Digidexo.com

Hva er meningen med en Venstre atrial utvidelse?

Hva er meningen med en Venstre atrial utvidelse?


Venstre atrial utvidelse (LAE) er også referert til som venstre atrial hypertrofi. Dette er en tilstand i hvilken den venstre øvre kammer i hjertet er overdimensjonert. I de fleste tilfeller er den tilstand forårsaket av en genetisk defekt.

Symptomer

De fleste symptomene blir forverret med anstrengelse. Blant disse er brystsmerter, kortpustethet, besvimelse, og uregelmessige hjerteslag.

Årsaker

Bortsett fra genetikk, den primære årsaken til venstre atrial utvidelse er fedme. Stress og høyt blodtrykk også ser ut til å være koblet til denne tilstanden. Mitralstenose (en innsnevring av mitralklaffen åpning) er en annen medisinsk tilstand som er kjent for å forårsake venstre atrial utvidelse.

Forebygging

Sunn mat og mosjon er den beste forebygging, som disse er også den beste forebygging og kur for fedme.

Behandling

Den underliggende årsaken behandles hvis leger er i stand. Andre behandlinger er rettet mot å redusere hjertets motstand mot fylles med blod mellom hjerteslag. Betablokkere kan brukes til å hjelpe hjertet slå litt mindre kraft. Kirurgi kan også utføres i alvorlige tilfeller for å fjerne noe av den fortykkede hjertemuskelen.

Komplikasjoner

Atrieflimmer er en komplikasjon til venstre atrial utvidelse. Atrieflimmer er når venstre atrium slår raskt og i et uregelmessig mønster.