Digidexo.com

Vekttap og ADD narkotika

Attention Deficit Disorder (ADD) er en tilstand som påvirker en persons evne til å konsentrere seg. Medisiner fra sentralstimulerende familien er de mest foreskrevne ADD behandlinger. Disse hastighet stoffskifte og andre kroppsfunksjoner, noen ganger forårsaker vekttap som en bivirkning.

Sentralstimulerende medisiner

Sentralstimulerende midler bidra til å forbedre fokus og konsentrasjon hos personer med ADD. De virker ved å øke nivået av dopamin i hjernen, noe som kan føre til fysiske endringer som økt blodtrykk, pust og puls.

Amfetamin som Adderall (amfetamin og dextroamphetamine), Dexadrine (dextroamphetamine) og Desoxyn (metamfetamin) er blant de hyppigst foreskrevne ADD medisiner. Ritalin (metylfenidat) er en slektning av amfetamin, men er faktisk nærmere i struktur og effekter til kokain, ifølge University of Utah.

Vekttap

Alle sentralnervesystemet (CNS) sentralstimulerende midler er i stand til å forårsake vekttap. Ifølge eMedTV, vekttap er den vanligste bivirkningen av den populære ADD narkotika Adderall.

Av og til kan Adderall og andre sentralstimulerende midler foreskrevet off-label for vektkontroll. Disse medikamentene føre til vekttap ved å påskynde stoffskiftet samtidig undertrykke appetitt. Likevel, sentralstimulerende midler er ingen magisk kule. Vekt tapt mens du tar sentralstimulerende midler kan komme tilbake raskt ved å slutte medisinering. I tillegg kan det være vanedannende amfetamin og har potensial for misbruk; eller at de mister effekt over tid.

Side Effects

Mens vekttap er ønskelig, kan sentralstimulerende forårsake uønskede bivirkninger også. Ifølge RxList, sentralstimulerende midler øker risikoen for død av hjerteinfarkt, hjerneslag og andre hjerte-relaterte forhold. Alle sentralstimulerende heve hjertefrekvensen og blodtrykket, noe som kan utløse disse dødelige hendelsene i disponerte individer.

Psykose er en velkjent effekt av amfetamin misbruk. The National Institutes of Health rapporterer at amfetamin-indusert psykose ligner paranoid schizofreni og kan vedvare etter at andre effekter har slitt av. Mindre alvorlige psykologiske effekter inkluderer angst, søvnløshet og irritabilitet. Sentralstimulerende midler har potensial for misbruk og avhengighet hos disponerte personer.

The Verdict

Mens ADD medisiner er noen ganger foreskrevet off-label som et vekttap hjelpemiddel, er de ikke ansett som en trygg og effektivt middel for vekttap for den generelle befolkningen. Risikoen for alvorlige bivirkninger og overgrep gjør sentralstimulerende midler som Adderall og Ritalin et dårlig valg for vekttap i fravær av ADD.