrogen og progesteron

Under en kvinnelig menstruasjonssyklus, stimulerer østrogen veksten av melkekanalene i brystene. Østrogen produseres av eggstokkene de første to ukene (eller deromkring) av menstruasjonssyklusen. Når østrogennivået øker, som legger til rette for eggløsning i midten av syklusen. Hormonet progesteron overtar i løpet av andre halvdel av syklusen og stimulerer dannelsen av melkekjertlene. Brystene kan endre seg i størrelse og følelsen nærmere kvinnen får henne menstruasjon. Brystene kan hovne opp, bli øm og vond å ta på. Dette er forårsaket av hormoner østrogen og progesteron, ifølge Medicalcenter.osu.edu.

Tap av østrogen

Østrogennivåene reduseres drastisk under (og etter) menopause. Uten østrogen, blir bindevevet i brystet uelastisk og dehydrert. Brystet, som ble utformet for å produsere melk, begynner å miste sin form og krymper på grunn av mangel på østrogen. Dette er hva som forårsaker sagging brystene.

Slik barberer kjønnshår området

Slik barberer kjønnshår området


Barbering av kjønnshår området er gjort ved valg. Noen mennesker vil ha en ren barbering av hensyn til hygiene eller komfort. Kjønnshår barbering er ganske utfordrende ting å gjøre, spesielt for nybegynnere. Spesielt må forsiktig håndtering av høvelen på huden holdes for å unngå kutt eller barberhøvel sår (rød hud irritasjon).

Slik barberer kjønnshår området

•  Kjøp et barberblad som er av god kvalitet. Kjøp barberskum. Ved hjelp av såpe er ikke nyttig i å fremme et enkelt gli.

Kutt kjønnshår kort. Bruk skarp saks, med en butt spiss, for å forhindre at du utilsiktet poking huden din. Dra forsiktig i kjønnshår stram og nøye klippet håret så kort som mulig. Trimming kjønnshår kort gir enkel tilgang for en ren barbering slik at du kan tydelig se hva du gjør, hindrer deg fra å kutte deg selv.

•  Få i dusjen og suge din kjønnshår med lunkent vann i noen minutter før du fortsetter. Kjønnshår er grov og buskete, så det vil hjelpe når du suge dem med varmt vann. Vannet gjør håret mer smidig for en enklere barbering.

Påfør rikelig mengder barberskum til din kjønnshår området. Dette vil bidra til å myke opp håret enda mer, og kremen gjør håret stå opp, noe som gir en renere barbering. Barberskum eller gel, beskytter deg fra å få hakk, inngrodde hår, eller barberhøvel brannskader, siden produktene gir riktig fuktighet som vil gjøre deg i stand til å gli lett over overflaten uten friksjon.

Begynn barbering ved å dra håret stramt med en hånd og barbere med den andre hånden. Nøye barbere oppover, motsatt retning av hårveksten. Ikke bruk for mye press når du barberer deg. Skyll høvelen etter å gjøre et par slag for å hindre hår fra samler på høvelen og tilstopping det. Barbering mot retning av vekst kan være irriterende for noen - prøv barbering i retning av hårvekst i stedet.

6. Vær forsiktig. For menn, nøye barbere på skaftet av penis og rundt testiklene i en jevn oppadgående bevegelse. For kvinner bruke en hånd til å rulle den løse huden på kjønnsleppene og deretter forsiktig barbere går opp langs kantene for å fjerne små hår. Observere ekstra forholdsregler når du barberer deg langs disse anbudsdeler.

Skyll kjønnshår området nøye med varmt vann og dobbeltsjekke arbeidet ditt for å være sikker på at du ikke har gått glipp av noen del av overflaten. Hvis du er fornøyd med resultatet, tørk området med et rent håndkle og gå videre til det siste trinnet.

Påfør litt babyolje til det barberte området for å holde det fuktig og beskytte den mot irritasjon og kløe i huden. Du kan også være lurt å bruke en over-the-counter produkt som vil bidra til å redusere razor burn og inngrodde hår. De er lett tilgjengelig på salonger og narkotika butikker.

Hint

  • Hvis du barberer et område mer enn én gang, sørg for at du har nok barberskum på området for å unngå barberhøvel brannskader.
  • Kvinner bør ikke kjøpe barbering kremer laget for menn. Kjøp de som er laget spesielt for kvinner.
  • Velg riktig type produkter som passer din hud for å forebygge uønskede utslett og irritasjoner.

Mann Facial Hair Vekst

Mann Facial Hair Vekst


Ansikts hårvekst er kjent som en sekundær sex karakteristisk, og kan best besk tenkt som en bivirkning av muskel vekst og kjønnsmodning av puberteten.

Formål

Ansiktshår er i stor grad tilbakedannet i moderne mennesker, men kan opprinnelig ha gitt våre forfedre med en viss beskyttelse mot huden gnagsår og ekstrem kulde.

Androgen Sensitivity

All hårvekst er diktert av mengden av androgener (steroider) som produseres av kroppen. Jo mer følsomt område av kroppen er å androgener, jo raskere tykt hår begynner å vokse der. Ansiktet er mindre følsom for androgen enn hodet, og mer følsom enn resten av legemet.

Order of Growth

Den vanlige rekkefølgen av hårvekst på hanner i puberteten begynner i hjørnene av leppene, etterfulgt av overleppen, øvre kinnene, underleppen og lavere haken.

Lengde

Ansiktshår i de fleste ikke har en terminal grense på den måten at armhuler eller kjønnshår gjør, og kan vokse så lenge det er lov å.

Grånende

Ansiktshår vil generelt har en tendens til grå før hår på hodet, men vil beholde sin farge lenger i barten og lavere hake områder.

Kan Arginine & Ornitin Hurt Vekst?

Arginin og ornithine er to aminosyrer som er noen ganger tatt for å hjelpe til med body-building. Det er antatt at tilskudd av disse to aminosyrer kan øke muskelmasse, muligens på grunn av deres innvirkning på veksthormon. Mens disse aminosyrer kan føre til endringer i veksten hormonnivået, er det ingen bevis for at denne endringen kan ha negative effekter på vekst.

Arginin og Ornitihine og veksthormon

Arginin og Ornitin er i stand til å stimulere frigjøringen av veksthormon.

Effekter av Growth Hormone

Veksthormon arbeider for å stimulere celle reproduksjon, vev vekst og vekst hos barn.

Administrasjonsveier

Arginin og ornitin er begge i stand til å bli administrert via en IV eller oralt. IV aminosyrer er mer potent på å stimulere veksthormon utgivelse.

Variabilitet Effects

Evnen til arginin og ornithine å forårsake frigjøring av veksthormon varierer basert på alder, kjønn, vekt, genetikk og andre faktorer.

Effekter av trening

Trening kan også føre til frigjøring av veksthormon, og mens arginin og ornithine kosttilskudd ikke føre til større utslipp, har de ikke hemme det heller.

Nail vekst problemer

Nail vekst problemer


Nails er herdet skinn celler som beskytter bløtvevet av våre fingre og tær. Hastigheten som negler vokser varierer fra person til person. Noen faktorer som hemmer vekst er alder, sykdom og hormonelle ubalanser. Vanligvis menns negler vokser raskere enn en kvinnes (med mindre hun er gravid), neglene på den dominerende hånd vokse raskere og negler generelt vokse raskere enn tåneglene.

Infeksjoner

Soppinfeksjoner (Onychomycois) er den ledende årsaken til spiker vekst problemer. To typer sopp er dermatofytter og gjær (Candida). Dermatofytter er mer vanlig i tåneglene og Candida i negler. Soppdrepende krem ​​er ofte ikke nok til å bli kvitt spiker senger av disse problemene og en oral medisin er ofte foreskrevet.

Bakterielle infeksjoner vil også hemme veksten. Disse oppstår vanligvis når den myke huden rundt neglene blir skadet eller gjentatte ganger utsatt for kjemikalier eller nedsenking. Svulster og vorter som vokser på, under eller rundt neglene vil mest sannsynlig må fjernes kirurgisk.

Nail Biting

En spiker bite vane er en vanskelig å bryte. Nail biting (Onychophagia) ødelegger utseendet på spiker og ofte spiker biters også skade den omkringliggende huden, noe som kan føre til infeksjoner. Hvis biting er forårsaket av angst eller tvang atferdsterapi kan være nødvendig. Ellers kan du prøve noen dårlige smaker neglelakk eller anti bitende væsker for å hjelpe deg å sparke en vane.

Vitaminmangel

Ikke får nok vitaminer i kosten vil føre til kjedelig og sprø negler. Sørg for å spise masse mørke grønne grønnsaker samt gule og oransje frukt. Du kan også finne denne fettløselig vitamin i lever og eggeplommer. Forbruker nok B-kompleks vitaminer er viktig for din hud og hår samt neglene. Siden de ikke lagres i kroppen, må du få dem utelukkende fra mat som hele korn, kjøtt og fisk.

Forebygging

Nail vekstforstyrrelser kan komme av dårlige neglepleie vaner. Hudleger anbefaler å holde alle neglene rene og tørre. Dette hemmer bakterier fra siver under. Sørg for å klippe neglene rett over. Hvis du kurven din kutt, er du ansvarlig for å skape en smertefull inngrodd tånegl. Hvis du oppdager en rippet eller snagged negl sørg for å sende det ned så snart som mulig. Husk å ikke sende inn et punkt som det svekker negler. Til slutt, ha riktig montering sko og skjemme bort føttene med fuktighetskrem.

Behandlinger

Oppmuntre blodstrøm til neglene ved å massere dem daglig. Gjør dette ved å holde hendene rygg mot rygg og lett gni neglene mot hverandre. Kjøp cuticle krem ​​for å massere inn den tynne huden som dekker neglen seng. Bortsett fra blant annet mye frukt og grønnsaker i kostholdet ditt, må du også sørge for at du spiser nok protein. Prøv å spise belgfrukter eller kjøtt hver dag for å få de nødvendige dagpenger.

Age & Tynning Kjønnshår

Age & Tynning Kjønnshår


For mange mennesker, kjønnshår tynner ut som de gamle. Dette kan være bivirkning av visse vilkår og atferd, eller kan bare være en naturlig del av modningsprosessen.

Normal aldring

I de fleste tilfeller kan tynning kjønnshår tilskrives den naturlige aldringsprosessen. Mye som du kan miste hår på hodet som du blir eldre, kan du miste din kjønnshår også.

Menopause

Menopause kan føre til at du mister kjønnshår. Dette kan skje rett før eller rett etter overgangsalderen. Dette er på grunn av hormonelle endringer som påvirker hårveksten. Hvis det virker som at du ikke har sluttet å miste kjønnshår etter at du går gjennom overgangsalder, så vil du kanskje å ta kontakt med lege og har hormonnivået kontrolleres. De fleste kvinner ikke mister alle sine kjønnshår.

Graviditet

Under graviditet hvert hår på kroppen din kan bli påvirket. Graviditet kan føre til at håret som din kjønnshår å begynne å sykle sammen og vokse på en gang, og da kan de kaste alt på en gang, forårsaker du å miste kjønnshår. Dette kan skje innen seks måneder etter levering. Hvis problemet vedvarer, bør du oppsøke lege og få skjoldbruskkjertelen testet, så det kan endre seg under svangerskapet.

Andre grunner

Du kan også ha tynt kjønnshår på grunn av en skjoldbrusk problem. Tynning kjønnshår kan også forekomme i mennesker i alle aldre på grunn av hormonelle eller ernæringsmessige mangler, eller av visse medisiner.

Regrowing Kjønnshår

Noen ganger kjønnshår vokser tilbake naturlig som hormonelle, skjoldbruskkjertelen eller ernæringsmessig balanse er gjenopprettet til kroppen. Hvis den ikke kommer tilbake, kan du bruke resept aktuell kremer eller få kirurgisk hårtransplantasjon.

ADHD og vekst

ADHD og vekst


Foreldre har lenge hørt advarsler om at medisiner for ADHD (ADHD) vil "stunt" sine barns vekst. Mer nøyaktig, kan medisiner bremse veksten, som må tas i betraktning når de bestemmer seg for å starte et barn på sentralstimulerende medisiner for ADHD.

En misvisende benevnelse

Et begrep som brukes for fritt, gjelder hemmet vekst til barn som har veksttakten faller betydelig under det av sine jevnaldrende, vanligvis på grunn av underernæring eller en annen medisinsk tilstand. De er vanligvis i bunnen tre til fem prosent for høyde og vekt (selv om noen barn vil falle det naturligvis).

Vekst på umiddelbar frisetting Metylfenidat (Ritalin)

I en studie utført av National Institute of Mental Health, bremset veksten for barn på medisiner, med en gjennomsnittlig forskjell etter tre år med tre fjerdedeler av en tomme mindre enn sine ikke-medisinert jevnaldrende, selv om vekstrater hadde normalisert.

Vekst på depotplaster

I en annen studie, vekst av barn iført en metylfenidat patch også bremset, i samsvar med andre studier. Denne effekten reduseres over tid og var mest tydelig i den innledende behandlingsåret.

Vekst på Extended-Release Metylfenidat

En studie av barn på utvidet-release metylfenidat fant at over 21 måneder, forskjellen mellom faktisk og forventet høyde var mindre enn en tiendedel av en tomme.

Veie risikoen

Før en beslutning om å medisinere barnet ditt, blir informert. Pass på å vurdere alle risikoer og fordeler. Hvis du velger medisinering, har legen din nøye overvåke barnets høyde.

Nutrition & Brain Vekst i førskole Years

Nutrition & Brain Vekst i førskole Years


Den aldersspenn på tre til fem år, eller førskolen årene, er en svært travel tid for små barn. Det er i disse årene at et barn lærer å kommunisere riktig, sosialisere, tilpasse seg ulike miljøer og bli mer nysgjerrig på sine omgivelser. Siden det er så mye å lære og oppdage din preschooler går gjennom, utvider hjernen hans en god del, også. Ernæring eller feil ernæring på dette stadiet fører til alvorlige kognitive og atferdsvansker.

Den Preschooler hjerne

Et barns hjerne ved fødselen er i en uferdig tilstand. De 100 milliarder celler det har på dette stadiet er ikke knyttet til hverandre. Koble til og forsterke disse tilkoblingene er den viktigste oppgaven din preschooler hjerne. Etter den tid barnet er tre, har han mer enn dobbelt så mange tilkoblinger enn en voksen. Jo mer barnet opplever, er flere tilkoblinger (eller ledninger) dannet. Tilkoblinger som ikke brukes ofte vil senere bli eliminert.

Effekter av dårlig ernæring

Underernærte preschoolers har lavere IQ med så mye som 15 poeng eller mer. De mangler sosialisering ferdigheter og har mer atferdsproblemer. Læreevne og konsentrasjons spenn er også betydelig lavere enn riktig næring barn. En spesielt alarmerende faktum når det gjelder næring og hjernens utvikling av små barn, er at selv en liten grad av feilernæring kan føre til de ovennevnte abnormaliteter.

Ernæring for førskolebarn

Den sikreste måten å sikre ditt barns riktig hjernens utvikling er å gi et godt balansert kosthold som inneholder alle essensielle vitaminer, mineraler og proteinrik mat. Selv om ditt barns kalori behov ikke kan være så mye som en voksne, hans proteinbehovet er forholdsvis ganske høy. Derfor, sørg for at barnet ikke bruker tomme kalorier fra høy sukker mat og junk mat. Gi dem med sunn snacks som frukt og ostesmørbrød, smakstilsatt yoghurt, etc.

Viktige mikronæringsstoffer

Jernmangel er den høyeste i USA hos barn under fem år. Det er den viktigste årsaken til tretthet, nedsatt konsentrasjonsevne og nedskrevne problemløsende evner. Mate barnet ditt egg, kjøtt og fisk og jern-forsterkede matvarer sammen med frisk frukt og grønnsaker for optimal jern absorpsjon. Oppmuntre barnet til å drikke minst tre glass melk hver dag, som det er en rik kilde til kalsium for den voksende hjernen og kroppen.

Læring mens fôring

Jo mer et barn erfaringer, utvikler mer hans hjerne. Involver barnet i måltidet-planprosessen for å stimulere hjernen hans. Dra på shopping for dagligvarer med ham. Be ham om å hjelpe til på kjøkkenet. Ha måltider sammen. Skape et miljø der barnet ditt får den beste ernæring sammen med maksimal vekst hjernen.

Hvordan fremme Høyde Vekst

Hvordan fremme Høyde Vekst


Et barns ultimate høyde bestemmes i hovedsak av hans genetikk og høyden av sin mor og far; Men det er andre faktorer som kan påvirke et barns høyde. Ifølge Mayo Clinic, vil dobling barnets høyde i en alder av to gi deg en tilnærming til hvor høy han kommer til å bli som voksen, så lenge ingenting forstyrrer den normale vekstmønster.

Hvordan fremme Høyde Vekst

Hva kan forstyrre Vekst; Hva fremmer vekst

Forhold som veksthormonmangel, Down syndrom eller skjoldbrusk sykdom, kan påvirke høyden, ifølge Mayo Clinic. Kortison og kortikosteroid bruk kan også redusere den endelige høyde av et barn. En person som ikke har noen av disse forholdene, eller som ikke har tatt noen av disse medikamentene som et barn har en bedre sjanse til å vokse til minst en gjennomsnittlig høyde.

får nok kalsium og protein i kosten er nødvendig for et barn å vokse normalt. Gi barnet ditt melk, som inneholder både kalsium og magnesium. Barn i 1 til 3 år gamle aldersgruppe trenger 500 mg kalsium per dag. Barn i 4 til 8 år gamle aldersgruppe trenger 800 mg om dagen og barn mellom 9 og 18 Behov 1300 mg om dagen, ifølge Sheknowshealth.com. Friske barn trenger 0,55 gram protein per dag per kilo kroppsvekt. For eksempel trenger en 29-kilos barn 16 gram protein daglig, i henhold til Baylor College of Medicine.

Unge mennesker bør unngå å røyke og drikke og styre klar av matvarer som inneholder store mengder sukker og karbohydrater.

Forstå at et barn som er undervektig kan ikke vokse til å bli like høy som han ville vært hvis han var en normal vekt som en unggutt. Den spiseforstyrrelse anorexia nervosa kan stunt høyde gevinster i løpet av puberteten, ifølge Mayo Clinic. Når puberteten er over, er det ingen måte til å gjenvinne det mulighet for vekst. På den annen side kan et barn som er overvektige være høyere enn sine jevnaldrende, som fedme endrer bein modning. Barnet kan vokse raskt i ung alder, men vil slutte å vokse før hans ikke-overvektige jevnaldrende.

Forbruk av jern er viktig for et barns vekst, ifølge Health.msn.com. Småbarn krever 7 mg jern daglig for å forebygge jernmangel, noe som kan påvirke læring, vekst og atferd. Barn som ammes får lett absorberes jern fra morsmelk. Morsmelkerstatning og mat er vanligvis jern-forsterkede. Når barnet går over til voksenfôr, må han fortsette å spise jern-forsterkede matvarer. Iron forsterkede matvarer inneholder bønner, tunfisk, laks, rødt kjøtt, grønne grønnsaker, spinat, tofu, ris, brød og korn.

Hvordan nå en maksimal vekst og høyde

Hvordan nå en maksimal vekst og høyde


Genene arvet fra dine foreldre spiller en stor faktor i hvor høy --- eller kort --- du vil vokse til å bli. Gjennom hele livet ditt, vil du oppleve vekst spruter, som er perioder med økt vekst. Den største vekstspurten skjer når du er en baby, etterfulgt av en annen vekstspurten når du kommer i puberteten. Som du opplever disse vekst spruter, er det viktig å konsumere et riktig kosthold og delta i regelmessig mosjon. Etter 25 år den naturlige prosessen med bein vokser stopper opp, og vil du har nådd ditt maksimale vekst og høyde.

Hvordan nå en maksimal vekst og høyde

•  Spis regelmessige måltider for å stimulere vekst. Det anbefales at i stedet for å spise tre store måltider om dagen, spiser du fem på syv mindre måltider. Når du går gjennom en vekstspurt, vil kroppen din krever mye energi fra maten, så det er viktig å spise sunt, godt balanserte måltider.

Konsumere matvarer som er rike på vitamin D og kalsium, som både hjelpe bein vokse. Melk og melkeprodukter som ost er gode kilder til kalsium for å bidra til å styrke bein som de vokser. Vitamin D er ikke veldig vanlig i vanlige matvarer, men du kan få din daglige dose av vitamin D gjennom befestede drikker eller gjennom daglige vitaminer.

Få nok søvn til å gi kroppen din med den energien den trenger for å vokse til sin maksimale størrelse og høyde. Manglende søvn kan begrense kroppens vekst syklus, så sørg for at du får den anbefalte søvn for din alder. Det anbefales at barn i skolealder får mellom 10 og 12 timer søvn hver natt.

Utfør tøyningsøvelser og delta i regelmessig fysisk trening for å hjelpe rette for vekst. Øvelser som yoga og pilates hjelp til å justere ryggraden, forbereder den for forlengelse opplevde under vekst.

Oppgave god holdning for å hjelpe ryggraden vokser rett og høy. Hvis du er konstant lute, vil ryggraden ikke utvikle seg riktig, slik at du ser mindre høy enn du egentlig er. Pass på å sitte rett, med skuldrene tilbake og unngå å gå i en krum-over posisjon.

Hint

  • Hvis du er opptatt av din vekst, og du ikke ser ut til å være møte de vanlige normer for vekst for din alder, selv etter at du treffer puberteten, ta kontakt med en medisinsk faglig. Det er flere forhold som for eksempel svulster i hypofysen og forstyrrelser som kan føre til uregelmessigheter i vekst.

Slik unngår du at intrauterine vekst begrensning

Slik unngår du at intrauterine vekst begrensning


Intrauterin veksthemning (IUGR) er en tilstand der vekst og vekt til et ufødt barn er lavere enn normal hastighet ventet innen et visst stadium i svangerskapet. Et foster opplever denne tilstanden veier vanligvis mindre enn 90% sammenlignet med normale fostre av samme svangerskapslengde. De er mer sannsynlig å oppleve helseproblemer i løpet av uker for å være inne i livmoren, og selv etter fødselen. Når de blir født, vises de tynne med blek, tørr hud og er karakterisert som liten for svangerskap alder (SGA). Kvinner med dårlig ernæring, som er i røyking og rusmisbruk (narkotika og alkohol) under svangerskapet, er å gjøre sine babyer er mottakelige for intrauterin eller begrensning fostervekst. Andre faktorer som kan forårsake IUGR inkluderer gravide mødre med høyt blodtrykk, stress, nyre-og hjertesykdommer, mors anemi, redusert blodgjennomstrømning i livmoren og morkaken, og diabetes. Flersvangerskap (tvillinger eller trillinger) og kromosomavvik kan også disponere begrensning fostervekst.

Slik unngår du at intrauterine vekst begrensning

Gjør prenatal checkups regelmessig. Ditt besøk til legen spiller en viktig rolle når det gjelder å ta godt vare på ditt ufødte barn. Det vil hjelpe oppdatere barnets vekst og utvikling. Og hvis det er problemer til stede, kan tidlig ledelse være til stor hjelp i å forebygge ytterligere komplikasjoner.

Spør legen din om noen nyttige råd om hvordan du kan holde babyen sunt gjennom hele perioden av svangerskapet, og sørg for å følge hver enkelt instruksjon gitt til deg.

Legg merke til bevegelse av babyen hele tiden. Overvåking av babyens spark og bevegelser i magen din er viktig i å oppdage barnets normale utvikling. Fosterbevegelser vanligvis skje innen 16 til 20 uker av svangerskapet. Hvis babyen beveger seg mye, er dette vanligvis en indikasjon på at han / hun er frisk. Men hvis barnet sjelden beveger seg eller beveger seg ikke i det hele tatt, må du kontakte legen din med en gang - dette kan tyde på et eksisterende problem som må håndteres umiddelbart.

Ta godt vare på kroppen din ved å spise sunt. Fetal vektøkning og vekst i stor grad avhenger av mødrenes ernæringsstatus. Spis riktig ved å konsumere sunn mat og følge den anbefalte mengden kalorier som trengs for gravide.

Få nok sengeleie. Gravide kvinner bør prøve å ha 8 timers søvn hver natt, sammen med en time eller to av naps hver ettermiddag. Hviler mye er gunstig i å forbedre fosterets sirkulasjon og bidrar til å fremme sunn vekst og utvikling.

Prøv å slappe av og se blodtrykket. Unngå å gjøre anstrengende aktiviteter mens du er gravid. Hold deg stress-fri for å opprettholde et sunt blodtrykk og generell helse - babyens helse vil dra mye ut av det.

Unngå å drikke alkohol, røyke og bruke narkotika under svangerskapet. Alle disse anses høy risiko for å stanse normal vekst og utvikling av ditt ufødte barn. Prøv å forbedre livsstilen din for å få til babyens helse.

8 trenings vei til å ha en sunn baby. Lav effekt aerobic øvelser som svømming, ergometersykling og turgåing, innlemmet med rytmisk pust, er gunstig for gravide. Dette vil bidra til å forbedre blodsirkulasjonen og kan bidra til å lette ubehag under svangerskapet. Før man planlegger et treningsprogram, sørg for å sjekke med legen først. Legen din vil hjelpe deg å avgjøre riktige øvelser som vil være best for deg og babyen din.

Hint

  • Unngå å gjøre hard trening for å hindre kortpustethet og fallulykker. Og også når du trener, prøv å ikke gjøre det midt i en svært varm dag for å unngå overoppheting deg selv - du kan i stedet gjøre treningen tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen.
  • Rommet som du trener i, bør være riktig ventilert; og du bør drikke mye væske, selv om du ikke føler deg tørst.

Vekst av Preemies

Vekt av premature barn

Premature babyer begynne livet litt bak kurven i forhold til barn som er født til termin. De er generelt mindre og kan vokse saktere i begynnelsen. Medisinske og teknologiske fremskritt har aktivert 90 prosent av babyer født som veier 800 gram eller mer (litt under 2 pounds) for å overleve. Babyer som veier 500 gram (litt mer enn £ 1) ved fødselen har en 40 til 50 prosent overlevelse, selv om disse barna kan oppleve komplikasjoner med utvikling og helse. Preemies veier mindre enn 1500 gram vil vanligvis gå ned i vekt snart etter at de er født. Mesteparten av dette er vann vekt, men en del av det er også kroppsmasse. Etter den tid preemies er 2 til 3 uker gamle, har de som regel tilbake til sin fødselsvekt.

Vekst på Very Small Preemies

Preemies som er født ekstremt liten og som er syke pleier å ha en langsom vekst. Disse babyene er sannsynlig å falle langt under veksten diagrammet for spedbarn, og vil ta lengre tid enn større preemies å fange opp til vekstratene som ligner på fullbårne spedbarn. Men en preemie som fortsetter å øke vil snart være i stand til å få vekt i samme tempo som en baby i livmoren, vanligvis 1/3 til 1 gram per dag.

Faser av vekst for Preemies

En preemie babyens vekst kommer i faser. Først babyens hode vil vokse, da dens vekt, og til slutt sin lengde. Ifølge Dr. Raye-Anne deRegnier, en neonatolog ved Children Hospital of St. Paul, Minnesota, "85 prosent av premature barn har innhentingsvekst og lande på den vanlige vekst diagram av to år." Barnets lege vil sjekke barnet jevnlig for å sørge for at han vokser og utvikler seg på en god tempo. Foreldre bør ikke bekymre deg om hvor barnet er på vekstkurver i bøker. Premature babyer ofte vokser i spruter.

Ernæring

Premature babyer har en raskere metabolic rate enn fullbårne babyer, så ernæring er svært viktig. Fôring barnet sin mors morsmelk ofte og i små mengder er det beste løpet av handlingen for å oppmuntre jevn vekst. Når barnet er sterk nok til å die, kan mor amme henne.

Etter hvert som barnet vokser opp

Selv preemies vokser saktere i starten enn fullbårne babyer, de har god tid til å fange opp. Ifølge American Academy of Family Physicians, de fleste barn født tidlig slutt nå en normal størrelse for deres alder. Mange premature babyer også nå store utviklingsmessige milepæler, slik som å sitte opp på 6 måneders alder, rett etter planen. Noen babyer som er født for tidlig vil forbli liten for hele livet. Dette er mest vanlig blant babyer som veide mindre enn 2,5 pounds ved fødselen eller som led av en lang sykdom.

Barn Vekst av Percentile

Barn Vekst av Percentile


Svært få ting mystifisere, forvirre og bekymre foreldre så mye som deres baby vekst ved persentilen. Foreldre uendelige stirre på diagrammer og prøve å finne ut om deres babyens utvikling er normal eller hvis de er for korte, for tynn eller for tung. La oss ta en titt på vekstprosentiler for å se hva de viser oss, hvordan de kan være nyttig og klare opp noen populære misoppfatninger.

Betydning

Leger bruker pediatriske vekstkurver for å sjekke hvordan en baby vekst sammenlignet med andre babyer på samme alder og kjønn. Begynnelsen ved fødselen, de plotte målingene på et diagram og tilordne persentiler til denne veksten. For eksempel vil en baby som faller i kategorien gjennomsnitt bli tildelt 50 prosent og 50 prosent i vekt høyde.

Funksjon

Persentil sammenligning tillater leger å avgjøre om det kan være et problem med en baby helse. Hvis et spedbarn plutselig faller av diagrammet i vekt, kan det tyde på at han har noen form for underliggende helseproblem som må undersøkes grundig.

Typer

Gutter og jenter er målt ved ulike diagrammer siden deres vekst mønstre pleier å variere som er eldre barn og de under 3. hodemål er også plottet på et annet diagram som er vekst og vekt når barna blir eldre.

Betraktninger

Persentil vekst er bare én faktor som leger bruker til å skjelne noen form for medisinsk eller utviklingsspørsmål i en baby eller barn. Mønstre som faller utenfor rekkevidden av "normal" er ikke nødvendigvis et problem hvis de ikke blir ledsaget av noen andre problemer.

Misforståelse

Å ha en lav eller høy persentil av vekst er vanligvis ikke et problem hvis barnet ditt forutsigbart holder seg innenfor samme persentil. Leger blir bekymret når en baby vekst "glipper" eller begynner å avvike i diagrammet. Det er visse aldre når det er normalt for en baby eller lite barn til å justere sin vekst.