Digidexo.com

Tegn og symptomer og behandling av tånegl sopp

Tegn og symptomer og behandling av tånegl sopp


Når en tånegl er infisert med sopp, kan det bli skjemmende og til og med smertefull. Tiny levende organismer som trives i varme, fuktige områder forårsake en soppinfeksjon. Av denne grunn kan en soppinfeksjon bli plukket opp i fuktige områder som svømmebassenger og dusjer. Når sopp invaderer området under en tånegl, kan en infeksjon utvikler og forverres på grunn av de mørke, varme og fuktige forhold som tilbys av sokker og sko.

Symptomer

En soppinfeksjon endrer utseendet på en tånegl. Spikeren kan bli tykkere, smuldre og blir sprø. Spikeren kan endre form, forårsaker den til å krølle opp eller ned, ifølge American Academy of Family Physicians (aafp). Hvit eller gul misfarging er også mulig, og spikeren kan matt utseende. Rusk kan være synlig under neglen, og spikeren kan begynne å skille fra neglesengen, ifølge Mayo Clinic. Du kan føle smerte i tå eller legge merke til en litt dårlig lukt.

Medisinske behandlinger

Spiker sopp kan være vanskelig å eliminere. Over-the-counter behandlinger er vanligvis ikke effektive, ifølge Mayo Clinic. Reseptbelagte aktuelle medisiner er et behandlingsalternativ for milde eller moderate infeksjoner, men aktuelle medisiner vanligvis ikke fjerne en infeksjon, ifølge aafp. En lege kan foreskrive muntlig soppdrepende medisiner som terbinafin eller itrakonazol. Disse er vanligvis tatt for seks til 12 uker, og de tillater en ny, ikke-infiserte spiker til å begynne å vokse i. Oral medisiner er effektive i om lag 50 prosent av pasientene, ifølge US National Library of Medicine, men de kan ha alvorlige bivirkninger , slik som leverskade. Fotodynamisk terapi, som innebærer å bestråle en syrebehandlet spiker med en laser, er et annet behandlingsalternativ. I noen tilfeller kan operasjonen bli anbefalt å fjerne spiker slik at et klart spiker kan vokse.

Hjem Behandlinger

Mens det er ingen bevis for at hjem rettsmidler forbedre spiker sopp, to vanlige behandlinger er eddik og mentholated salve, ifølge Mayo Clinic. Sug føttene i 15 til 20 minutter hver dag i en blanding av en del eddik til to deler varmt vann. The Mayo Clinic anbefaler å diskutere bruken av mentholated salve med en lege, så det er ingen spesifikke anbefalinger angående dens bruk som en spiker sopp behandling.