Digidexo.com

Blokkerte Duodenum Symptomer

Blokkerte Duodenum Symptomer


En blokkert tolvfingertarmen er en patologi av tarmen og krever rask medisinsk behandling. Den sykdom er også referert til som en tolvfingertarmobstruksjon. Den duodenum er plassert umiddelbart etter magesekken i fordøyelseskanalen, og er en del av tynntarmen. Dens viktigste funksjon er å legge til rette for fordøyelsesenzymer. En rekke årsaker har vært innblandet i duodenal blokkeringer, og den lar seg behandle sykdom har flere distinkte symptom grupper.

Magesmerter

Lokalisert smerte er vanlig hos pasienter med en blokkerte tolvfingertarmen. Smerten er lokalisert rundt navlen, og kan være intermitterende eller konstant. Kontinuerlig sterke smerter kan tyde på kvelning av tolvfingertarmen, som er et medisinsk nødstilfelle. Ifølge eMedicine, har endringer i kvaliteten på smerte kan foreslå blokkeringen forverret.

Oppkast

Oppkast kan bety en rekke forhold, men oppkast er ofte innblandet i duodenal obstruksjon. Grønnfarget oppkast peker på galle utgivelse uten fordøyelsen, og betegner en blokkering i nærheten av magen. Denne fargen er kjennetegn på en medfødt tarm misdannelse hos spedbarn, men kan også forekomme hos voksne. Den primære risikoen for oppkast, eller oppkast, er dehydrering. Behandlingen kan kreve væsker levert intravenøst.

Diaré og forstoppelse

Diaré er symptomatisk for et delvis hindret duodenum. Treg fordøyelse kan oppstå og de nødvendige næringsstoffene er ikke fullt absorbert fra mat. Oppblåsthet, forstoppelse og forstoppelse kan forårsake abdominal oppblåsthet og gass. Fullstendig stans av avføring kan oppstå med obstipasjon. En lege undersøker en pasient kan føle ved palpasjon ufordøyd mat i magen eller økt væskeansamling.