Digidexo.com

Den Fordeler og ulemper ved Cytogenetikk

Den Fordeler og ulemper ved Cytogenetikk


Cytogenetisk forskning er på vei oppover, og kan påvirke alle aspekter av livet, fra herding sykdommen til å vokse den perfekte tomat. Cytogenetikk er studiet av celler som kalles kromosomer som utgjør deoksyribonukleinsyre (DNA), og hvor disse cellene påvirker arvelighet. Den første kjente bruken av ordet "cytogenetikk" var i 1931. Feltets forhold til medisinske diagnoser og genteknologi har blitt et hett tema.

Fordeler

Cytogenetikk gir flere fordeler. Cytogeneticists har utviklet måter å diagnostisere typer kreft og finne den beste behandlingsmetoden. Den molekylære studier av kromosomer kan gi leger og pasienter med en prognose for utvikling av visse sykdommer. For eksempel kan prenatal testing avsløre mottakelighet av et ufødt barn til kontrahering barndommen leukemi eller alvorlige kommunikasjonsforstyrrelser. Studier av plante- og dyre kromosomer og struktur tillater forskere å modifisere matvarer genetisk til å motstå sykdom og, som et resultat, å mate flere personer.

Ulemper

Cytogenetikk har ulemper også. Noen forskere hevder at kostnadene ved cytogenetikk forskning oppveier fordelene. Andre hevder at utbredt bruk kan føre til upsetting naturlige løpet av evolusjonen. Sin rolle i biologisk krigføring er også en bekymring. Forskere over hele verden har evnen til å lage patogener mye mer virulente enn de som finnes i naturen. Selv om de ikke brukes som våpen, risikoen for små mengder forlater et laboratorium som skyldes menneskelig svikt er høy og kan ha ødeleggende effekter.

Etiske Bekymringer

Cytogenetikk forskning øker raskt, og så er de spørsmål om dens innvirkning på samfunn og kulturer. Bekymringer inkluderer etiske dilemmaer om reproduktive rettigheter, tilgang til testing og påfølgende omsorg, effekter på økosystemet og genetisk mangfold. Noen lurer på om ikke cytogenetisk testing bør utføres for å avdekke en sykdom som ingen behandling eksisterer. Andre mennesker vurdere implikasjonene for genetisk veiledning hvis cytogenetisk testing fører til en relativt lav oppklaringsprosenten for fostre med unormale kromosomer.

Outlook

Fremskritt innen cytogenetikk har funnet sted i flere tiår og fortsetter å øke på raske priser. Hvert funn presenterer en rekke fordeler og ulemper å vurdere. Økonomi, medisin, politikk, jus, ernæring og økologi er berørt, og spille en del i bruk av cytogenetisk forskningen og dens resultater.