Digidexo.com

Hva er Flea Dirt?

Hvis du aldri har hørt om denne typen sotete stoffet før, telle deg (og din pet) som en av de heldige. Når du finner denne skitt på din hund eller katt, er det et sikkert tegn på kjæledyret ditt har lopper. Men nå som du har hørt om det, er du sannsynligvis lurer på hva dette loppe skitt er.

Funksjoner

Loppe skitt er faktisk ikke skitt i det hele tatt; det er egentlig loppe avføring, eller avføring fra en loppe. Det høres kanskje litt på ekkelt side, men det er den grunnleggende definisjonen av smuss. Dette smuss består alltid av blodet som er blitt fordøyd fra fôring på loppe mange, vanligvis en hund eller en katt i alle størrelser eller rase. Det burde ikke komme som mye av et sjokk at, når du finner loppe skitt på kjæledyret ditt, er det ganske mye en garanti ditt dyr har lopper.

Betydning

Det meste av skitt du ser på kjæledyret ditt vil komme fra den kvinnelige loppe, selv om den mannlige av artene lever også av blod av sitt vertsdyr og vil slippe skitt. I en kvinnelig loppe livssyklus, vil hun sette bort omtrent femten ganger sin egen kroppsvekt, noe som ikke ser ut som mye når du tar hensyn til hennes størrelse, men det kan legge opp for kjæledyret ditt, og vike for betydelig tap i blodet, noen ganger fører til anemi.

Identifikasjon

Vanligvis vil du finne alle slags loppe skitt på magen av en infisert dyr. Selv om skitt er ikke eksklusivt til dette området av en hund eller katt, er det ofte det enkleste stedet å oppdage, spesielt når rasen din har ganske mørk pels. Loppe skitt vil vises som om noen har mer eller mindre drysset pepper på kjæledyret huden, dukke opp som svarte prikker på magen eller base av hårene. For å sikre at dette er i utgangspunktet det du ser på, sveiper den mistenkte smuss fra kjæledyret mage eller hud med et hvitt papir håndkle, og deretter slipper en dråpe vann på skitt. Etter et øyeblikk eller to, vil smuss skifte farge fra svart til en rødbrun.

Betraktninger

Men loppe skitt er ikke bare funnet på kjæledyret ditt, kan det også dukke opp på sin sengetøy (eller hvor som helst dyret sover på en konsistent basis). Mange vil merke noe rødlig eller rødbrun flekker på kjæledyret seng eller teppe. Vanligvis er dette skitt en overføring fra dyrets hud. Selv om du aldri har sett en loppe på kjæledyret ditt, er tilstedeværelsen av denne skitt på huden sin eller seng et sikkert tegn på din lille krabat har hatt befatning med denne pest.

Effekter

Når du har oppdaget loppe skitt på din hund eller katt, bør behandlingen snart følge - børsting, sjamponering og behandle eventuelle infisert område (kjæledyr senger, tepper, stoler og andre mulige flekker i ditt hjem eller leilighet). Det er egentlig best og tilrådelig å ta kontakt med kjæledyret veterinær for å få mest mulig informert alternativet for behandling, men det finnes en rekke loppe sjampo og regulatorer på markedet.