Digidexo.com

Revmatiske lidelser

Revmatiske lidelser


Revmatoid artritt er en autoimmun sykdom som fører til kronisk betennelse i leddene i kroppen. En autoimmun sykdom oppstår når kroppens eget immunsystem feilaktig angriper sitt eget vev. Leddgikt betyr betennelse i leddet hvor en eller flere knokler møtes, forårsaker leddsmerter, hevelse og stivhet. Revmatoid artritt er en ødeleggende sykdom som rammer flere kvinner enn menn. Mer enn 100 forskjellige revmatiske lidelser påvirker om lag 2 millioner mennesker i USA som har revmatoid artritt.

Vanlige symptomer på Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt påvirker mennesker i alle aldre, barn, ungdom og eldre mennesker. Symptomene er stort sett de samme, og de inkluderer leddsmerter, hevelse i ett eller flere ledd, stivhet, ømhet når trykket er brukt til felles, konstant eller tilbakevend smerte, tap eller problemer med å flytte en felles, fakkel-ups er når symptomer på revmatoid artritt komme og forsvinne igjen før en annen blusse opp skjer, tretthet, knuter er harde klumper som ligger på eller i nærheten av en felles, for eksempel albuer.

Forvaltning av Rheumatiod Leddgikt

Det finnes ingen kur for revmatoid artritt, men med riktig behandling, felles beskyttelse og endringer i livsstil, kan du leve et langt og produktivt liv med revmatoid artritt. Symptomer på revmatoid artritt kan holde deg fra å bry seg normale aktiviteter, som for eksempel husarbeid, åpne en konvolutt og gåing. I remisjon betyr ingen symptomer, og du leve et normalt liv.

Faktorer av Revmatoid Artritt

Legene vet ikke hva som forårsaker leddgikt, men visse faktorer kan øke sykdommen. For eksempel, kvinner er mer sannsynlig å utvikle leddgikt enn menn; revmatoid artritt oppstår i alderen 30 til 60, men kan også oppstå i alle aldre; du er mer sannsynlig å utvikle sykdommen hvis familiemedlemmer hatt sykdommen; røyking øker risikoen for å utvikle leddgikt; og slutte vil bidra til å redusere sjansen for å utvikle revmatoid artritt.

Øvelse behandling av revmatoid artritt

Det finnes ingen kur for revmatoid artritt, men det finnes alternativer tilgjengelig. Tidlig behandling vil bidra til å redusere risikoen for uførhet og misdannelse. Fysioterapi bidrar til å øke muskelstyrke og smerte. Hydroterapi er trener i varmt vann som bidrar til å redusere vekten på leddene, slapper musklene og bidrar til å lindre smerte. Ergoterapi lærer deg å redusere stress på leddene, hvordan du bruker splinter, med en stokk eller rullator, og lære å tilpasse seg omgivelsene ved hjelp av ulike enheter.

Behandling for revmatoid artritt

Behandling kan bidra til å redusere betennelse i leddene, lindrer smerte og for å hindre eller forsinke leddskader og for å hjelpe deg å gjøre normale aktiviteter som husarbeid eller hagearbeid. Trening, som gåing eller svømming, kan bidra til å styrke felles muskler. Det finnes ingen kjent diett for revmatoid artritt, men å spise sunne måltider ved å legge til frukt, grønnsaker og helkorn kan hjelpe deg å kontrollere vekten eller vedlikeholde den. Til slutt, bruke varme til de berørte ledd for å hjelpe heve smerte og lære å slappe av for å redusere stress og kontrollere smerte.