Digidexo.com

Hvordan øke Lumen Diameter

Hvordan øke Lumen Diameter


I medisin, begrepet "lumen" refererer til det hule indre av et blodkar. Innsnevringen av disse fartøyer er på grunn av plakk. I tilfelle av de koronare arterier som tilfører oksygen og blod til hjertet, er denne innsnevring av fartøy kalles koronar hjertesykdom og er nr 1 dødsårsak i De Forente Stater. Noen risikofaktorer for CHD, inkludert kjønn, alder og genetikk, kan ikke endres. Men mange risikofaktorer kan, for eksempel høyt blodtrykk og kolesterol, narkotikamisbruk, røyking, mangel på mosjon og fedme. Behandling for CHD innebærer økt diameter av lumen gjennom kirurgi, medisinering eller livsstilsendringer.

Hvordan øke Lumen Diameter

Planlegge en avtale med legen din hvis du har noen av risikofaktorer forbundet med CHD, eller hvis du opplever angina, en tilstand der brystsmerter kommer med anstrengelse og går bort med resten.

Godta eventuelle tester legen ønsker å utføre for å utelukke eller diagnostisere CHD. Vanlige testene inkluderer en invasiv X-ray av koronar, kalt koronar angiografi, og en ikke-invasiv bildediagnostikk prosedyre som kalles en CT angiografi. Elektrokardiogram, utøve stresstester og MRI er også mye brukt.

Følg legens instruksjoner nøye. Hvis testene var negative for CHD, men din livsstil gir risiko for koronar hjertesykdom, vil legen gi deg råd om å håndtere disse risikoene. Hvis legen diagnostisert deg med CHD, vil din livsstil evalueres for endringer som kan redusere risikoen for hjertesvikt assosiert med CHD. I tillegg kan faktorer som bidrar til din CHD kontrolleres med medisiner som ACE-hemmere eller betablokkere for å senke blodtrykket, statiner eller fibrater for å senke kolesterolet, aspirin for å forebygge blodpropp, kalsiumkanalblokkere for å redusere belastningen på hjertet og nitrater til stoppe brystsmerter. Pass på å ta alle medisiner som foreskrevet. Hvis CHD er alvorlig, kan du bli planlagt for kirurgi.

Gå tilbake til legen din som planlagt. Din medisiner vil bli overvåket for effektivitet og endret tilsvarende. Hvis du er planlagt for kirurgi, vil du sannsynligvis ha en angioplastikk og stent eller koronar bypass kirurgi. Angioplasti og stentplassering innebærer å træ et kateter med en ballong på enden gjennom koronararteriene og oppblåsing av ballongen for å øke diameteren lumen. Stenter kan så plasseres i arterien for strukturell støtte. Koronar bypass kirurgi vil skape en omvei rundt en blokkert del av en arterie ved hjelp av sunne fartøy fra andre deler av kroppen din.

Følg legens instruksjoner for utvinning og oppfølging omsorg. Ta alle medisiner nøyaktig som foreskrevet, delta på rehabilitering terapi som planlagt og foreta eventuelle endringer i livsstil som vil redusere ytterligere risiko for CHD eller hjertesvikt. Prognosen for denne sykdommen er veldig bra hvis du aktivt delta i utvinningen. En positiv holdning vil hjelpe deg å se vanskelige livsstilsendringer som en sjanse til å forbedre din generelle helse og livskvalitet.

Hint

  • Du kan forebygge koronar hjertesykdom ved å opprettholde en sunn livsstil. Hvis du røyker, sluttet. Snakk med legen din om et treningsprogram som er riktig for deg. Opprettholde en sunn vekt, begrense alkoholinntaket, spise rikelig med frukt, grønnsaker og helkorn og holde seg borte fra mettet, delvis hydrogenert og hydrogenert fett.
  • Lær tegn på et hjerteinfarkt, og ta dem på alvor. Ring 911 hvis du har noen av følgende symptomer: brystsmerter som ikke går bort eller som går bort og kommer tilbake, en følelse av å klemme eller fylde på venstre side av brystet, kortpustethet og ubehag i begge armene eller den øvre delen av kroppen din, slik som kjeven din, øvre rygg eller nakke. Husk at angina eller brystsmerter mens aktiv, går bort etter at aktiviteten stopper.