Digidexo.com

uv desinfeksjon av vann

De negative konsekvensene av UV desinfeksjon av vann

Stråling produsert av spesielle UV-lamper gjengi skadelige virus, bakterier og parasitter inaktive. UV-lyset bokstavelig trenger inn i celleveggene i mikroorganismer og dreper eller inaktiverer dem. Imidlertid vannets kjemiske og mikrobielle egenskaper bidrar til de ulemper og begrensninger ved UV desinfisering av vann. For eksempel, suspendert stoff og løselige materialer redusere UV-stråling ytelse.

Low Dose Risk

UV-systemer er bare effektiv når doser av energi ødelegge virus og bakterier. Kalsium har en enormt negativ innvirkning på UV absorberingsevne. Hvis organismen ikke fullt absorbere stråling, skade arvestoffet alene vil ikke forstyrre sin aktivitet. Den mikroorganisme s type og avstanden fra lyskilden er også variabler som krever kontinuerlig desinfeksjon. Derfor er bruken av to UV-enheter bedre beskytter denne metoden pålitelighet under anledninger når systemtjeneste er nødvendig.

Solids Skjerming

Landbruks- og Agri-Food Canada rapporterer betydningen av suspendert stoff gjenværende under 10 mg per liter. Hvis tellingen er høyere, kan de store mengder faste stoffer skjerme mikrober mot den skadelige virkningen av UV-stråling. Sykdomsfremkallende mikroorganismer vil være gratis å passere gjennom systemet aktivt og skadelig. Det uorganiske materiale og begroingsmidlene som skaper oppløste faste stoffer kan gi en tilsvarende skjermvirkning ved å forhindre inntrengning av ultrafiolett lys. Følgelig innstiller landbruks- og Agri-Food Canada at totalt oppløste faste stoffer forblir under 800 til 1000 mg per liter.

Ingen Desinfeksjon Residual

Desinfeksjon rest hindrer forurensning når vannet er i lagring. Restdesinfeksjonsmiddel er også nødvendig for å redusere risikoen for rekontaminering under røret fordeling. Prosessen med UV-desinfeksjons ikke produserer desinfeksjon rest.

Mangel på standardisering

National Drinking Water Clearinghouse peker på mangelen på en standard betyr å sertifisere effektiviteten av utstyr før eller etter installasjon. De finner også det er ingen standardiserte mekanismer for å måle kalibrering.

High Cost

Mangelen på desinfeksjon rest i UV desinfeksjon av vann krever innkjøp av sekundære desinfeksjonsmidler. Lamper Utskifting av UV på årsbasis, eller når deres lys reduseres til 70 prosent effektivitet, er en ekstra utgift. UV-desinfeksjon krever store mengder elektrisk energi, og dermed øke kostnadene også.

Sårbare Gravity Flow Systems

UV-desinfeksjonsprosessen er avhengig av elektrisk energi. I tilfelle strømbrudd, må UV-desinfeksjon systemer stoppe strømmen av vann eller ansette en alternativ desinfeksjonsmetode. Tyngdekraften strømningssystemer er særlig utsatt. Systemer avhengig elektrisk drevne pumper er mindre sårbare fordi de vil slå seg av når strømmen går ut.

Kan du lagre myke kontaktlinser i vann?

Kan du lagre myke kontaktlinser i vann?


Kontaktlinsebrukere bør alltid følge de anbefalte iført og rengjøring prosedyrer for sine linser. Ved hjelp av riktig linse kamper forlenger livet og hindrer øyeinfeksjon.

Mikroorganismer

Lagring av kontaktlinser i vann fra springen kan føre til kontakter for å komme i kontakt med en mikroorganisme som heter Acanthamoeba.

Uriktig Storage

Acanthamoeba forårsaker en øyeinfeksjon kalles Acanthamoeba keratitt. Denne infeksjonen er vanligvis kontrakt når kontaktlinser er lagret i vann fra springen eller brønnvann. Kontaktlinser rengjøringsmidler kan fjerne mange typer bakterier fra kontaktlinser, men de Acanthamoeba bakterien er resistent mot disse løsningene.

Feilaktig rengjøring

Bruk aldri en hjemmelaget løsning eller hjemmelagde rengjøringsmidler på dine kontaktlinser.

Desinfeksjon

Vann fra springen kan ikke rense kontaktlinser. Kontaktlinser desinfiserende kjøpt fra en butikk eller øyelege bør brukes daglig for å fjerne buildup.

Riktig rengjøring

Acanthamoeba keratits kan forebygges hvis kontakter er lagret på riktig måte og rengjøres som anvist av din visjon spesialist. Bruk alltid anbefalt kontakt løsning for rengjøring.

Hjem rette for Dechlorination

Det finnes flere enkle måter å fjerne klor fra vann hjemme. Gjør det selv og spare penger. Forbedre smaken og lukten av vannet ditt. Fjern eksponering mot de negative bivirkninger av klorvann for planter, dyr og mennesker.

Hvorfor du bør deklorere

Hjem vann klor fjerning trenger ikke å være vanskelig eller kostbart. Du kan bruke den samme effektiv prosess for dechlorination for planter, dyr eller mennesker. Det er en god idé å fjerne klor fra vannet fordi det gjør vannet mer egnet for drikking. Klor blir brukt til desinfeksjon av vann. Det er et gult stoff med et grønt skjær og lukter blekemiddel. Det har ulemper som forårsaker urolig mage og fordøyelsesproblemer, utløser allergiske reaksjoner og mer.

I stedet for å tilbringe hundrevis av dollar på et aktivt kullfilter eller omvendt osmose for å fjerne klor hjemme, er det noen enkle metoder som er svært effektive:

Fire enkle måter å deklorere Water

Først plasserer vannet du trenger i en bred munn beholder og la det sitte noen dager unna direkte sollys. Sørg for å sette den utenfor fordi klor vil fordampe i gassform, og du ikke ønsker å puste inn røyken.

Sekund, koke vannet. Denne strategien er mye raskere, men den bruker mer energi.

Tredje, legge et stykke av vitamin C tablett til klorvann rett før bruk. Vitamin C vil blande med klor og skape et trygt salt, eliminerer ubehagelig lukt og smak av klor.

For det fjerde, bland klorvann i en blander i minst 20 minutter for å fjerne klor.

Snakk med din Water Company

Før du prøver noen av disse metodene, snakk med din lokale vannverket for å lære om de bruker klor eller kloramin. Kloramin blir stadig mer vanlig og krever forskjellige fjerning teknikker. Også er det mulig din lokale vanndistrikt bruker et alternativ til klor eller kloramin som UV-desinfeksjon.

Men hvis du finner smak eller lukt av klor i vannet spesielt sterk på bestemte dager, kan du ringe ditt lokale vannverket for å registrere en klage.

Effekten av UV-lys på Mikroorganismer

Effekten av UV-lys på Mikroorganismer


Ultrafiolett (UV) lys er en del av det elektromagnetiske spekteret utover det som tilbys av solen og andre kilder som mennesker vanligvis kan se. Dagens samfunn bruker UV-lys som desinfeksjonsmiddel og til å studere strukturen av atomer. Radiobølger, mikrobølger og røntgenmaskiner er også en del av det elektromagnetiske spekteret.

Ultrafiolett lys

Ultrafiolett lys består av fire forskjellige typer: UV-V, UV-A, UV-B og UV-C. Den lysemitterende fra svart lysarmaturer er UV-A, mens de strålene som forårsaker solbrenthet er UV-B. UV-C-lysstråler er bakteriedrepende (som kan drepe mikrober), og UV-V frembringer ozon i atmosfæren.

UV-C stråler

UV-C-lys kan trenge inn i de ytre cellemembraner av mikroorganismer slik som virus, bakterier, mugg og sopp. UV-C endrer DNA, og tvinger den til å gjenskape feil og deretter forårsaker død av mikroorganismen.

Effekt på Haemophilus influenzae

I en studie som dukket opp i juli 1970 "Journal of bakteriologi," lave mengder UV-lys midlertidig sperret celledeling i UV-bestandig Haemophilus influenzae. Hastigheten av DNA-syntese ble også redusert i henhold til små mengder av UV-lys.

UV Lamper

Det er bakteriedrepende lamper som avgir et kraftig og konsentrert kilde til UV-C lys. UV-lyset ødelegger luftbårne mikroorganismer så som tuberkulose, influensa og kaldt virus, og til og med kopper. Bakteriedrepende lamper også utrydde mange luftbårne allergener, som for eksempel muggsopp, mugg og sopp.

UV desinfeksjon

Desinfeksjon av vann i USA har blitt gjort av UV lys siden 1916. I likhet med den prosessen som brukes av UV-lamper for luftbårne mikrober, vannet er utsatt for UV-stråling for å gjengi noen mikroorganismer ufarlig.

Ultrafiolett desinfisering Retningslinjer

Ultrafiolett desinfisering Retningslinjer


UV-desinfeksjons er en fremgangsmåte for vannbehandling, som ødelegger bakterier og virus uten å etterlate rester av kjemikalier. Ulike offentlige etater har satt retningslinjer for de sikreste og mest effektive desinfeksjons standarder.

Historie

Environmental Protection Agency rapporterer bakteriedrepende egenskapene til sollys ble oppdaget i 1877. Den første anvendelsen av denne kunnskapen for desinfeksjon av vann skjedde i 1910 i Frankrike og kom til USA i 1916. Som i 2010, er det mer enn 400 UV-desinfeksjon anlegg i bruk. Forskrifter og retningslinjer har utviklet og utvidet sammen med prosessen med UV-desinfeksjon.

Dosering

Ulike etater har retningslinjer om UV dosering. US Department of Health, utdanning og velferd har satt det minimum av nødvendig for desinfeksjon AS16 mWs / cm² (milliwatt sekunder per kvadratcentimeter) UV-stråling. The American National Standards Institute har satt minimum 38 mWs / cm².

Overvåking

Vann må behandles i overensstemmelse med den korrekte dosering av UV-stråling. Ifølge Washington State Office of drikkevann, kan retningslinjer statlige prosess feil ikke oppstår noe mer enn en gang i måneden og behandlingsresultater bør konsekvent overvåket og registrert hvert 15. minutt. Eventuelle feil å overholde retningslinjene doserings må rapporteres innen 24 timer.

Hvordan å få vann ut av øret for Kids

Hvordan å få vann ut av øret for Kids


Når vannet blir sittende fast i et barns øregangen kan det føre til store ubehag, eller til og med alvorlig infeksjon. Overdreven fuktighet i øregangen kan irritere huden også. Når huden blir irritert, bakterier kan invadere den. I noen tilfeller kan en alvorlig infeksjon utvikler, slik som svømmer øre. Fordi mye fuktighet er et kjent irritatant og en mulig årsak til infeksjon, er det et godt forebyggende tiltak for å fjerne vann som har blitt fanget i ditt barns øregangen, så snart som mulig.

Hvordan å få vann ut av øret for Kids

•  Samle og forberede materialer, inkludert et håndkle, en dropper, en hårføner og en antiseptisk øret dråpe løsning eller isopropanol.

Slå barnets hode slik at de berørte øret vender oppover. Ved hjelp av en dropper, legger du et par dråper av antiseptisk løsning eller rubbing alkohol inn i øret. Vrikker utsiden av øregangen ved å forsiktig masserer klaff på huden rundt ytterkanten av øregangen. Tillat løsningen å stå i noen få minutter for å fordampe vannet.

Hold håndkle i hånden og få barnet tilt deres berørte øret ned, mot håndkleet.

Trekk ned på øreflippen for å åpne kanalen og ha dem rist forsiktig hodet, for å hjelpe vannet renne ut.

Tørk ytterkanten av øregangen forsiktig med hjørnet av håndkle. Bruk en hårføner på sitt laveste innstillingen for å tørke ut øret.

Kontakt ditt barns barnelege, hvis du ikke klarer å effektivt fjerne alt vannet på egen hånd.

Hint

  • Ikke plasser desinfeksjons dråper, inkludert alkohol i en allerede sår eller infiserte øret. Dette vil være svært smertefullt for barnet.

Regnvann vs. vann fra springen

Regnvann er laget av vanndamp dannet rundt luftbårne partikler, som varierer avhengig av plasseringen. Det er generelt mer ren enn tilgjengelig "friskt" vann fra kilder som elver og innsjøer. Som en direkte naturprodukt, er regnvann underlagt noen testing for innholdet. Vann fra springen er behandlet vann trekkes fra ferskvannskilder som elver, innsjøer og brønner. Vann fra springen behandling krever testing for desinfeksjon og klarhet og for riktig nivå av oppløste metaller og organiske stoffer.

Kretsløp

Den forskyvning av vann fra væske til gass (fordamping) og kondensering av den gassformige vanndampen tilbake i væskeform er den kretsløp. I naturen, er denne fordampningen av vann fra land, innsjøer og elver som danner skyer og deretter faller tilbake til jorden som regn eller snø. Dette er også den prosessen som brukes i vann Distillers.

Regnvann

Vanndamp former rundt luftbårne partikler. Som disse damp / partikkelkombinasjoner få i størrelse og vekt (ofte gjennom kondens drevet av temperaturen synker), faller de som regn. Fallende regnet en tendens til å feie andre luftbårne partikler som det stuper. Dette fører til "skitne regn" når regnet faller gjennom støvete eller disig luft. Denne tendensen gjør det også regn nær radioaktivt nedfall en potensiell fare. De fleste regnvann har kun spormengder av urenheter.

Tap Water

Enten trukket fra overflatevann (elver og innsjøer) eller grunnvann (brønner), er ferskvann en opphopning av regnvann og hva ble vasket sammen med det.
Vann renseprosesser desinfisere (drepe vannlevende organismer) og avklare (fjerne uønskede partikler) kilden vann. For å bli en godkjent leverandør, må vannbehandling operasjonen teste behandlet vann regelmessig for å verifisere riktige spor av metaller og organiske stoffer, og sende ut rest desinfeksjonsmidler for å holde vannet trygt til de fjerneste punktene i distribusjonssystemet.

Regnvann Collection Systems

Det finnes en rekke kommersielle eller lett utformede regnvann innsamlingssystemer tilgjengelig. Mange kommuner i områder med pålitelige nedbør bruk innsamlingssystemer som viktigste kilde for sine vannforsyningssystemer. Noen hjemme systemer inkluderer testing egnet til å gi drikkevann utstyr, men disse systemene kan levere vann til toalett, vanning og aksje vanning bruksområder. Enkle solenergi Distillers konvertere regnvann i rent drikkevann ved å generere vanndamp og kondensere vanndamp samtidig la de luftbårne partikler bak.
Den primære ulempe for regnvann systemer er deres krav til vanlig nedbør. Deres primære fordelen er (utover den opprinnelige investeringen) de gir gratis vann.

Regnvann vs. vann fra springen

Hvis du bor i et område med vanlig nedbør, som ikke er utsatt for høye nivåer av farlige luftbårne partikler, er regnvann en nyttig "gråvann" kilde for vanning bruksområder. Forsterke samlet regnvann med destillasjon eller høy filtreringssystemer (for eksempel omvendt osmose filter) kan også gi rent drikkevann og matlaging vann. Etter installasjon og vedlikeholdskostnader for regnvann innsamlingssystemer, er det produserte vannet gratis og er like pålitelig som den lokale nedbør.

Vann fra springen koster brukeren hver gang kranen åpnes. Imidlertid er det leverte vann desinfiseres, testet med hensyn til organiske og oppløste metaller og bærer restdesinfeksjonsmiddel til de mest fjerntliggende deler av systemet. Vann fra springen er ikke underlagt innfall av naturen.

En takrennesystem med en vannkran backup gir det beste fra begge systemene til familien som har råd til kostnads- og arealbehov ved å ha begge deler.

Vann analyse i City of Phoenix

Vann analyse i City of Phoenix


Vannet fra springen i Phoenix, Arizona, når mer enn 1,5 millioner mennesker. Per januar 2010, omtrent 95 prosent av det kom fra elver og innsjøer, mens resten kommer fra brønner. Byen utgivelser sin Water Quality Report - en fullstendig analyse av den lokale vann fra springen - hver mai.

By Analyisis

Phoenix tester sitt vann i mer enn 100 stoffer gjennom hele året for å møte høye Environmental Protection Agency standarder. Det er analysert i anlegget og etter at den forlater, blir overvåket både mekanisk og elektronisk.

By Treatment

Teknikere behandle vannet i en fire-trinns prosess, som består av: filtrering og pre-sedimentering; koagulering, flokkulering og sedimentering; filtrering; og desinfeksjon.

Smak og lukt

Smak og lukt på egen hånd er ikke regulert av EPA standarder, men Phoenix analyserer disse og forsøker å nøytralisere dem. Alger, spesielt, produserer en sterk lukt som byen virker til å fjerne fra dets vann.

Bly og kobber

I sin mai 2009 Water Quality Report, forklarer byen som enhver husholdning vann testet positivt for spor av bly og kobber er mest sannsynlig et resultat av korroderte rør i selve huset.

Analysere Din Water

Hvis du ønsker å ha vannet i ditt hjem testet, gir byen kontaktinformasjon for anbefalte laboratorier. Ring (602) 262-6251 for mer informasjon.

Bivirkninger av klor i vann

Bivirkninger av klor i vann


Klor har vært brukt til å desinfisere vannet siden midten av 1800-tallet da den ble brukt til å stoppe et utbrudd av kolera. Denne gass element har vært brukt i svømmehaller og drikkevann siden da, men det ble også brukt som et våpen i World War I. Mens klorvann har vært ansett trygt for drikkevann og bading, noen naturlig helse utøvere tror at klorvann er farlig i store doser.

DNA Damage

Når organisk materiale i vannet blir desinfisert, etterlater det det som kalles en desinfeksjon biprodukt (DBP). Disse DBPs kan være genotoksiske, noe som betyr at de har evnen til å skade DNA. Dette skjer oftere i svømmehaller enn å drikke vann som vannet blir resirkulert mange ganger over og svette, solkrem, kosmetikk og urin er ofte lagt til vannet. Dette fører til at det etableres flere DBPs, som, på sitt sterkeste, kan også føre til en høyere forekomst av blærekreft i henhold til University of Illinois genetiker Michael Plewa.

Astma og allergi

Ifølge en studie notert på Dr. Andrew Weil hjemmeside, er sjansene for å få astma økt med bading i klorvann. I studien var det 100 200 prosent økning i utviklingen i astma hos ungdommer mellom 13 og 18 år som svømte ofte i klorvann. Risikoen for ulike allergier og høysnue er også økt med klorvann. Det er antatt at dette er forårsaket av en DBP kjent som trichloramine, noe som kan skade det beskyttende lag av celler i lungene.

Fødselsskader

Desinfiserende biprodukter kan resultere i noen giftige forbindelser som fører til fødselsskader eller skader på spedbarn DNA. Hvis noen av disse forbindelsene manifestere seg i en høyere prosentandel i en gravid kvinne, er det en sjanse for at fødselsskader kan øke, ifølge Plewa. Babyer er også svært utsatt for både giftige og gentoksiske DBPs, som kan føre til mange forskjellige lidelser.

Uriktig Vekst og helse

Flere studier er nødvendig om effekten av klor på drikking og bading vann for å bestemme andre potensielle helseeffekter. En studie ble utført på en gruppe kyllinger, hvorav den ene ble hevet med klorvann og andre med ikke-klorert vann. Gruppen hevet med klor viste dårlig sirkulasjon, drooped fjær og ulike forhold av hjertet. Den ikke-klorert gruppen vokste raskere, større og hadde ingen hjerte-problemer. Som et resultat av undersøkelsen, fjærkre store produsenter av landet opphørt ved hjelp av klorvann. Mens mennesker er mye annerledes enn kyllinger, gjør det bringe opp spørsmål om hvor mye klorvann grenser menneskelig helse.

Ozonated Water Vs. Ionisert Vann

Ionisert (høyere pH) vann er ment å gi helsemessige fordeler, men det er lite saklig bevis for å sikkerhetskopiere dette kravet. Ozonert vann ozon har diffundert inn i den, som virker som et desinfeksjonsmiddel, men det er ustabilt og har en kort effektiv varighet.

Hva gjør en Water Ionizer Do?

Passerer elektrisk strøm gjennom rent vann (pH = 7), genererer en ionisator alkalisk (pH-verdi over 7) og sure (pH-verdi under 7) vann. Den alkaliske vannet tappes drikkevann.

Hvorfor Alkaline Vann?

Talsmenn hevder alkalisk vann korrigerer kroppens pH-balanse. Etter fordøyelse allerede svinger fluider svakt alkalisk før de når tarmen, er det liten verdi til alkalisk vann.

Ustabilitet Ozonated Water

Siden ozonet har en halveringstid på mindre enn 30 minutter, vil en hvilken som helst flaske ozonert vann på sokkelen har ingen ozon igjen i den. Bare en on-site ozon generator vil gi folk flest kontakt med ekte ozonbehandlet vann.

Bruk av Ozonated Water

Ozon er brukt for desinfisering av vann i mange renseanlegg rundt i verden. Det oksiderer noen organisk materiale (herunder smittebærende organismer) bedre enn oksygen vilje av seg selv. Så, er ozonert vann nyttig for desinfeksjon (så vel som for utfelling av mange oppløste mineraler ut av vannet), og har et noe høyere nivå av oppløst oksygen i vann enn ikke-ozonert vann gjør.

Konklusjon

Ozonbehandlet vann gir ekstra desinfisering om vannet kan være forurenset. For normal vannforsyning, er denne forholdsregelen en unødvendig utgift, men ellers er det ufarlig. Ionisert vann har en høyere pH-verdi enn rent vann, men det har ingen påvist helsemessige fordeler. Den samme effekten kan oppnås på mye mindre kostnader med noen gevinster av natron lagt til din vann.

Den beste måten å filtrere vann

Den beste måten å filtrere vann


Jakten på rent vann, fri for sykdommer og forurenser, er en hastesak i mange deler av verden. Den svevende bruk av flaskevann i USA indikerer offentlig uro om kvaliteten på drikkevannet som er mest uberettiget. Kommunale vannsystemer opprettholde kvalitet filtrering standarder og test hele tiden. Men mange typer hjem vann filtre er tilgjengelige.

Bruksanvisning

Personlig vannforsyning

•  Være sikkerhetsbevisste med vann fra en brønn eller annen kilde ikke er en del av et kommunalt system. Det bør bli testet for elementer og organismer som for eksempel klor, bly, arsen eller andre spesifikke forurensninger som trenger fjerning. Den beste hjemmesystemet er en filtreringsenhet som er installert i vannlinjen som fjerner uønskede mineraler og andre forurensninger før vannet passerer gjennom huset.

Innse at de beste og mest effektive filtreringsmetoder er svært avhengig av hva som må fjernes, til evnen til den påtenkte brukeren betjene filtreringssystem og dets relative kostnader og tilgjengelighet. Å ha en god vann filer på hånden hjelper ikke hvis eieren ikke kan betjene den.

Anta at vann fra bekker, innsjøer og dammer trenger filtrering (etter en bærbar vann filter, ved hjelp av jodtabletter eller ved å koke vann før du bruker). En bærbar vann filter bør bære en godkjent etikett fra et anerkjent laboratorium og har en absolutt porestørrelse på 0,2 mikron. Filtrering enheter bør ha et minimum av 99,99 prosent rente av desinfeksjon. Utendørs forsyne butikkene er en god kilde til informasjon.

Public Water Filtration

Sjekk standarder for filtrering effektiviteten dersom det er tvil om vannkvalitet. De ble etablert av offentlige og private organisasjoner, inkludert Centers for Disease Control, Verdens helseorganisasjon, Environmental Protection Agency og National Sanitation Foundation. Din lokale helsestasjon er en kilde for informasjon.

Forvent vann fra springen som passerer gjennom en amerikansk kommunale systemet for å være trygt å drikke, men lære hva filtrering metoder brukes i ditt område. Tampa, Florida, gjør saltvann drikkevann med en omvendt osmose prosess som fjerner salt og renser vann. Chicago, Illinois, gir opp til 2 milliarder liter Lake Michigan vann om dagen ved filtrering gjennom senger av lagdelt sand og grus. New York filtrerer bare for partikler fordi dens vannkilde holder seg under minimumsnivåer for forurensninger som krever ytterligere filtrering.

Vær forberedt på å handle dersom filtrerings infrastruktur blir forstyrret av naturkatastrofer eller terrorvirksomhet. Jordskjelvet i Haiti forurenset nesten alle vannkilder og skapte et stort behov for filtre som var enkel å sette opp og bruke, billig og lett å distribuere. Firmaet Hydration Teknologi Innovations sendte tusenvis av engangs vann filtrering poser som kunne produsere 12 gram av drikkevann fra en hvilken som helst kilde.

Kok hvor vannkvaliteten er i tvil. Som en siste utvei, lage hull i bunnen av en kan, legg et lag med grus i bunnen toppet av flere inches av sand. Strain vann gjennom en filterduk i boksen og samle filtrert vann i en beholder nedenfor.

Tips og advarsler

  • Hvis du ønsker å legge til ekstra filtrering, er et godt første skritt en vannfiltrerings pitcher, tilgjengelig i mange ulike butikker.

Hvordan å sterilisere vann med Hydrogenperoksid

Hvordan å sterilisere vann med Hydrogenperoksid


Hydrogenperoksyd gir en fremgangsmåte for desinfisering av drikkevann. Hydrogenperoksid er allment tilgjengelig på 3 prosent og 6 prosent konsentrasjoner for bruk som en over-the-counter desinfeksjonsmiddel; det fungerer også på drikkevann. Meninger variere på riktig forhold mellom vann og hydrogenperoksid for å få de ønskede resultater og tilstrekkelig sterilisering tider nødvendig for effektivt å drepe bakteriene i drikkevann for mennesker. Faktisk har Environmental Protection Agency ikke godkjenne behandling av drikkevann med hydrogenperoksyd, med mindre det brukes sammen med jern i Fentons Reagens metode eller i en avansert oksidasjonsprosess. Likevel har enkelte europeiske land som England og Israel godkjente standarder for å bruke hydrogen peroxide som en akuttbehandling for drikkevann.

Bruksanvisning

•  Bestem hvor mye hydrogen peroxide du trenger for din vannprøve. I 1997 European Chemical Industry Council godkjent bruk 1000 ppm av hydrogen peroxide i menneskelig drikkevann.

Tilsett riktig mengde hydrogen peroxide til vann. Hvis det er mulig, agitere vannet ved omrøring eller rysting for raskt å inkorporere peroksyd gjennom vannet. I tillegg til å gjøre det tryggere å drikke, renser hydrogen peroxide også vannet ved å redusere noen lukt eller farger som stammer fra det og forbedrer den generelle smaken.

La blandingen sitte. Ideelt sett, la vannet sitte i 24 timer. Dette gir tilstrekkelig tid for hydrogenperoksyd for å oksydere bakterier og etterlate desinfisert drikkevann. Hydrogenperoksyd har en ekstra oksygenmolekyl, sammenlignet med vann. Den ekstra oksygen oksiderer vann og behandler forurensende stoffer som sulfider, jern og mikroorganismer. Hydrogenperoksyd oksyderer behandles bakterier på mindre enn 24 timer, men visse bakterie, som tyfus bakterier som forårsaker tyfoidfeber, tar lengre tid for å eliminere avhengig av konsentrasjonen av hydrogenperoksyd i vann. Derfor, 24 timer, gir en ideell generell tidsramme for å fremme sikkerhet.

Tips og advarsler

  • Legge til en liten mengde oligodynamic sølv forbedrer desinfeksjonsprosessen. Selv om dette ikke er praktisk på et individuelt nivå, er det sterkt anbefalt for storskala vann desinfeksjon prosjekter.

Hvordan du skal tolke en Vann analyse

The Environmental Protection Agency (EPA) overvåker offentlige drikkevannssystemer for å sjekke for forurensninger og for å sikre behandlingsprosesser beskytter menneskers helse. Drikkevann må møte helse-basert og estetisk (f.eks, lukt og farge) standarder. EPA foreskriver bestemte vannprøve prosedyrer, analytiske metoder og krav til rapportering. Offentlige vannmyndigheter følger disse retningslinjene og produsere vann analyserapporter.

Bruksanvisning

Vann analyse rapportering

Generelt, vann analyserapporter viser analytiske resultatene etter prøve sted og dato mot maksimal oppdemning nivåer (MCLs) og maksimal oppsamling nivå mål (MCLGs) for følgende mulige forurensninger: mikroorganismer, desinfeksjonsmidler, desinfeksjon biprodukter, uorganiske kjemikalier, organiske kjemikalier, og radionuklider . En MCL er den maksimale tillatte nivået av en forurensning i drikkevannet som leveres til alle brukere av en offentlig vannsystem. En MCLG er det høyeste nivået av en forurensning i drikkevannet der ingen kjente eller forventede skadevirkninger på menneskers helse oppstår. Det er en mer stringent, men ikke-kraftig standard.

•  For eksempel er det MCLG for dioksin, en organisk kjemikalie, null; MCL er 0,00000003. EPA har bestemt at dioksin på et nivå høyere enn MCL fører reproduktive problemer og økt risiko for kreft. Dioksin kan komme inn i vannsystemer gjennom avfall forbrenning og forbrenningsutslipp, samt direkte fra kjemisk fabrikk utslipp.

En komplett vannanalyse rapport inneholder informasjon om forurensningskilder for alle antatte forurensninger. Annen relevant informasjon omfatter pH, ledningsevne, total hardhet, alkalitet, og totalt oppløste faste stoffer. Myndighetene bør flagg forurensninger som overstiger EPA standarder i sine rapporter og diskutere behandlingsprosesser de har tenkt å gjennomføre.

Regelmessig analyse av offentlige vannsystemer bidrar til å sikre offentlig sikkerhet. Lokale vannverket bør legge rapporter på sin hjemmeside. I tillegg bør vannflaske distributører kunne gi deg den samme type analyse rapporten fordi de faller inn under de samme EPA krav. Det er interessant å se over rapportene og se hva du faktisk inntak. Du betaler for vann analyserapporter med vannregningen, så du kan like godt ta en titt.

Kjemiske prosessene som brukes til å rense vann

Kjemisk rensing av vann prosesser kan brukes i noen av de primære behandlingstrinn:
Sedimentering, filtrering og desinfeksjon.
I Sedimentasjon, kjemikalier lagt for å gjøre urenheter i vannet klump sammen og vask.
I Filtration, kjemikalier bedre evnen til filtermaterialer for å felle urenheter.
I Desinfeksjon, kan kjemikalier brukes til å drepe eller oksidere vannbårne patogener (smittebærende organismer).

Kilde Vann kjemiske behandlinger

Mens grunnvann (vann fra brønner og vannførende lag) har få økologiske trusler, overflatevann (elver, innsjøer, reservoarer) vil ofte bli behandlet for å redusere alger. Kobber sulfat er en vanlig kjemisk behandling for å redusere eller begrense algeoppblomstring. Alun eller kaliumsulfat, kan brukes for å hindre en overflate vannkilde blir for forurenset til å bruke.

Sedimente

Koagulanter anvendes til å føre urenheter i vannet til å klumpe seg sammen. Jern-III-sulfat, polymerer og andre kjemiske additiver kan anvendes for å danne organiske og ikke-organiske urenheter til å feste seg, og synker til bunnen av oppbevaringstanker eller bassenger.
Denne sammenklumpingen og arbeidet tyngdekraften sammen for å trekke tyngre enn vann materialer ut av kildevann.

Filtrering

Filtre, enten de er tanker med lag av kull, grus og sand eller membraner siler ut partikler målt i Ångstrøm, ofte bruker kjemikalier for å forbedre sin evne til å fange partikler.
Effektiviteten av et filter måles ved de minste partikler vil fange.
Kjemikalier vil også bli brukt til å vaske og desinfisere filtre for gjenbruk, og legger til sin kostnadseffektivitet og brukstid.

Desinfeksjon

Den viktig steg i å produsere rent drikkevann er evnen til å drepe vannbårne patogener.
I de fleste amerikanske renseanlegg, er klor (enten som diffust gass eller et pulver mix) blandet med råvannet.
Kombinasjonen av desinfiserende konsentrasjon og kontakttid (CT) mellom desinfeksjonsmiddel og det behandlede vann blir brukt til å bestemme om vannet er blitt desinfisert.
Andre kjemiske behandlinger inkluderer diffuserende ozon (O3) i vann til å oksidere vannbårne patogener. Dette har den fordel at som bryter ned ozonet, omdanner det til oksygen i stedet for å la en rest i vann.

Andre kjemiske behandlinger

Karbondioksydgass eller kalsiumkarbonat slurry kan tilsettes til vann for å senke eller heve vannets pH-verdi (nivå av alkalitet).
Karbon kan tilsettes til vannet for å forbedre smaken ved å motvirke virkningene av alger i vannkilden.
Fosfater er noen ganger lagt sent i prosessen for å redusere nivåene av kalk buildup i forbruker vannledninger.

De fleste vanlige behandlinger å gjøre vann Drinkable

De fleste vanlige behandlinger å gjøre vann Drinkable


Vann funnet i innsjøer og bekker mens camping og fotturer eller vannforsyning forurenset av flom eller andre naturkatastrofer ikke bør brukes til drikke, matlaging eller pusse tennene uten å bli behandlet. Det er flere måter for effektivt å behandle vannet for å gjøre det trygt å drikke, avhengig av tilgjengelig tid og ressurser.

Bosetting og filtrering

Vann som er uklar eller inneholder synlige avfall skal gjøres opp og filtrert. Sett vannet i en ren beholder og la stå i minst 24 timer hvis mulig. Stor rusk kan bosette seg i en til to timer (se referanse 2, Kapittel 6, seksjon 2). Rusk burde ha dannet et sediment i bunnen, slik at du kan helle eller tegne klart vann fra toppen av beholderen.

Hvis vannet ikke er helt klar etter 24 timer, filtrere gjennom en fin, ren klut, papirfilter eller en leire filter hvis det er tilgjengelig. Meget fine partikler i vannet kan trenge koagulasjon (se referanse 1, side 26).

Vann som har blitt avgjort og filtrert bør fortsatt være kokt eller kjemisk behandlet.

Koke

Koking er en effektiv måte å ødelegge vannbårne bakterier, virus og parasitter av alle slag (se referanse 2, kapittel 5, avsnitt 1).

Ta med vann til en rullende koke i ett til fem minutter. Verdens helseorganisasjon anbefaler å legge et ekstra minutt av kokende tid for hver 500 meter over havet (se referanse 1, side 30). Vann bør oppbevares i beholderen hvor det ble kokt, og ideelt brukes kort tid etter at den er avkjølt.

Kjemisk behandling

Kjemisk desinfeksjon er den mest effektive måten å gjøre vann trygt for drikkevann (se referanse 2, kapittel 7, avsnitt 4.1).

Klor er en vanlig metode for vannbehandling. Tilsett 10 dråper av en 1 prosent løsning av klor eller en til to dråper uparfymert klorin per liter rent vann og la sitte i 30 minutter (se referanse 1, Pages 28-29; referanse 3).

Jod er en annen vanlig metode for å gjøre rent drikkevann for kort tids bruk. Flere forskjellige preparater av jod er kommersielt tilgjengelige.

Andre, mindre vanlige, kjemiske behandlinger er også brukt for å behandle vann på samfunnsnivå.

Solar Treatment

Solar behandling fungerer ved å varme vann og utsette det for UV-stråling. Denne metoden er enkel og billig, men tar flere timer.

Fyll en klart vann flaske tre fjerdedeler full av klart vann og rist for å lufte. Tilsett vann til å fylle flasken helt. Plasser flasken i solen, helst på et stykke metall taktekking, på taket eller i en solar-boksen. En solfanger-boksen kan gjøres ved foring av en boks eller kasse med aluminiumsfolie.

La flasken på plass for seks timer i full sol, eller for inntil to dager i delvis sol (se referanse 2, kapittel 5, avsnitt 3).

Denne fremgangsmåten er mer effektiv dersom den side av flasken som vender bort fra solen er malt sort for å absorbere og avgi varme. Tungt riper eller overskyet flasker bør skiftes, som clouding og riper hindre UV-stråler fra å nå vannet riktig (se referanse 2, kapittel 5, avsnitt 3).

Mindre vanlige metoder

Koagulering ved tilsetning av kjemikalier slik som alum til vann fører til meget små partikler, for eksempel leirer og virus til å klumpe seg sammen. Dette gjør dem tunge nok til å bosette ut av vannet (se referanse 2, side 26). Denne metoden brukes primært av opplært personell i krisesituasjoner.

Ozon, limesaft og andre syrer brukes til kjemisk behandle vann, men disse metodene er upraktisk for hjem eller fritidsbruk for å drepe alle patogener (se referanse 1, kapittel 7, pkt 4.5, 4.8).

Filtrering av sand og kull blir ofte brukt til å behandle drikkevann på en samfunnsnivå. Vann behandlet med sand eller kull filtrering krever vanligvis ekstra desinfeksjon (se referanse 2, side 27).

Advarsler

• The Environmental Protection Agency anbefaler å bruke det dobbelte av klor eller jod for å behandle skyet vann (se referanse 3).
• Jod er uegnet for langsiktig bruk på grunn av mulige negative helseeffekter (se referanse 2, kapittel 7, avsnitt 4.1).
• skal ikke behandles skyet vann med solenergi behandlingsmetode.
• Solcelle behandlingsmetode som er mest effektiv i tropene.
• Vær forsiktig ved behandling av ditt eget drikkevann; enkelte patogener kan ikke bli fullstendig ødelagt.

Hvordan bruke kaliumpermanganat i behandling av vann

Hvordan bruke kaliumpermanganat i behandling av vann


En vanlig kjemisk oksidant, har kaliumpermanganat (KMnO4) sett utstrakt bruk i vannbehandling. Det er reaktivt med metaller, så vel som å være effektive mot et antall mikroorganismer slik som alger, bakterier, sopp og virus. Krystallene av permanganat er et sterkt oksydasjonsmiddel, og når fast stoff, kan forårsake øyeskader, hud og lunger. Oppløsning av KMnO4 krystaller i vann reduserer denne risikoen.

Bruksanvisning

Municipal Water Treatment

behandler vann med kaliumpermanganat som et alternativ til første trinns klorering. Ifølge EPA, en konsentrert løsning av en prosent til 4 prosent kaliumpermanganat fjerner metallene jern og mangan samt dekomponering plantemateriale. Dette hjelper nederlag smak og luktproblemer, fjerne de ubehagelige jordnære og muggen lukter.

Reduser desinfeksjon biprodukter (DBP) med kaliumpermanganat. DBP oppstå når desinfisering klor reagerer med naturlig vann forbindelser som for eksempel separasjon planter, og de kan være skadelige for menneskers helse. Fjerne disse naturlige forbindelser med permanganat før klorering trinnet sikrer at vannet er tryggere for beboerne.

Kontroll skapninger som asiatiske muslinger og sebra blåskjell bruker kaliumpermanganat. Disse plagsomme organismer kan tette ferskvann inntak rør for avløpsanlegg.

Fish Tank Water Treatment

Slå av filteret og svamp ned veggene av tanken for å fjerne så mye som mulig alger. Kaliumpermanganat behandling bevirker metaller for å felle ut av vannet, tilstopping av filteret hvis det er igjen på. Det oksiderer også alger før det ødelegger bakterier og parasitter - du vil kaste bort permanganat hvis tanken er slimete.

Beregn hvor mye tørr kaliumpermanganat du trenger for fisken tank. Du vil trenge 1/8 ts av permanganat pr 125 liter vann i en tank med full styrke-løsning. En halv styrke løsningen krever 1/16 teskje av kaliumpermanganat per 125 liter vann.

Oppløs den tørre kaliumpermanganat i en bøtte med vann. Bruk vernebriller, hansker og støvmaske som krystall permanganatet er svært irriterende for huden. Tilsett rosa kaliumpermanganat-løsning til vannet i tanken. Tanken vann vil også bli rosa.

Vent 45 minutter. Hvis den rosa fargen forsvinner fra tanken, tilsett en halv styrke kaliumpermanganat-løsning. Vent to timer, og hvis den rosa fargen igjen forsvinner, dose en gang til med en halv styrke permanganatoppløsningen.

Vent 10 timer. Erstatte en tredjedel av vannet i tanken med friskt vann og slå filteret tilbake på. Gjenta hele prosessen i sju dager for å kontrollere fiskeparasitter som ick, flukes, Chilodonella eller Apiosoma.

Tips og advarsler

  • Noen restauranter i Kathmandu suge frisk salat og andre grønnsaker i en løsning av kaliumpermanganat for å beskytte reisende mot sykdom. En konsentrasjon på 2 mg / l, og en bløtleggingstiden på 45 minutter er effektiv ved fjerning av bakterier og noen virus.
  • Kaliumpermanganat krystaller kan være dødelig ved svelging. De tørre krystaller kan irritere øyne, lunge og hud. Bruk alle sikkerhetstiltak ved bruk av KMnO4 å behandle fisken tank vann. Med permanganat, er mer ikke bedre, og sterke løsninger kan skade vannlevende dyr. Ikke bruk mer kaliumpermanganat enn det som er foreslått.

UV desinfisering av vann Treatment

Ultrafiolett desinfisering av vann er en bevist, ikke-kjemisk behandling system. UV lys dreper vannbårne smittebærende organismer ved eksponering. Fordeler med UV-systemer inkluderer mangel på forbruksvarer (ingen kjemikalier blir brukt opp behandling av vann), mangel på rester (ingen kjemikalier blir liggende i vannet) og relativt lave kostnader for installasjon. Ulempene inkluderer en avhengighet av vann klarhet ,. Effektivitet krever også direkte eksponering, noe som begrenser volumet av vann som kan behandles.

Hva er Ultra-Violet Light?

UV-lys har en bølgelengde over den fiolette ende av lysspekteret, i området fra 10 nanometer til 400 nanometer. UV-lys er veldig energisk og har en tendens til å bryte kjemiske bindinger. Denne egenskap av UV-lys er dødelig for mikroskopiske organismer.

Hva gjør UV gjøre i Water Treatment?

UV-desinfeksjon er en sen-behandlingsprosessen. Dette betyr sedimente og filtreringstrinn preceed UV skritt slik at vannet er så klart som mulig før de blir eksponert for UV-trinn.

Vann renner rundt UV lysrør, utsette størst mulig volum av rent vann til lysstrålene kommer fra UV-rør.

Eventuelle mikroskopiske organismer som bæres av vannet utsettes for UV-lyset. De kjemiske obligasjoner innenfor organismene er brutt opp av høy-energi lysbølger, forstyrre og drepe disse patogenene.

UV versus Kjemisk desinfeksjon.

Siden UV-lys passerer gjennom det klare vannet, drepe patogener underveis, det er døde patogener, men ingen andre kjemiske komponenter igjen i vannet etter desinfeksjon.

I kjemiske prosesser, blir en forbindelse (klor, kloraminer, ozon) tilsatt til vannet. Disse desinfeksjonsmidler drepe patogener, men de eller deres rester forblir i vannet.

Fordeler med UV behandling

Etter UV-behandling er ikke-kjemisk, er det ingen kjemikalier som tilsettes til det behandlede vann, og ingen rester forblir i vannet etter behandlingen.

UV-behandling blir utført ved eksponering. Det er ingen blandefeil, og reaksjonen er ikke avhengig av vannets pH-verdi eller temperatur.

Siden klart vann som passerer rundt UV-rør utgjør desinfeksjonsprosessen, er det fysiske utstyret rimeligere enn de fleste kjemisk desinfeksjon behandlinger.

Ulemper for UV Treatment

UV-behandling er line-of-sight. Noe som forstyrrer eller begrenser direkte eksponering av vannet for UV-stråler vil redusere dens desinfiserende verdi.

UV arrays har krav høye energi. Dette er en uunngåelig regning.

I motsetning til kjemisk desinfeksjon, hvor noen brudd i flyten av desinfeksjonsmiddel inn i behandlet vann kan bli gjort opp ved tidligere eller senere anvendelser av desinfeksjonsmidler til stående vann, en forstyrrelse av UV lys betyr at ueksponert vann ikke er desinfisert.

Metoder Brukes til å rense vann

Metoder Brukes til å rense vann


Vann, at oh så viktig del av livet, er ikke alltid klar for menneskelig bruk. Vann kan inneholde mineraler, kjemikalier, bakterier og virus som er skadelig for menneskekroppen og forårsake helseproblemer. Selv i antikken, mennesker innsett behovet for å rense vannet deres. Kjemisk og Engineering News nevner at Hippokrates skapte sin "sleeve" i det 5. århundre f.Kr. å filtrere vann. Vannrensing er ofte obligatorisk etter en naturkatastrofe som en orkan eller jordskjelv, og er nyttig mens camping eller for å sikre at din daglige tilførsel er fri for forurensninger.

Koke

Koke er vanligvis den mest kjente måten å rense vann. Koking av vann dreper de fleste av virus, bakterier og patogener den inneholder. Kokende vann fjerner ikke bly eller nitrater. CDC råder kokende vann i ett minutt for normale høyder, og tre minutter på "høyder større enn 6562 meter." Vann koker ved 212 grader Fahrenheit, og på litt lavere temperaturer i høyereliggende strøk. Filtrere vannet først hvis det er spesielt skyet. Koke kan kombineres med andre metoder for vannbehandling.

Filtrering

Vann filtrering brukes av enkeltpersoner og vannbehandlingsanlegg likt. Vann filtre er ofte karbon eller skjermer. All About Water bemerker at filtrering av vann "er i stand til å fjerne klor, klor biprodukter, og VOC" og "klor-resistente protozoer giardia og cryptosporidium." Husholdning vann filtre er bygd inn i mugger og tappekran enheter og kan inkluderes i dispenseren av et kjøleskap drikkevann. Større filtre blir brukt av renseanlegg for å fjerne naturlig rusk og sediment, i tillegg til å fjerne kjemikalier og patogener.

Kjemikalier

Jod og klor fremgangsmåter for rensing av vann benytter kjemikalier for å ødelegge uønskede elementer i vann. Kjemiske vannbehandling metoder brukes i camping og nødhjelp, og for behandling av basseng, brønn og kommunalt vann. Jodtabletter, krystaller og væske er tilgjengelig for individuell bruk. Studere produsentens instruksjonene på pakken for riktig jod behandling av vann. Jod kan føre til negative helse side påvirker. Den har også en ubehagelig smak, som gjør klor. Klor blir brukt for både beredskap og kommunal vannbehandling. Om nødvendig i en nødsituasjon for å behandle drikkevann, vaskeriet versjon av klor (uparfymert) er den eneste trygge form av denne kjemiske å bruke, i 2-4 dråper per liter eller Quart.

Municipal Water Treatment

Vannbehandling i store mengder for kommunal vannforsyning er vanligvis en flertrinnsprosess håndtert på en vannbehandlingsanlegg. Charleston Water System bemerker at formålet med kommunal vannbehandling er "for å eliminere forekomsten av skadelige bakterier og ubehagelig farge, smak og lukt." I den industrielle behandling av overflatevann, blir vann filtrert for store gjenstander, behandlet med kjemikalier, inkludert klor, blandet og hensatt for å avsettes for å fjerne sediment, filtrert igjen og til slutt flere kjemikalier tilsettes for desinfeksjon. Grunnvann behandling er mer kompleks og karakterisert ved fjerning av dårlige gasser og flere trinn av filtrering.

Hvordan Vann Treament Planter arbeid?

Hvordan Vann Treament Planter arbeid?


En av de viktigste aspektene av folkehelsen er trygt drikkevann. Renseanlegg ta grunnvann fra naturlige kilder og rense den for å gjøre det trygt for drikking og husholdningsbruk.

Reservoarer

Kilden til drikkevann for de fleste byer og tettsteder er en eller flere reservoarer. Disse kan være menneskeskapte, eller de kan være naturlige innsjøer eller elver. I tørrere klima, kanskje den viktigste kilden være en underjordisk akvifer.

Sediment

Det første trinn i renseprosessen er fjerning av store sediment og andre forurensninger. Dette gjøres ved filtrering, så vel som innføring av koagulerende kjemikalier som forårsaker sedimentpartikler å kombinere og synke.

Mineralinnhold

Et annet viktig skritt i vannbehandling er vannmyker så mange kilder til naturlig vann inneholder høye nivåer av oppløste mineraler. Salter eller natriumkarbonat blir vanligvis brukt til å fjerne det overskytende mineraler.

Desinfeksjon

Ozon, klor, ultrafiolett lys eller en kombinasjon av de tre kan brukes til å drepe bakterier og patogener som kan være tilstede i vannet, slik at det kan drikkes.

Endelige Steps

Etter en siste filtrering for å fjerne eventuelle gjenværende forurensninger, pumpes vannet ut i det kommunale vannsystemet for bruk i husholdninger og bedrifter.

Vann Utility Safety Sjekkliste

Vann Utility Safety Sjekkliste


I 1960, National Aeronautics and Space Administration, sammen med Pillsbury Corporation, designet en kvalitetskontroll program for å beskytte astronautene fra matforgiftet på de første bemannede romferder. Den Hazard Analysis and Critical Control Point System (HACCP) skilte seg fra tidligere modeller fordi det testes ikke bare den ferdige matvaren, men også de råvarer som brukes gjennom hele produksjonsprosessen. Deretter ble HACCP retningslinjer vedtatt, utvidet og videreutviklet av Verdens helseorganisasjon for internasjonal anvendelse i vannrensing samt matproduksjon. Filosofien bak denne "multiple barriere" tilnærmingen er at den er billigere og sikrere å hindre forurensninger fra å komme inn i drikkevannet, enn å forsøke å fjerne eller nøytralisere dem etter at de har.

Beskyttelse av vannkilden

I områder med flere kilder (for eksempel en innsjø, elv og underjordisk bekk), er den med høyest kvalitet vann foretrekke fordi færre forurensninger i utgangspunktet vil redusere avhengigheten av behandling. Enten ny eller etablert, bør alle kilder bli analysert for å fastslå hvilke forhold kan føre til økt risiko for forurensning (for eksempel stormer, husdyrgjødsel, sesong vekst av mikroorganismer) og hensiktsmessige tiltak for å beskytte vannet før den kommer inn i verktøyet anlegget.

Koagulering, flokkulering og Sedimentasjon

Disse termer refererer til tendensen av små fremmedpartikler i vannet for å binde sammen og danne større, tyngre partikler. I hvilken grad disse forurensninger er naturligvis elimineres ved å synke ned og settling på bunnen av kilden må være innlemmet i utformingen av et effektivt filtreringssystem.

Filtrering

Mesh er den første forsvarslinje mot store vannbårne forurensninger, men etter det, er to hovedkategorier av filtrering brukes på nordamerikanske vannbehandling verktøy. Granulert aktivert karbon filtrering er den dyreste, men også den mest effektive ved screening av både biologiske og kjemiske forurensninger. Tradisjonelle sand filtrering feller store molekyler, men kanskje ikke fange de mindre molekyler av giftstoffer, inkludert noen plantevernmidler. Forhåndskunnskap om miljøgifter mest sannsynlig til å true vannforsyningen er avgjørende for å gjennomføre en effektiv filtreringssystem.

Desinfeksjon

Tilsetning av klor til drikkevann dreper av potensielt dødelige mikrober forårsaker en lang rekke sykdommer, inkludert kolera, tyfus og dysenteri. Selv om klorert drikkevann har vært knyttet til økt risiko for enkelte typer kreft, kan for lite klor bli enda mer farlig hvis den ikke klarer å nøytralisere vanlige vannbårne patogener som E. coli og cryptosporidium. Siden klor bryter ned raskt, kan konsentrasjoner i vann fra springen varierer, så samvittighetsfull overvåking av verktøy er avgjørende for å beskytte, i stedet for fare, folkehelse.

Beskyttelse av Distribution System

Inkompetanse av ledelse og ansatte og mangelfull eller ikke-eksisterende overvåking ved vannverk har blitt identifisert som medvirkende faktorer i enkelte utbrudd av vannbårne sykdommer, inkludert Walkerton tragedien i Ontario, Canada, i 2000, da 2300 mennesker kontrakt E. coli fra drikkevann og sju døde. HACCP mandater konstant årvåkenhet for å sikre at vannet som kommer ut av kranene er trygt å drikke.